Pomozte dárcovskou SMS lidem v Somálsku

Moderátor:phofy
petulak
Test driver
Test driver

Re: Pomozte dárcovskou SMS lidem v Somálsku

Příspěvek od petulak » 24.07.2011 12:39

Radekjo píše:
petulak píše:Už v roce 1963 jsem nosil do školy 3 KČS-- na hladovějící děti v Somálsku. /tenkrát to bylo povině/

A změnilo se tam něco od té doby???
Já mám 5 dětí a 7 vnoučat, tak že, to mám furt kam ty KČ dávat. :mrgreen:
Kam Ti ty tři kačky mám poslat :mrgreen:
Dvanáct hladových krků to už je jako polovina somálské rodiny :totlsmile:
Ale, já chci tříkorunu a papírovou, jako tenkrát. :hhura: :hhura:
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

Jindrich
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jindrich » 24.07.2011 15:29

Uznávám, že 30 korun nikoho nezabije, ale jako zaměstnanci mi stát strhává značnou částku z mé výplaty, tak ať si tu pomoc vyberou tam. A zima je na krku...
Ford Focus 1 combi 2002, TDDi 66kw, základní červená Colorado
Obrázek
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=10821

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 24.07.2011 15:35

Kolik vlastne africanu prispelo na CR, kdyz tady byly povodne a braly lidem zivoty, obydli i urodu?? :wink:
Kazda zeme ma nejake sve problemy a nemuze stale spolehat na pomoc zvenci...
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

postak
Test driver
Test driver

Příspěvek od postak » 24.07.2011 17:02

Je to celé na ho.no :dih:

HAWK
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HAWK » 06.09.2011 13:45

Somálští piráti jsou miliardáři, ti by se mohli o svůj potěr postarat.
FORD FOCUS 2,0 l, 3dv., 99, moondust silver

FORD FIESTA 1,25 l 5dv.99 blue metla

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 06.09.2011 14:40

Lepší je poslat peníze přímo na konto, než posílat nějakou DMS, ze který si operátor nechá 10%. Opravdu má operátor takové náklady? Na co? Cena SMS na předplacené kartě Vodafonu je 2,40, tak náklady operátora asi nebudou 3 koruny a to ji musí nejen přijmout, ale ještě někam přeposlat. U DMS musí nějaký systém automaticky sbírat počet SMS, aby pak vyšel nějaký sčot, kolik peněz má Vodafone poslat na bankovní účet tý charity. Za převod peněz si banka vezme tak 10 korun, na to si operátor vydělá rychle. Samozřejmě si musí platit člověka, kterej ten příkaz k úhradě zadá, ale asi to není jediná jeho práce. (Nejsou ty převody peněz taky nějak automatické? Placení SMS za různé služby je poměrně rozšířené.)

Když pošleš peníze přímo z účtu, můžeš tam poslat třeba 500 a banka si strhne zas těch cca 10 korun, což jsou nějaká 2%. Hlavně je to fixní cena, ať pošleš jakoukoliv částku. Ale pravda je, že zadat příkaz k úhradě není tak rychlé a jednoduché, jako poslat SMS i když máš nějaký GSM banking.

Jinak já osobně na podobné charity peníze neposílám. Taky mi to připadá, že Afričani furt jenom natahujou ruce místo aby se snažili uživit nějak sami (co mi to jenom připomíná?), hladové děcka v Somálsku snad mají svoje rodiče, proč se o ně nepostarají? Když tam neprší a není tam co jíst, proč je tam tolik lidí? Tj. proč se tam tak rychle množí? Všude v přírodě to funguje tak, že když není co jíst, populace vymírá, jen lidi v Africe furt dostávají peníze a jídlo zvenku.

Raději si za svoje peníze zajistím svoje děti a svoji rodinu, než nějaký Afričany.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 07.09.2011 06:57

[quote="pkadecka"

Raději si za svoje peníze zajistím svoje děti a svoji rodinu, než nějaký Afričany.[/quote]

:palec_nahoru: :palec_nahoru: :palec_nahoru:
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 07.09.2011 08:56

Od začátku roku platíme každej 100,- Kč povinně státu na povodně. Je září a do dnešního dne nikdo nedokázal prokazatelně uvést, kam ty peníze šly. Už mě to věčný tunelování a zneužívání všeho možnýho unavuje, byť zpočátku jsem peníze posílal. Teď už jsem na to alergickej.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

jednaminus
Nováček
Nováček

Příspěvek od jednaminus » 08.09.2011 12:34

tomason
Musím se přiznat, že jsem název tohoto tématu nejdříve považoval za žert. Přece posílat peníze do téhle velkovýrobny vojáků (i dětských vojáků) nemůže už nikdo myslet vážně. Kolik procent se z vaší koruny dostane opravdu tomu, kdo to potřebuje? A kolik procent dostanou ti různí náčelníci kmenů, místní úředníci a podobná verbež, která se na tom přiživuje? Na systému "bakšiše" funguje celá Afrika. Tyto odvody z finanční pomoci slouží převážně na nákup zbraní. S každou darovanou korunou přispíváte na financování pokračování občanské války. Nejdříve musím zabezpečit svoji rodinu, což se mi díky zlodějskému ovládání státní správy daří jen díky stále většímu úsilí. Pokud zbydou finance na charitu, v žádném případě nepůjdou do zahraničí, ale kojeneckých ústavů a dětských domovů tady u nás doma. A určitě ne přes nějakou nadaci (chci, aby se celá částka dostala tomu, kdo to opravdu potřebuje), ale přímo na účet toho daného ústavu. To jediné má dle mého názoru smysl.
Je mi jasné, že když člověk vidí to utrpení tam, chtěl by nějak pomoci a poslání dms je tak jednoduché, ale použil bych trošku drsnější přirovnání třeba jako se zaplacením další dávky narkomanovi (který sám na další nemá a trpí), místo toho, donutit ho jít se léčit (odvykací kůra).
Dokud se tam neudělá pořádek (Somálci si ho sami neudělají), nemá cenu se nějak snažit.
Jestli jsem se někoho dotkl, sorry, ale tak to vidím já.

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/a ... 31779.html

http://xman.idnes.cz/nebul-a-strilej-an ... n-styl_fro
Přílohy
somálsko.jpg
somálsko.jpg (10.02 KiB) Zobrazeno 2686 x
nimbus silver mondeo combi 2.0 107kw 01 celoroční 8,6/100km

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 09.09.2011 07:42

Charita - to mi připomnělo, jak jsem si letos ve Vimperku si koupil v krámě bagetu. Vylezu ven a před obchodem bezdomovec. A že jestli bych mu nedal aspoň 10 korun, že má hlad. Byl jsem v dobrém rozmaru i zželelo se mi ho a tak jsem mu podával tu bagetu ( nenačatou). No a co myslíte že následovalo? Nasraně se na mně podíval, nevzal si jí a odešel. :mrgreen:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Hal9000
Test driver
Test driver

Příspěvek od Hal9000 » 09.09.2011 07:45

Nevíš že hlad je převlečená žízeň :beer: :mrgreen:

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 09.09.2011 07:58

Bezdomovci nepotřebujou jídlo, toho asi najdou v popelnicích dost (nebo si ho koupěj, jídlo je levný), ale potřebujou peníze, aby si mohli koupit chlast. T.č. vyprávěla Halina Pawlovská historku, že jim zbylo z nějakýho mejdanu spousta chlebíčků, tak jeli na nádraží a chtěli to dát bezdomovcům. Ty to samozřejmě nechtěli, chtěli peníze ;)
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

FUGAS
Test driver
Test driver

Příspěvek od FUGAS » 11.09.2011 08:39

Dříve jsem na charitu peníze posílal, a když byly v roce 1997 povodně na Moravě, byl jsem tam pomáhat jako dobrovolník. Stalo se ale několik událostí, po kterých jsem si řekl, že ode mě nikdy žádná charitativní oraganizace neuvidí už ani korunu a pokud budu chtít někomu pomoci, tak jedině přímo. Pro příklad uvedu dvě z věcí, co mě zvedly ze židle, jedna z nich se týká přímo Somálska:

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/1 ... brani.html

Druhá z těch věcí byla to, když jedna charitativní organizace (už si nepamatuju která) vymyslela, že budou vyplácet pravidelné měsíční dávky cikánským rodinám, pokud budou posílat své děti do školy. Tenkrát jsem si řekl a dost, jako by nestačilo, kolik peněz nacpává naprosto nezaslouženě cikánům stát a já to mám podporovat ještě přes charitu. Kolik peněz přispívá charita slušným bílým rodinám, jejichž děti chodí do školy? Tehdy přetekla moje trpělivost a od té doby žádná charita ode mě nedostala halíř. Můžou si za to sami, dřív jsem posílal na různé akce často a dost, třeba na tsunami v Thajsku jsem tenkrát poslal třícifernou částku...
bylo: Ford Focus II 1,6 16V, 5dv., r.v. 2009
je: BMW 323i coupe

andy.gribek
Nováček
Nováček

Příspěvek od andy.gribek » 11.09.2011 15:40

Tady bych souhlasil s FUGASEM. Jenže mě to prostě nedá, a když vidím studenty na náměstí, jak vybírají na charity ( převážně náboženské ), tak většinou přispěju, pokud mám drobné. Ono těch 50 Kč mě nezabije.
Ford Focus C-Max 1,6 DOHC TCI 2005 r.v.

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 11.09.2011 19:35

To ja sem se vuci zebrakum (at bezdaci nebo vybiraci na charitu atd) docela obrnil a nepodleham. Jednou sla mlada u tesca odvezt vozicek ja byl uz v aute a zacal ji tam prudit jeden z bezdaku co se tam ochomejtaji, kdyz sem se zacal blizit s klicem na kola v ruce tak ste meli videt jak zdrhal :D A nejakym somalcum ci africanum a nedej boze cikanum davat prachy? A co z toho? Vyrobi jen dalsi ruce ktere budou umet jenom zebrat...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“