smutný konec ford focuse 1.8 TDDI
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
smutný konec ford focuse 1.8 TDDI
Dnes v ranních hodinách jsem jel do práce jako vždycky po dálnici na Ostravu a asi 15 km od Ostravy, u Klimkovic ( prasečák) jsem slyšel strašnou ránu. Zastavil jsem v odstavném pruhu, otevřel jsem kapotu a viděl jsem, že mi hoří motor ze spodu! Bohužel, neměl jsem u sebe hasičák, tak jsem alespoň zkoušel zastavit ostatní řídiče. Po asi pěti minutách mi zastavili 4 auta (2 kamiony) a půjčili mi své hasičí přístroje. Bohužel, požár byl tak rozsáhly že se nepodařilo ho uhasit, tak tedy okamžitě hasiči. Ti přijeli asi cca po 10 minutách a požár uhasili, jenomže všechno co bylo v části motoru a okolí, shořené na cimpr campr. Vnitřek auta naštěstí požár nepoškodil ale musel jsem volat odtah. Pojišťovna mi nic nezaplatí, protože nemám havaríjní pojištění. Škoda byla vyčíslena na 70.000,- Kč. Poděkování patří řidičům kteří zapůjčili hasicí přístroj a hlavně hasičům. U akce zasahoval člen fóra a nemohl věřit vlastním očím
Použitelné díly z auta: kola včetně alu (na prodej), sedačky (kožené funkční, nepoškozené požárem) a vše co je v interiéru + 4 dveře a kufr.
Použitelné díly z auta: kola včetně alu (na prodej), sedačky (kožené funkční, nepoškozené požárem) a vše co je v interiéru + 4 dveře a kufr.
Naposledy upravil(a) Kamikaze211 dne 01.09.2011 21:31, celkem upraveno 5 x.
Byl: Ford Focus, TDDI 1.8, Black
- pkadecka
- Test driver
Re: smutný konec ford focuse 1.8 TDDI
No buď rád, že ti shořelo jenom auto, taky tě to mohlo ošklivě popálit. A ber to tak, že už to stejně bylo starý auto (12 let, viď?), dřív nebo pozdějc by se začalo sypat, reznout, atd., tak si aspoň můžeš koupit nový Aspoň že shořel jenom motor, někdy shoří auto tak, že z něj použiješ jedno kolo, když máš kliku, takhle můžeš aspoň speněžit komplet sadu alu kol.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Opravdu smutný konec Focusu .
Poučení pro tebe a ostatní pro příště , bez hasičáku (nejlevnejší se dá pořídit za cca 200kč ) se na cesty nevyjíždí !!!!
Poučení pro tebe a ostatní pro příště , bez hasičáku (nejlevnejší se dá pořídit za cca 200kč ) se na cesty nevyjíždí !!!!
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Wolf2: Jak jsem napsal i kdybych ten hasičák měl, tak bych to neuhasil protože to hořelo fakt fest. Musel bych mít nejméně dva.
A auto asi teď dlouho mít nebudu, nejsou na nové peníze
A auto asi teď dlouho mít nebudu, nejsou na nové peníze
Naposledy upravil(a) Kamikaze211 dne 01.09.2011 12:08, celkem upraveno 1 x.
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No pekne... Hlavne ze sa nikomu nic nestalo !
Pricinu poziaru vieme ?
Pricinu poziaru vieme ?
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Příčina požáru nafta se nějakým způsobem dostala tam kam neměla a začala hořet, dle odhadce.
- zajo21
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Skoda fofana, to musí byť dost hrozné ked ti zhorí auto pred očami , a ako sa tu piše aspon že sa Tebe nič nestalo,
no dúfam že časom bude nastupca tiež z rodiny modrého oválu
no dúfam že časom bude nastupca tiež z rodiny modrého oválu
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
ty kokso, tak to přeji hodně silné nervy, a ať se zas co nejdřív vozíš, držím palce
ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
-
- Nováček
No nedavno taky tady někomu shořel fofan.To je teda smůla.Ale když nejde o život,jde o h...o.
Focus I sdn 1,8 16v r.v. 2001
- pkadecka
- Test driver
Kamikaze: nemáš fotku celýho auta?
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- _djproces
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Takeshi
- Zkušený
na TF taky někomu shořel fokus,ale stojící,prej elektroinstalace u baterky se zkratuje a zapálí to,nejsem elektrikář tak tomu nerozumim, ale měli by jste si to zkontrolovat at se nedějí už víc takovýhle divočiny
ex Focus ST 200hp
ex Focus RS399 hp
ex Ford turboKUGA Mk2 TDCi 180hp
nyní BMW 335d
pokrok nezastavíš
ex Focus RS399 hp
ex Ford turboKUGA Mk2 TDCi 180hp
nyní BMW 335d
pokrok nezastavíš
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte, tak ten zasahující jsem byl já. Přijel jsem jako vyšetřovatel. Jelikož se od místa, kde Kamikaze slyšel ránu, až k místu zastavení táhla naftová stopa a hořelo to zprava jakoby zespod, byl dle výpovědi viděl bílošedý dým a hořelo to okamžitě, kontrolky se chovaly normálně, předtím se v motorovém prostoru mimo běžné údržby nic nedělalo, tak jsem stanovil jako příčinu požáru technickou závadu na palivové soustavě. Muselo dojít k úniku paliva (tomu svědčí ta stopa), které se dostalo na horké výfukové potrubí nejspíše ve formě tzv. aerosolu (tj. nafta vystříknutá pod tlakem smíchaná se vzduchem do podoby výbušné směsi) a při kontaktu s horkým povrchem výfuku vznikla ta rána. Naštěstí v tomto případě to byl nafťák, kdyby to byl benziňák, shořelo by auto cu grunt (u benzinu oproti naftě je daleko rychlejší rozvoj požáru).
Takže výsledek - komplet motorový prostor na odpis, poškozené čelní sklo, elektroinstalace v motoru a okolí nepoužitelná. Interiér nepoškozen (snad jen trochu výduchy ofuků skel), jinak nebyl ani zakouřený. Škodu jsme odhadli, uchráněn zůstal interiér a celý zadek.
Škoda auta, ale hlavně, že se nikomu nic nestalo - to tvrdíme (a víme o čem mluvíme) vždycky.
Teď přeju Kamikazemu hlavně pevné nervy a brzo nastřádané korunky na nové (zánovní či lehce ojeté) auto!
Pro mě je to utvrzení se, že havarijní pojistka, ač je to trošku dražší, má svůj smysl. A když už není na celou havarijní pojistku, tak aspoň u Kooperativy povinnou, u které je zdarma připojištění pro živel (včetně požáru)...
Takže výsledek - komplet motorový prostor na odpis, poškozené čelní sklo, elektroinstalace v motoru a okolí nepoužitelná. Interiér nepoškozen (snad jen trochu výduchy ofuků skel), jinak nebyl ani zakouřený. Škodu jsme odhadli, uchráněn zůstal interiér a celý zadek.
Škoda auta, ale hlavně, že se nikomu nic nestalo - to tvrdíme (a víme o čem mluvíme) vždycky.
Teď přeju Kamikazemu hlavně pevné nervy a brzo nastřádané korunky na nové (zánovní či lehce ojeté) auto!
Pro mě je to utvrzení se, že havarijní pojistka, ač je to trošku dražší, má svůj smysl. A když už není na celou havarijní pojistku, tak aspoň u Kooperativy povinnou, u které je zdarma připojištění pro živel (včetně požáru)...
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ještě doplním, že to bylo na 340,5 km směr Ostrava, těsně před mostem nad Velkými Albrechticemi (prasečák), těsně za proměnnou cedulí (takové ty informační panely nad dálnicí).
V daném případě víc dělat nešlo, protože to by Kamikaze musel mít nejmíň 2 velké hasičáky a hasiče za zadkem, aby se to povedlo uhasit. Ale stejně, jak to jednou bouchne a hoří v motoru, tak je to takové poškození, že se u takovéhoto auta nevyplatí oprava...
V daném případě víc dělat nešlo, protože to by Kamikaze musel mít nejmíň 2 velké hasičáky a hasiče za zadkem, aby se to povedlo uhasit. Ale stejně, jak to jednou bouchne a hoří v motoru, tak je to takové poškození, že se u takovéhoto auta nevyplatí oprava...
- Robert
- Junior
No pane jo, pevný nervy.
Bejt to moje auto tak se asi pověsim.
Bejt to moje auto tak se asi pověsim.
Ford S - MAX 2.5T Titanium S
Ford focus 1,8TDCi TREND (115k)r.v. 2002
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=17620 můj Fofík
Ford focus 1,8TDCi TREND (115k)r.v. 2002
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=17620 můj Fofík