Caute caute, taaak a uz mam za sebou tiez svoj prvy detailing...zacal som v sobotu 9.7. a to az vecer, pretoze dost pieklo slnko. Tak som auto zasil do garaze a pod altanok (pol auta dnu pol vonku) nech sa chladi trosku a pri zapade slnka som auto napenil spenovacom Autobrite s penou Magifoam. Potom rucne 2 kyble a nakoniec susenie so skvelou handrou ChG. A sup na noc auto do garaze a hodil som sa do bazena. Nebolo uz viacej casu, cakalo ma posedenie pri krbe. Pokracoval som az rano.
FOTOALBUM
Rano som sa v tieni garaze pustil do clayovania a to co zostalo z clayu vidite na fotke, auto bolo nenormalne kontainovane. Skoda, ze som si zabudol doma Tardis, na podbehoch nepomohol ani clay odstranit asfalt. Clay som placatil na okne, co bola chyba, islo to blbo dolu z okna ten mastny flak. No a po clayi uz nasledovalo strojne lestenie s Kestrel DAS6, predtym vsak maskovanie plastov paskou. Pouzival som biely ChG Hexlogic kotuc a zacal kapotou prednou. Urobil som to 2x ale skrabance samozrejme nezmizli, tak som to nechal tak. O co vacsie bolo prekvapenie, ked na dennom svetle skrabance viditelne zmizli. Parada. Ta 500W halogenka piekla ako svina, tak som casto behal na osviezenie pod sprchu a do bazena. No proste som to postupne pocas soboty polestil a podvecer opat ako slnko zapadalo som auto opat umyl a osusil. A v garazi som este rucne s AG Perfect Palm Applicator aplikatorom navoskoval auto AG Extra Gloss Protection a vylestil handrou Dodo Juice Fantastic Fur Buffing Microfibre.V pondelok som venoval docisteniu exterieru, cisteniu interieru a pripravy na stresny nosic (mal som tie zaslepky vydubavat pred lestenim no co uz). Skoncil som v pondelok na obed.
Co ma caka nabuduce ? No najma oprava dubek po kamienkoch a odstranenie 2-3 hlbsich skrabancov, inak je vsetko v poho.
Pouzite veci
Umyvanie: Autobrite Foam Lance, Magifoam, AG Bodywork Shampoo Conditioner, Meguiar's rukavica z ovce, dva kyble, susenie s ChG Miracle Dryer
Cistenie laku: zelenkavy clay Autobrite Coarsing a lubrikant Valet Pro Citrus Bling riedeny vodou 1:10
Lestenie laku: ChG Hexlogic biely kotuc, Kestrel DAS6, AG SRP, na viac poskrabanych miestach som pouzil AG Paint Renovator
Voskovanie laku: AG Perfect Palm Applicator s nim som naniesol AG Extra Gloss Protection, lestene s Dodo Juice Fantastic Fur Buffing Microfibre
Interier: vycisteny s AG Clean All APC a nasledne osetreny s pouzitim Perfect Palm Microfibre neriedeny Valet Pro Protectant
Vonkajsie plasty: s pouzitim Perfect Palm Microfibre som naniesol neriedeny Valet Pro Protectant
Okna: AG Fast Glass