Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
Giggo
Zkušený
Zkušený

Re: Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)

Příspěvek od Giggo » 17.07.2011 19:16

Jakej byl finální čas? :)
Jinak nádherná práce. Ten motor by mi teď bylo líto startovat.
Mondik IV. 2011 2.0 TDCi 120kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW

kozlow
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozlow » 17.07.2011 20:09

na fotkách vypadá ten rozdíl skutečně jako markantní. Máš nějaké foto motoru po umytí za přirozeného světla? Ten mě zaujal asi nejvíc :)

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 17.07.2011 20:41

Finální čas asi dohromady nedám, dělal jsem to po chvilkách skoro celý týden :bebng: Fotky motoru jsem chtěl za denního světla udělat, jenže jsem na to zapomněl a udělal je zas až v garáži :dih: Zítra to napravím a nějaké foto ještě přidám :wink:

Jinak díky, ale je pravda, že 100% to opravdu není, na laku už jsou takové vady, že já sám na to nestačím, to už je práce pro profíky :nixw: Navíc nektěré drobné škrábance se mi také nepodařilo odstranit :?

WnemOne
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WnemOne » 17.07.2011 21:12

3 stupňová dekontaminácia, to sa často nevidí :palec_nahoru: super ! pekná práca
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45
Obrázek

spachal
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 18.07.2011 10:16

Velmi pekna prace, gratuluji, to auto snad chytlo i jiny barevny odstin :]] ..
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 18.07.2011 13:32

spachal píše:auto snad chytlo i jiny barevny odstin :]] ..
Mozna probrousil lak :mrgreen: ...

Miguelicek : Ne, je to vazne parada, ja bych asi nemel trpelivost se s tim tyden mazlit :bebng:
Btw. €€€ kolik jsi prosvitil za tyden s tim 500W reflektorem? :D
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

Devilstorm
.
.

Příspěvek od Devilstorm » 18.07.2011 15:20

To Miguela auto jsem viděl osobně včera po první vrstvě vosku, a vypadalo suprově :) Ale jak to má naleštěné pod kapotou se nepochlubil :-( (budeš mě v tomhle muset ještě doškolit :mrgreen: )
Všechny škrábance úplně nezmizeli (moc toho tam nezůstalo a musí se to hodně zkoumat), ale když srovnám ten stav před tím tak to je jiná dimenze. Jestli příště bude ještě hrubší pasta mělo by to být perfekt, otázka jestli tam pak zbyde lak :D

PS: Michal řikal, že se tu mam taky pochlubit jak jsem detailingoval začátkem června, tak tady to je :-)

https://picasaweb.google.com/1170682083 ... nZST79izKg

mytí a čištění: Chemical guys Glossworks Shampoo, Autoglym tar remover, Dodo Juice Supernatural Detailing Clay, Dodo Juice Born Slippy

leštění:Paint Correction 1 - No. 778, Dodo Juice Lime Prime + k oběma Chemical guys Hex Logic bílý a černý, Karnaubský vosk SONAX Premium, a nakonec Chemical guys Hybrid V7

ostatní: na okna AG Fast Glass, na plasty AG bumper care + nějaké ty mikrovlákna houba, atd.

cena: necelých 5000,-
čas: cca 20 hodin čistého času (přístě už to bude snadnější :) )

Teprve se učím od zkušených borců (Miguel :mrgreen: ) Předpokládám, že je ještě hodně prostoru ke zlepšování :)

zajo21
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zajo21 » 18.07.2011 16:24

Devilstorm píše:cena: necelých 5000,-
čas: cca 20 hodin čistého času
8O Tak to klobúk dolu :bebng: :bebng:

Inak ja sa tiež chystám na svojho krásavca tak dúfam že budem rýchlejší.
FOrd-FOcus II, 1.6 TDCi, 66 KW, Black-Panther Obrázek galéria -> TU
Obrázek

spachal
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 18.07.2011 16:58

Taky pekne :] .. Ale hadam, ze za tech pet litru Ti toho jeste docela dost zbylo :P
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 18.07.2011 22:02

Caute caute, taaak a uz mam za sebou tiez svoj prvy detailing...zacal som v sobotu 9.7. a to az vecer, pretoze dost pieklo slnko. Tak som auto zasil do garaze a pod altanok (pol auta dnu pol vonku) nech sa chladi trosku a pri zapade slnka som auto napenil spenovacom Autobrite s penou Magifoam. Potom rucne 2 kyble a nakoniec susenie so skvelou handrou ChG. A sup na noc auto do garaze a hodil som sa do bazena. Nebolo uz viacej casu, cakalo ma posedenie pri krbe. Pokracoval som az rano.

FOTOALBUM

Rano som sa v tieni garaze pustil do clayovania a to co zostalo z clayu vidite na fotke, auto bolo nenormalne kontainovane. Skoda, ze som si zabudol doma Tardis, na podbehoch nepomohol ani clay odstranit asfalt. Clay som placatil na okne, co bola chyba, islo to blbo dolu z okna ten mastny flak. No a po clayi uz nasledovalo strojne lestenie s Kestrel DAS6, predtym vsak maskovanie plastov paskou. Pouzival som biely ChG Hexlogic kotuc a zacal kapotou prednou. Urobil som to 2x ale skrabance samozrejme nezmizli, tak som to nechal tak. O co vacsie bolo prekvapenie, ked na dennom svetle skrabance viditelne zmizli. Parada. Ta 500W halogenka piekla ako svina, tak som casto behal na osviezenie pod sprchu a do bazena. No proste som to postupne pocas soboty polestil a podvecer opat ako slnko zapadalo som auto opat umyl a osusil. A v garazi som este rucne s AG Perfect Palm Applicator aplikatorom navoskoval auto AG Extra Gloss Protection a vylestil handrou Dodo Juice Fantastic Fur Buffing Microfibre.V pondelok som venoval docisteniu exterieru, cisteniu interieru a pripravy na stresny nosic (mal som tie zaslepky vydubavat pred lestenim no co uz). Skoncil som v pondelok na obed.

Co ma caka nabuduce ? No najma oprava dubek po kamienkoch a odstranenie 2-3 hlbsich skrabancov, inak je vsetko v poho.

Pouzite veci
Umyvanie: Autobrite Foam Lance, Magifoam, AG Bodywork Shampoo Conditioner, Meguiar's rukavica z ovce, dva kyble, susenie s ChG Miracle Dryer
Cistenie laku: zelenkavy clay Autobrite Coarsing a lubrikant Valet Pro Citrus Bling riedeny vodou 1:10
Lestenie laku: ChG Hexlogic biely kotuc, Kestrel DAS6, AG SRP, na viac poskrabanych miestach som pouzil AG Paint Renovator
Voskovanie laku: AG Perfect Palm Applicator s nim som naniesol AG Extra Gloss Protection, lestene s Dodo Juice Fantastic Fur Buffing Microfibre
Interier: vycisteny s AG Clean All APC a nasledne osetreny s pouzitim Perfect Palm Microfibre neriedeny Valet Pro Protectant
Vonkajsie plasty: s pouzitim Perfect Palm Microfibre som naniesol neriedeny Valet Pro Protectant
Okna: AG Fast Glass
Naposledy upravil(a) BrAtKo dne 19.07.2011 01:20, celkem upraveno 1 x.

Devilstorm
.
.

Příspěvek od Devilstorm » 18.07.2011 22:43

spachal: jj těch 5 litrů bylo jen do začátku. Vlastně mam všechno na další auto a příště budu nakupovat jen jednotlivě až mi něco dojde :-)

BrAtKo: Super práce! Ale chceme více fotek :mrgreen:

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 19.07.2011 01:18

Devilstorm píše:spachal: jj těch 5 litrů bylo jen do začátku. Vlastně mam všechno na další auto a příště budu nakupovat jen jednotlivě až mi něco dojde :-)

BrAtKo: Super práce! Ale chceme více fotek :mrgreen:
No ved sam uvidis ze ked to bude prvykrat robit, moc na fotenie nemyslis...takze nejake foto este mam, ale je to vlastne to co som poslal, len z ineho uhla. Dnes som po tyzdni (boli tu dazde s pieskom) auto umyl wapkou a detailerom presiel chlupatou hadrou aj okna, krasne zasa, ale svina prave u nas prsi zasa.

Devilstorm
.
.

Příspěvek od Devilstorm » 19.07.2011 09:18

BrAtKo, ja už robil. Stačí se pozerat o o pár příspěvků výš ;-) A pravě ty úhly hrajou roli, tak sem s tím :-)

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 19.07.2011 11:03

Devilstorm píše:BrAtKo, ja už robil. Stačí se pozerat o o pár příspěvků výš ;-) A pravě ty úhly hrajou roli, tak sem s tím :-)
Pozeram pozeram ze si si maknul tiez a pekne, nuz to fotenie je horsie najma ked som bol v malinkej garazi. Polepsim sa nabuduce.

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 19.07.2011 19:53

Jen taková perlička z dnešního dne :mrgreen: Poprvé jsem vyrazil s naleštěným služebním Focusem do práce a hned jsem musel tankovat...přijde ke mě slečna brigádnice a drze se mě zeptá, jestli nechci umýt přední okno :dih: Jsem z ní byl rozházenej jak hračky po pokoji...a to jsem si myslel, že jsem tomu věnoval dost času, aby bylo poznat, že vážně umýt přední okno nepotřebuji :bebng: :lol:

Zítra asi vystavím fakturu do podniku :mrgreen:

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“