Zdravim, včera jsem zrovna to relé taky zkoušel. Vyzkoušej a uvidíš jestli je relé v pohodě nebo je to tím. Nechce se mi to zas rozebírat tak zkusim najít nějaký obrázky na netu abych to vysvětlil.
1.) V motorovém prostoru si najdi v pojistkové skříni relé k A/C dle schématu na dvířkách. Pokud si dobře pamatuju, tak je to tohle (viz šipka ale radši si to překontroluj):
2.) Vyndej ho a podívej se zboku na schéma zapojení relé. Našel jsem podobný obrázek z jiného relé. Vyzkoušíš ho tak, že zapojíš na + a - baterie na (v tomto případě dle obrázku) na piny 1 a 2 (na polaritě nesejde). Dokonce bych řekl že i u toho relé ve Focusu je to číslování pinů stejné. Doufám že je to srozumitelné. Na fotce je to schéma:
3.) Po připojení na baterii bude slyšet jasné cvaknutí. Pokud ne, relé je špatné. Stává se, že se relé zasekává. Dá se rozebrat a jemně pinzetou ho přinutit k přepnutí. Pokud ale tomu moc nerozumíš, nech si poradit od někoho kdo ví jak na to. Vím že to takhle taky dělají i ve fordu (neřikám že všude aby se mě nikdo nechytil za slovo) že hned nedávají nové relé a zkusí jestli není zaseklé.