nefunkční klima

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
festr
Nováček
Nováček

nefunkční klima

Příspěvek od festr » 02.11.2010 10:21

Zdravím všechny.

Mám focus kombi 1.8 16 V rok 1999. V létě jsem nechal vyměnit náplň klimatizace(manuální) včetně filtru a celou dobu včetně dovčí šlapala skvěle. Cca před měsícem přestala fungovat. Tlačítko se v kabině rosvítí, ale klima nejde. Náplň je v pořádku, neteče. Mohlo by to být špatným relátkem??? Při zapnutí necvakne jako třeba u dálkových světel.
Moc dík za každou radu :D

festr
Nováček
Nováček

klima nefunkční

Příspěvek od festr » 02.11.2010 22:08

Ahojda všichni.
Dočetl jsem se tu, že když mě nefunguje klima(je po výměně...náplň v poho, neteče) tak by to mohlo být i relém!!!! Po zapnutí necvakne jako relé dálkových světel, když to vyskouším. Můžete mě poradit, kde bych ho sehnal levněji než v originál servisu(ccxa 1600,-) nebo kolik stojí?
Dík za info :D

durikex
Nováček
Nováček

Re: nefunkční klima

Příspěvek od durikex » 19.04.2011 15:29

ahoj, čítam tu tvoj problém a mám niečo podobné , podarilo sa ti to vyriešiť? To relé ktoré spomínaš sa kde nachádza, že by som ho pozrel? mne to tiež nezopína , ale keď ťuknem po kompresorovej spojke tak sa krásne všetko rozbehne a začne chladiť, len sa to zasa celé vypne a potom zasa nezopne....už som z toho zúfalí....diki moc

Hali
Junior
Junior

Příspěvek od Hali » 22.04.2011 15:58

Zdravim, včera jsem zrovna to relé taky zkoušel. Vyzkoušej a uvidíš jestli je relé v pohodě nebo je to tím. Nechce se mi to zas rozebírat tak zkusim najít nějaký obrázky na netu abych to vysvětlil.

1.) V motorovém prostoru si najdi v pojistkové skříni relé k A/C dle schématu na dvířkách. Pokud si dobře pamatuju, tak je to tohle (viz šipka ale radši si to překontroluj):
Obrázek

2.) Vyndej ho a podívej se zboku na schéma zapojení relé. Našel jsem podobný obrázek z jiného relé. Vyzkoušíš ho tak, že zapojíš na + a - baterie na (v tomto případě dle obrázku) na piny 1 a 2 (na polaritě nesejde). Dokonce bych řekl že i u toho relé ve Focusu je to číslování pinů stejné. Doufám že je to srozumitelné. Na fotce je to schéma:
Obrázek

3.) Po připojení na baterii bude slyšet jasné cvaknutí. Pokud ne, relé je špatné. Stává se, že se relé zasekává. Dá se rozebrat a jemně pinzetou ho přinutit k přepnutí. Pokud ale tomu moc nerozumíš, nech si poradit od někoho kdo ví jak na to. Vím že to takhle taky dělají i ve fordu (neřikám že všude aby se mě nikdo nechytil za slovo) že hned nedávají nové relé a zkusí jestli není zaseklé.
Je: Ford Mondeo 2.0TDCi, Titanium, liftback, r.v. 2009, panther-black-metal
Byl: Ford Focus 1.8 16V Zetec, Trend, hatchback, r.v.2000, moondust-silver-metal
>>FOTOGALERIE Mondeo<<
>>FOTOGALERIE Focus<<

chaluha
Nováček
Nováček

Příspěvek od chaluha » 02.06.2011 21:04

to si piš ,že to může být relé!!Vyzkoušet
Ford Focus combi II 1,6 16v duratec

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“