vibrace od motoru
-
- Nováček
vibrace od motoru
Dobrý den,mám problém s C-maxem 1,6 TDCI 80 kW. Najeto 130000 km.
Motor při pouhém sešlápnutí plynového pedálu a následném zvýšení otáček na 1500 ot/min nepříjemně vibruje do karoserie a je to cítit hlavně v kabině na volantu a sedadlech. Tento jev je nezávislý na pohybu vozidla i na sešlápnutí spojkového pedálu. Takže ať již auto stojí a nebo je v pohybu,jakmile motor dosáhne těchto otáček ,tak se to objeví .Jakmile se otáčky zvýší alespoň o 100 ot/min tak se to zmenšuje,až to úplně zmizí.Motor má jinak dostatečný výkon (tahne) a na volnoběh je také klidný . Děkuji za nějakou radu co by to mohlo být. A nebo jestli se s tímto problémem již někdo u C-maxe nebo FocuseII nesetkal.
Martin.
Motor při pouhém sešlápnutí plynového pedálu a následném zvýšení otáček na 1500 ot/min nepříjemně vibruje do karoserie a je to cítit hlavně v kabině na volantu a sedadlech. Tento jev je nezávislý na pohybu vozidla i na sešlápnutí spojkového pedálu. Takže ať již auto stojí a nebo je v pohybu,jakmile motor dosáhne těchto otáček ,tak se to objeví .Jakmile se otáčky zvýší alespoň o 100 ot/min tak se to zmenšuje,až to úplně zmizí.Motor má jinak dostatečný výkon (tahne) a na volnoběh je také klidný . Děkuji za nějakou radu co by to mohlo být. A nebo jestli se s tímto problémem již někdo u C-maxe nebo FocuseII nesetkal.
Martin.
- lucky.jack
- Test driver
Re: vibrace od motoru
Mě to dělá taky, akorát přesně nepoznám těch 100 otáček
. Prej je to konstrukcí motoru. Nevím jestli tomu mám věřit nebo to přičíst na vrub načatý dvouhmotě, o kterým vím, že ji mám načatou. Každopádně mi to říkal mechoš z Fordu, kterýmu docela věřím.

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
-
- Nováček
Díky za názor. Já si právě myslím,že to je ten setrvačník. Někdo mi říkal,že to můžou být i vstřiky,ale to si myslím,že ne. Auto jede krásně. Tedy mám ho dva dny
a zdá se mi,že jede dobře. Tak budu čekat,až se to vysype... Za pár dní potáhnu karavan a to ho srovná 

-
- Nováček
Přeji dobrý den,
chtěl bych se zde poradit, řeknu Vám své zážitky. Mám C-MAXe 1.8TDci r.v.2008.
Koupil jsem vůz jako dovoz z Francie a má najeto 75.000Kc. Vše funguje bez
problémů až na vibrace motoru kolem 1000-1300ot., v těchto otáčkách se auto
chvěje kolem 1100 ot velmi znatelně. Není to v žádném případě setrvačníkem,
protože ten mi už všetně spojky a ložiska dali v Auto IN nový (pouhých 26.000Kč)
mě to stálo a pořád stejný. není mi jasný čím to může být, protože jsem byl již
ve třech značkových servisech a všude jsem zaplatil 1000Kc a nikdo mi žádný závěr
neřekl, pouze znovu v auto IN, že prý to může dělat silenblok na převodovce, stojí
1000Kc , ale nechce se mi jít do toho, kdyz nemám jistotu, že to bude tím...
Myslím si však, že to dělat pomalu na novém nemá !!! Ale nevím jestli by to mohly
být též vstřiky, to se mi nezdá, motor má výkon a nekouří. prosím o radu, jestli ještě
někdo další již je dále v bádání.....moc díky PV
chtěl bych se zde poradit, řeknu Vám své zážitky. Mám C-MAXe 1.8TDci r.v.2008.
Koupil jsem vůz jako dovoz z Francie a má najeto 75.000Kc. Vše funguje bez
problémů až na vibrace motoru kolem 1000-1300ot., v těchto otáčkách se auto
chvěje kolem 1100 ot velmi znatelně. Není to v žádném případě setrvačníkem,
protože ten mi už všetně spojky a ložiska dali v Auto IN nový (pouhých 26.000Kč)
mě to stálo a pořád stejný. není mi jasný čím to může být, protože jsem byl již
ve třech značkových servisech a všude jsem zaplatil 1000Kc a nikdo mi žádný závěr
neřekl, pouze znovu v auto IN, že prý to může dělat silenblok na převodovce, stojí
1000Kc , ale nechce se mi jít do toho, kdyz nemám jistotu, že to bude tím...
Myslím si však, že to dělat pomalu na novém nemá !!! Ale nevím jestli by to mohly
být též vstřiky, to se mi nezdá, motor má výkon a nekouří. prosím o radu, jestli ještě
někdo další již je dále v bádání.....moc díky PV
- lucky.jack
- Test driver
Taky záleží na tom jestli to "pomalu nové auto" má oněch deklarovaných 70tkm
Mě auto taky jede krásně, nekouří atd, ale mým 134tkm na tachu moc nevěřím. Na volnoběh mi to trochu nejde pravidelně takže asi vstřiky. Ale s těma vibracema těžko říct. Tady se k tomu ještě nikdo, kdo zjistil čím to na 100% je, nevyjádřil 

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
-
- Nováček
Ja myslim, ze podle stavu podvozku mit do 100tkm mit bude, ale to je jedno, i auto nad 100tkm
a dva roky stare by to delat nemelo, ja neverim tomu, ze by se takto v urcitych otackach projevovaly
vstriky, ale 100% si jisty nejsem.
PV.
a dva roky stare by to delat nemelo, ja neverim tomu, ze by se takto v urcitych otackach projevovaly
vstriky, ale 100% si jisty nejsem.
PV.
- zuntak
- Junior
určitě bych si ršel uchycení motoru silembloky gumy a vše co je spjený s kastlí a pak se na něco přijde,vstřik by aky mohl dělat že by motor nešel pravidelně ale to by bylo často a i v nízkých otáčkách
-
- Nováček
Byl jsem v Hradci Kralove ve Fordu Charouz a tam mi rekli, ze to muze delat remenice na klikovce,
pry vstriky vubec ne, to by pry nezaviselo na otackach. Zda se mi to docela pravdepodobne
asi ji zkusim jeste vymenit.
pry vstriky vubec ne, to by pry nezaviselo na otackach. Zda se mi to docela pravdepodobne
asi ji zkusim jeste vymenit.
- Perna_81
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No a mně to začalo dělat občas právě teď - 116tis.km.
Akorát tedy trochu jinak - na volnoběh!
Přitom ale kolísání otáček nepozoruji. Pomůže mi zastavení a nastartování motoru, pak to přestane.. Pak třeba o 2km na další křižovatce to začne zase.
Řízení vstřikování nebo vstřikovače?
Nebo třeba dvouhmota, která se po restartu (zastavení motoru) rozběhne bez vibrací
Nebo ta řemenice
Na nedávné diagnostice vykazovaly vstřiky perfektní hodnoty

Řízení vstřikování nebo vstřikovače?

Na nedávné diagnostice vykazovaly vstřiky perfektní hodnoty

-
- Nováček
Preji dobry den, takze zaver problemu je, je to vlastnost motoru, nikoli zavada.
Vyzkousel jsem u ruznych prodejcu tri auta do dvou let stari s timto motorem
vcetne Mondea s porizovackou cca 800.000Kc rok a pul stare 70.000km a motor
vybroval v otackach kolem 1.100 vice nez moje auto. Ve Fordu Charouz mi rekli,
ze auto jezdi skvele bez nejmensich problemu, s cimz jsem se ztotoznil, musim si
zvyknout, auto me vsak mile prekvapilo, kdyz pri ceste do Chorvatska plne nalozene
po "okraj" jsem mel tak a zpet prumernou spotrebu 5,4l na sto.
To je vse, snad moje nazory alespon nekomu budou uzitecny.
Ale na volnobeh mi to nikdy nedelalo, mozna se u Vas ozyva dvouhmotak...ten mam
vcetne cele sady pred 2.000km meneny
Vyzkousel jsem u ruznych prodejcu tri auta do dvou let stari s timto motorem
vcetne Mondea s porizovackou cca 800.000Kc rok a pul stare 70.000km a motor
vybroval v otackach kolem 1.100 vice nez moje auto. Ve Fordu Charouz mi rekli,
ze auto jezdi skvele bez nejmensich problemu, s cimz jsem se ztotoznil, musim si
zvyknout, auto me vsak mile prekvapilo, kdyz pri ceste do Chorvatska plne nalozene
po "okraj" jsem mel tak a zpet prumernou spotrebu 5,4l na sto.
To je vse, snad moje nazory alespon nekomu budou uzitecny.
Ale na volnobeh mi to nikdy nedelalo, mozna se u Vas ozyva dvouhmotak...ten mam
vcetne cele sady pred 2.000km meneny

- olso
- Nováček
Zdravim, neviem kam to rpesne napisat, tak to dam sem.
Dnes sa mi stalo, ze pri zaradenej rychlosti, vacsinou 3-4 a otackach okolo 1600-2000 ked pridam plyn motor reaguje OK, pustim, normalne brzdenie motorom a asi za 1s take cuknutie, trhnutie, dost vyrazne. Skocim do servisu, ale uz vidim ako ma budu rpesviedcat ze to tak ma byt. Auto ma okolo 10tkm. Diky za reakcie.
Dnes sa mi stalo, ze pri zaradenej rychlosti, vacsinou 3-4 a otackach okolo 1600-2000 ked pridam plyn motor reaguje OK, pustim, normalne brzdenie motorom a asi za 1s take cuknutie, trhnutie, dost vyrazne. Skocim do servisu, ale uz vidim ako ma budu rpesviedcat ze to tak ma byt. Auto ma okolo 10tkm. Diky za reakcie.
Ford Focus II 1.6TDCi, 109k, Generation X, Sea Grey Wagon
Ford Focus Combi I 1.6, r.v. 2004 - kralovska modra, Fiat Grande Punto 1.2 rodicovske - silver
Ford Focus Combi I 1.6, r.v. 2004 - kralovska modra, Fiat Grande Punto 1.2 rodicovske - silver
- zuntak
- Junior
mě se totaky stávalo jak píšeš s tím cuknutím ale po výměně palivovýho filtru to mizelo,štvalo mě to a ted už tak rok bez škubnutí
- olso
- Nováček
Nemyslim ze je to tym, lebo to robi bez plynu, proste malo byt klasicke brzdenie motorom, ale je brzdenie motorom-cuk-pokracovanie v brzdeni motorom. V servise sa zviezol a dal mi termin, je viac moznosti, nejake ozubene kolo, este daco az po spojku. Ale uz sa s tym stretli, robota tak na 2 hodky.
Ford Focus II 1.6TDCi, 109k, Generation X, Sea Grey Wagon