a chtěl bych použít alu disky, podle všeho by to mohlo sedět, akorát na discích jsou větší střed. díry. Mam obavy aby se něco nestalo z autem. Díky
PS: Pokuď to už na foru je tak mě nekamenujte, nenašel jsem to

Středící kroužky se prodávají. Musíš zadat průměr díry v ráfku a průměr 63,4 mm (Ford). Někde chtějí ještě výrobce kol. Kupoval jsem je na "e-pneu" a stály 4ks - 500Kč včetně poštovnýho. Jsou vyrobeny z plastu a jenom se namačknou. Jinak víš rozměr těch kol? Záleží totiž nejenom na ET-čku, ale i na rozměru límce (např. 7Jx16 ET38 se na Focuse dá bez problémů).cajda píše:Pokud by bylo ET nad 40 bude problem s vetší stř. dírou? Neexistují nějaké vložky nebo vystředovací kroužky, myslím, že jsem to tu někde četl.
Jinak moc dík za odpovědi.
Nechci ti brát iluze ,ale středící kroužek takovej určitě nekoupíš ,je to strašně tenké ,já měl na Fiestě ,taky kola z Peugeota a musel jsem požádat šikovného soustružníka ,aby mi ty kroužky udělal.Fuks píše:Středící kroužky se prodávají. Musíš zadat průměr díry v ráfku a průměr 63,4 mm (Ford). Někde chtějí ještě výrobce kol. Kupoval jsem je na "e-pneu" a stály 4ks - 500Kč včetně poštovnýho. Jsou vyrobeny z plastu a jenom se namačknou. Jinak víš rozměr těch kol? Záleží totiž nejenom na ET-čku, ale i na rozměru límce (např. 7Jx16 ET38 se na Focuse dá bez problémů).cajda píše:Pokud by bylo ET nad 40 bude problem s vetší stř. dírou? Neexistují nějaké vložky nebo vystředovací kroužky, myslím, že jsem to tu někde četl.
Jinak moc dík za odpovědi.
Maličko jsi zapoměl ,třeba ještě na důležitou věc a to šířka ráfku,né všechno se točí kolem ET.chmelko píše:Velmi jednoduche...ak to bolo z peugeotu, tak napríklad 306 ma tuším akceptovatelne minimum 9ET, oproti min.38ET je to ale sakra rozdiel...a to ešte neriešim priemer stredových dier..
No tak mu porad ty pan odbornik,ked mi sa tomu nerozumiemeWolf2 píše:Maličko jsi zapoměl ,třeba ještě na důležitou věc a to šířka ráfku,né všechno se točí kolem ET.chmelko píše:Velmi jednoduche...ak to bolo z peugeotu, tak napríklad 306 ma tuším akceptovatelne minimum 9ET, oproti min.38ET je to ale sakra rozdiel...a to ešte neriešim priemer stredových dier..Jinak 405 má ET 20 - 26 .
![]()
malinké srovnání když máš třeba ráfek 6,5x15 ET 37 což je normál pro Focuse
a třeba 6x15 ET 25 pro Peugeota,tak ty ráfky z Peugeota ,budou 5,6mm vylejzat ,proti těm z Focusu a to nebude takovej problém to tam dát.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host