Přední kotouče vibrace
-
- Nováček
Přední kotouče vibrace
Zdravím, před rokem 04/2010 jsem měnil přední kotouče i destičky v ofiko servisu Ford. Tehdy pouze při brzdění auto a volant hrozně vibrovalo. Taky se mi zdálo, že brzdy dost vadnou. Výměna pomohla (byly údajně zkroucené kotouče).
Uplynul rok a začínám to pociťovat opět. Né v takové míře, ale při větším zatížení (zahřátí brzd po svižnější jízdě).
Najel jsem cca 20tis km agresinvní styl jízdy (brzda, plyn) nevyhledávám. Spíše jezdím v klidu a plynule.
Je to normální aby po takové době byly zase tak zkroucené? Uvažuju, jestli to není třeba jen destičkama...
Uplynul rok a začínám to pociťovat opět. Né v takové míře, ale při větším zatížení (zahřátí brzd po svižnější jízdě).
Najel jsem cca 20tis km agresinvní styl jízdy (brzda, plyn) nevyhledávám. Spíše jezdím v klidu a plynule.
Je to normální aby po takové době byly zase tak zkroucené? Uvažuju, jestli to není třeba jen destičkama...
-
- Nováček
Re: Přední kotouče vibrace
Nám se zkroutil jeden origo motorkraft po cca 12000km. Měl tloušťku cca 21,7mm. Výměna desek nepomůže a stáčet nemá cenu - zkroutí se to znovu. Prostě je vyměň, já jsem zvolil osvědčené ATE Powerdisk a desky ATE. Jdou sehnat kompletně za cca 4200,- na aukru za 3500,-.
F1 2003 1,6 combi Silver Mondust
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ja som tiez mal podobny problem. kupil som new kotuce Brembo. No po priblizne 2000tis, sa zvlnili zasa a pri brzdeny to dost vybrovalo. Znami mechanik u ktoreho nechavam auto robit ked je nieco zle kupil nejaky stroj na stacanie kotucov. Princip je asi taky ze ti kotuce stoci a nahodeny na aute bez ziadnej demontáže. Odvtedy co taketo nieco podstupil aj moj fofan tak s brzdami nemam problem, a vsetko ide ako má..
- piechnik
- Pokročilý
Mam taky ATE na predku spokojenost .jarek
-
- Nováček
No asi tak - pokud má najeto 20000 a jsou zvlněné, tak je bude muset srovnat tak na max.21mm a zadarmo mu to nikdo neudělá. A desky bude muset srovnat taky nebo dát nové. Moc v tom finanční výhodnost nevidím. A to ani neberu v potaz to, že se ty srovnané kotouče můžou zase znova zkroutit. A pokud dobře koupí nové, celkem odzkoušené ATE, tak bude určitě jistější.Fokussak píše:Ja som tiez mal podobny problem. kupil som new kotuce Brembo. No po priblizne 2000tis, sa zvlnili zasa a pri brzdeny to dost vybrovalo. Znami mechanik u ktoreho nechavam auto robit ked je nieco zle kupil nejaky stroj na stacanie kotucov. Princip je asi taky ze ti kotuce stoci a nahodeny na aute bez ziadnej demontáže. Odvtedy co taketo nieco podstupil aj moj fofan tak s brzdami nemam problem, a vsetko ide ako má..
F1 2003 1,6 combi Silver Mondust
-
- Nováček
Díky moc pánové za reakce. Uvažoval jsem o reklamaci, kdo ví co tam dávali za kotouče, ale jak jsem zjistitl, tak se to asi reklamovat nedá.
Objednám na Vaše doporučení ty ATE.

-
- Nováček
Proč bys to nemohl reklamovat?Je na to záruka 2 roky.Mě je teď zrovna vyměnili a bez řečí.Dávali tam nové před půl rokem a objevily se znovu při brždění lehké vibrace,tak jsem to reklamoval a dali zase nové.
Focus combi 1.6 , 74 kW /2003
Originál kotouče jsou pěkný šunty , nic nevydrží ,jsou drahé a ještě se po pár kilometrech vlní .
Moje jednoznačná volba byla BREMBO MAX

Moje jednoznačná volba byla BREMBO MAX

- kasi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Příští měsíc nahodím komplet brzdy Brembo.Po zajetí dám ohlas co a jak..
je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia

- MrMiG
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tiez mam Brembo vpredu aj vzadu a max. spokojnost
Ja by som urcite skusil tie kotuce reklamovat ako ti radia 

- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
taky mám všude kotouče Brembo a desky Textar a zatím spokojenost
-
- Nováček
Máte recht chlapi, zítra tam jedu a jsem zvědav, jestli mi je také vymění.
ustecak píše:Proč bys to nemohl reklamovat?Je na to záruka 2 roky.Mě je teď zrovna vyměnili a bez řečí.Dávali tam nové před půl rokem a objevily se znovu při brždění lehké vibrace,tak jsem to reklamoval a dali zase nové.
-
- Nováček
Výsledek rekamace:
Dnes jsem byl u Fordů na Spořilově a rovnou mi řekli, že to nemá cenu ani zkoušet reklamovat po těch cca 24 000 km co jsem na nich za rok najel. Výrobní vada prý od výrobce bývá uznána tak mezi 5-10 tis km. Když je to víc, pak je výsledkem reklamace vyjádření, že je to běžné opotřebení.
Příjemný pán na příjmu mi říkal, že takovou mají zkušenost z obdobných případů a ani jim se to nelíbí. Ale jestli chci, ať to klidně zkusím ale s nejistým výsledkem.
Chtěli po mě 700 Kč, že to sundají, naměří, vyfotí a pošlou výsledek výrobci. Tak jsem se na to vyfláknul a radši je ušetřím na nové. Ach jo.
Dnes jsem byl u Fordů na Spořilově a rovnou mi řekli, že to nemá cenu ani zkoušet reklamovat po těch cca 24 000 km co jsem na nich za rok najel. Výrobní vada prý od výrobce bývá uznána tak mezi 5-10 tis km. Když je to víc, pak je výsledkem reklamace vyjádření, že je to běžné opotřebení.

Chtěli po mě 700 Kč, že to sundají, naměří, vyfotí a pošlou výsledek výrobci. Tak jsem se na to vyfláknul a radši je ušetřím na nové. Ach jo.