Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
- BrAtKo
- Junior
Re: Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
Mne niekto odlupol poriadne do hlbky kus z laku na klucke dveri...tak neviem ako to spravim a v akej teme mam polozit dotaz na pomoc.
- Dzefer
- Zkušený
Daj tam kvapku farby z opravnej sady na lak
- spachal
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
>Dzefer: tohle asi hod jako dotaz na detailing.cz, ja osobne jsem clay pouzival pouze na starsim laku, zadne podrapani jsem nezaznamenal ..
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i
- Miguelicek
- Test driver
Ono to asi bude tím, že Supernatural clay je medium clay, po kterém se doporučuje leštit strojně...
Takto mi to aspoň bylo řečeno 

- Dzefer
- Zkušený
keby som to nerobil za slnecneho pocasia, tak si to ani nevsimnem. Ako som uz povedal, lime prime to v dalsom kroku napravil, takze v tom nevidim problem. Mozno treba clayovat castejsie ako 2x za rok, aby na laku nebolo tolko bordelu 

- Miguelicek
- Test driver
Úplně nejlepší je co nejvíce znečištění odstranit před clayem, použití např. snow foam, nějakého APC, odtraňovače téru apod. Se zbytkem by už si poradil soft clay a riziko poškrábání by se tak minimalizovalo...
Po třech měsících clay + vrstvu vosku a hlavně použití přípravků na podporu voskových vrstev, aby byl výsledek
Ale kdo to má opakovat každé tři měsíce

Po třech měsících clay + vrstvu vosku a hlavně použití přípravků na podporu voskových vrstev, aby byl výsledek

- Giggo
- Zkušený
Ahoj,
Teď si zahraju na trošku línýho, protože číst všech 44 stran se mi nechce
Potřeboval bych doporučit nějaký přípravky na péči o svýho miláčka.
Ročník 2006 tmavě šedá metla, pár drobnějších škrábanečků co by stálo za to skrýt. Víc si můžete prohlídnout v mojí galerce.
A po čem pátrám:
1. především nějakej vosk
2. ošetření plastů v interiéru (když sem auto koupil z bazaru byly i plasty nádherně napucovaný, teď už to není ono)
3. něco na oživení ráfků? (máti kupila jako já jetý ráfky, ale v pneuservisu jí je něčím postříkali, opláchli vodou a efekt je parádní, bohužel nevím co to bylo)
__
4. nějakej šamponek na umytí před použitím vosku?
5. něco na oživení pneu (očernění a né černou fixku)
6. něco na čištění/údržbu sedaček a ostatního čalounění uvnitř
Rád se mazlím s mytím auta, protože si těch pár hodin určitě zaslouží. Bohužel nemám zkušenost s prostředkama díky.
Teď si zahraju na trošku línýho, protože číst všech 44 stran se mi nechce

Potřeboval bych doporučit nějaký přípravky na péči o svýho miláčka.
Ročník 2006 tmavě šedá metla, pár drobnějších škrábanečků co by stálo za to skrýt. Víc si můžete prohlídnout v mojí galerce.
A po čem pátrám:
1. především nějakej vosk
2. ošetření plastů v interiéru (když sem auto koupil z bazaru byly i plasty nádherně napucovaný, teď už to není ono)
3. něco na oživení ráfků? (máti kupila jako já jetý ráfky, ale v pneuservisu jí je něčím postříkali, opláchli vodou a efekt je parádní, bohužel nevím co to bylo)
__
4. nějakej šamponek na umytí před použitím vosku?
5. něco na oživení pneu (očernění a né černou fixku)
6. něco na čištění/údržbu sedaček a ostatního čalounění uvnitř
Rád se mazlím s mytím auta, protože si těch pár hodin určitě zaslouží. Bohužel nemám zkušenost s prostředkama díky.
Mondik IV. 2011 2.0 TDCi 120kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
- BrAtKo
- Junior
Komu sa neleni tomu sa zeleni... (na margo nechce se mi cist 44 stran)...ak ma nieco zaujima, precitam si...a potom sa pytam. A chce sa ti vobec s tym detailingom serinkat ? Nechaj si to rovno spravit a mas pokoj, nohy vylozene, lahvac v ruke.
- Giggo
- Zkušený
Tadyk neplatí zelení, ale leskne
Problém je, že ty info v tom topicu sou dost neutřízený. Většinou jen poleštil jsem a spousta další zkušeností. Pokud nikdo nezareaguje tak to večer z postele samozřejmě pročtu a něco si snad vyberu no.
Ne takovýdle věci si rád dělám sám, včetně výměny volantu, pročištění klimy, výměny brzd a dalších jednoduších serepetiček - baví mě se v tom vrtat
Představa nohy hore, lahváč dole je sice fajn, ale na to su moc aktivní. I když mi servis měnil tlumiče skákal sem kolem toho a "pomáhal"

Ne takovýdle věci si rád dělám sám, včetně výměny volantu, pročištění klimy, výměny brzd a dalších jednoduších serepetiček - baví mě se v tom vrtat

Představa nohy hore, lahváč dole je sice fajn, ale na to su moc aktivní. I když mi servis měnil tlumiče skákal sem kolem toho a "pomáhal"

- masky
- Pokročilý
Než jsem se rozhodl koupit první várku zboží od DJ, AG, atd. tak jsem tohle téma pročetl asi 3x
bez toho bych asi nevěděl pořádně co je co, kdyby mi tu zkušenější radili co koupit...určitě doporučuji přečíst 

- Miguelicek
- Test driver
Giggo, nejdřív si nastřel rozpočet, kolik si ochoten investovat 

- masky
- Pokročilý
Miguelicek má pravdu, to je asi základ. Pokud ti na ceně nesejde, tak se dá vybrat poměrně snadno, pokud chceš nakoupit co nejvíc za co nejmíň peněz, (jako já, to je hrozný jakej jsem já furt šetřílek
) tak mi to zabralo dost času než jsem vybral ty správný výrobky, aniž bych musel vysolit půl vejplaty
...

- Giggo
- Zkušený
Oukej, tak začnu studiem. Věřím, že první nákup bude něco stát. Představu s tím prvním zbožím mám tak do 2k se vejít. Snad to není moc komická částka? Pokud je tak ju přehodnotíme a pak nezbyde než jít do půlky vejplaty. Co sem tu tak četl, je to investice na pár let 
Nechť se leskne

Nechť se leskne

- masky
- Pokročilý
Do 2tis se toho moc pořídit nedá, mě se to teda povedlo s tím, že mikrovlákna jsem nějaký už měl a měl jsem jen vzorek vosku...
Ať to stojí co to stojí, ruce skoro upadnou...ale ten pocit, kdy pak u toho auta stojíš a vejráš na to jak péro z gauče, to je k nezaplacení
A to podotýkám, že mam na ten účinek snad nejhorší barvu a i tak jsem čučel jaká to byla změna... 
Ať to stojí co to stojí, ruce skoro upadnou...ale ten pocit, kdy pak u toho auta stojíš a vejráš na to jak péro z gauče, to je k nezaplacení

- Marťas
- Test driver
Nekde z pocatku vlakna jsem daval screel z meho vyberu na UK e-shopu. Taky jsem si dal s vyberem
zalezet, ty bys mel vzit akorat vosk na tmavsi laky. Jinak cenove cca. 5000kc.
zalezet, ty bys mel vzit akorat vosk na tmavsi laky. Jinak cenove cca. 5000kc.

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam