Zima v ČR

Moderátor:phofy
Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 20.03.2007 15:52

Tak dneska to je opravdu síla, hlavně tady na Moravě ale už to postupije do Čech. Ráno jsem jel z Přerova do Olmika a raději jsme si na UŽASU zařadil i předek :wink:
Chudák Damon, jel dneska do F-M a cestou mi vzal ty jeho kola. Ráno kolem půl deváte psal, že stojí na 174 km D1 na Brno a v poledne, že zase stojí v koloně před Hranicema na Moravě. :( tak doufám, že dorazil dobře. Někteří od nás se totiž ze směru od Ostravy ráno vůbec nedostali do práce.
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Fuks
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Fuks » 20.03.2007 18:56

Nás to asi čeká zítra, protože tady dost hustě sněží.

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 20.03.2007 19:01

V Ostrave to bylo zuzo. Cestou do prace jsem objel 3 autobusy a dva kamiony pred prvnim semaforem do kopecka a dobrodil jsem se az do prace. Po 6h se uz probudili silnicari a zacalo tat, takze uz to bylo lepsi. Rano nebylo videt, kde je cesta a misto znacek jenom tycky, zbytek zasnezeny :D
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

jenda
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jenda » 20.03.2007 19:45

V Jičíně začalo "sněžit" tak zhruba kolem čtvrtý hodiny ale bylo to ještě s deštěm a jinak po sněhu ani památky. Jinak teď jsem se díval ven a nic se neděje. :wink:
ObrázekObrázek

Obake
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Obake » 20.03.2007 20:35

jedu v pátek do Zlína :wink: tak nevím, jestli tam radsi nevrátím ty zimáky :cry:
Ford Focus 1.6 TDci combi, 2005, dark blue, 80kW
Bruno

Obrázek

driver
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od driver » 20.03.2007 22:16

do pátku to bude roztáté,už ted jsou jen mokré silnice a po snihu nebude zachvilku ani památky

driver
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od driver » 20.03.2007 22:18

nejvíc se mi líbí jak každý nadává na silničáře,ale měli by jsme nadávat spíš sami na sebe

opicak
Junior
Junior

Příspěvek od opicak » 20.03.2007 22:29

Ahmed píše: Po 6h se uz probudili silnicari ..... :D
Pánové važte slova. Mám co do činění se zimní údržbou, trošku se tím živím a na tohle a na výlevy kamioňáků kecajících do mikrofonu z otevřeného okýnka v tričku s krátkým rukávem o tom jak silničáři zaspali, jsem alergickej ! Mluvil jsem s kolegou – nočním dispečerem, který měl včera směnu. Čekalo se ochlazení, ale ne tohle. Vy jste někdo něco takového snad čekal? Vzhledem k letošnímu počasí, měli všichni řidiči jen domácí hotovost. To pro dispečera znamená minimálně co hodinku profrčet Ostravu, hlavně krizová místa, kde fouká a celou noc hlídat. Sněžit začalo po druhé hodině. Začal svolávat lidi a ve 3 naklusalo 14 řidičů,nachystali a nakopli mašiny a od půl 4 se jezdilo. Koho z vás by potěšil telefonát ve 2 v noci? Za ty prachy žádný med, tomu věřte. Tak s dovolením – trochu úcty.
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA
Obrázek

Radek 1.8 16V
Test driver
Test driver

Příspěvek od Radek 1.8 16V » 21.03.2007 00:30

Mě upřímně řeči o "spících silničářích" taky celkem vytáčí, a to s nima nemám nic společnýho. Každej, když se ráno vyspinká a vyrazí do práce, tak by chtěl mít tu svoji silnici uklizenou a vymetenou od sněhu a nejlíp suchou. Jenomže u nás je téměř 60000km komunikací (pro představu rovník má asi 40000km :P) a někdy to prostě trochu dýl trvá než přijde řada na tu moji okresku před mým barákem. Takže myslím, že by to chtělo někdy trochu míň nadávat a trochu víc dávat pozor na cestu. Kromě toho nevím jestli by mě těšila práce hrnout před sebou tuny sněhu, když mi to za prdelí za pět minut stejně zapadá - a ještě si nechat nadávat.
Ford Focus 1.8i 16V Combi, r.v.00, Smoke Stone
Obrázek
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 21.03.2007 05:47

navíc silničáři tu jsou pro snížení následků zimy a ne aby cesta byla při kalamitě suchá :wink:
hold dřív pomáhalo s odklízením kdejaké JZD a pod. , ale dnes jim to nikdo neproplatí
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

UcuLeLembo
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UcuLeLembo » 21.03.2007 06:58

Taky se musim zastat silničářů.Otec teda jezdí pro Technické služby a neni to žádnej med.Třeba letos když řádila chřipka,tak s nudlí u nosu byli na celé město tři.Jezdil 48h s třema hodinama spánku.Je to paráda když to co projedeš ti za pár minut zapadá a ty jezdíš jak pitomec a čekáš až přestanou padat ty bílý sračky
Obrázek
bylo fofo 1,8i 115k,r.v.99,5-dv.hb
je Kia Ceeď 1,4 cvvt

opicak
Junior
Junior

Příspěvek od opicak » 21.03.2007 08:08

To jste mě pánové potěšili,že se silničářů konečně někdo zastal. Jak tu bylo velmi dobře řečeno výše, zimní údržbou se rozumí zmírňování závad sjízdnosti a schůdnosti komunikací.
Tohle je skoro přesná citace zákona podle kterého se vypracovává plán zimní údržby.
Další věc je,že existují jednoduchá pravidla o kterých spousta smrtelníků ani neví a jsou také přesně podle zákona.
Konkrétně u nás v Ostravě jde o rozdělení komunikací a chodníků do 3 „kategorií důležitosti“ které jsou následně dál děleny do jednotlivých okruhů s přesným stanovením komunikací a jejich částí. (podrobný abecední seznam).
A ty jednoduchá pravidla jsou:
I stupeň důležitosti: zahájení prací : v pracovní době do 30 minut od zjištění, že vrstva napadaného sněhu dosáhla 5cm nebo se zhoršila sjízdnost vytvořením kluzkosti (náledí), v době mimopracovní při domácí hotovosti pracovníků do 60 minut při stejných podmínkách.
II stupeň důležitosti: zahájení v závislosti na I stupni – ukončení nejpozději do 12 hodin.
III stupeň důležitosti: zahájení v závislosti na I. a II. stupni – ukončení nejdéle do 48 hodin.

Tohle je „výcuc“ z plánu zimní údržby. Nechci tím nikoho otravovat a házet sem odborné výklady. Ale možná si uděláte představu jak to všechno funguje a na základě těchto informací budete v obraze. Chci jen naznačit, že při dodržení všech pravidel, zákonů a vyhlášek, při ježdění řidičů bez svačiny a kafe celou 12hodinovou šichtu, se může v případě kalamity stát, že komunikace ve III. stupni důležitosti bude poprvé „protažena“ až za 2 dny po vytvoření 5cm vrstvy sněhu a bude vše podle zákona. Vyplývá to z výše uvedených bodů. Ale vysvětlujte nevrlému dědovi, bydlícímu u komunikace zařazené ve třetím stupni,že děláte co můžete, když on nemůže se svým trabantem na letních gumách vyrazit na nákup!!
Tohle je ale extrém a můžu říct,že i v loňské kalamitní zimě, kdy řidiči jezdili už skoro spící za volantem, bez odpočinku se nic takového nestalo a nedělal se žádný okruh na hranici limitu.
Ale už dost, jsou i slušní řidiči, jak jsem tu viděl, kterým je jasné,že zima je zima a v zimě se prostě jezdí jinak.A po černém a suchém asfaltu to nebude.

A navíc – jaro je za dveřmi
:lol: :lol: :lol:
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA
Obrázek

Jari
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jari » 21.03.2007 08:53

To opicak:Vono se nečekalo ochlazení??Vždyť nás tím krmněj od neděle!Podle meteo...mnělo napadnout v nížinách 15cm.,na horách až 30 a to hlavně na Moravě!!
Každý ráno vyjíždím 2.00 od baráku,a když něco napadne,tak můžu říct,že JZD kmitá celou noc,ale jen co se dostanu na E-35(I třída!!!)tak je to nesjízdný.Když se zastavim na kafe na benzínce,a zeptam se,kdy jeli naposlet silničáři,většinou řeknou,že je neviděli!! A to nastupujou směnu v 21.00.Jak už sem tady na FF psal,rozvážím pečivo,je jasný,že nemůžu mít očištěnou každou stezku,kde něco chtěj,ale promiň na hlavním tahu by mněli jezdit neustále.Jedná se o úsek Litomyšl-skoro Jaroslav.Píšu skoro,poněvadž tam začíná jinej okres,a tam kmytaj.Jak je to možný??Přece maj stejný pravidla né?
Ona asi bude pravda 50/50
Neboj i já nadávám na "tiráky"se sjetejma gumama,taky mám CB,někdy je to radost poslouchat,jak si mezi sebou nadávaj.
Ford Focus combi 1.4 16V r.v.2001
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 21.03.2007 09:00

co si ale myslim, ze je najvacsi pruser, ked im znizia zase na buducu zimu rozpocet kvoli tomu, ze toho roku tolko penazi vobec nepotrebovali pretoze bola extremne mierna... :evil:

PedroH
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PedroH » 21.03.2007 09:03

No vzhledem k tomu, že Kalousek chce šetřit, kde se dá, tak bych tomu i celkem věřil :(
Chce dokonce šetřit i na hasičích - což je podle mě naprostá volovina, páč stavy lidí na směnách nejsou zdaleka naplněné - jediné, kde by se mohlo ušetřit, jsou úředníci - těch je habaděj a stejně jejich práce není kvalitní - když se člověk na něco zeptá, tak ho odkážou na zákony a vyhlášky, které si každý úředník vykládá jinak :evil:
Ford Focus 1,8 tddi 09/2001 facelift 2002. hatchback, stříbrný
Obrázek

Žij tak, abys toho později nelitoval!
Když tě někdo žádá o pomoc, neodmítej - nevíš, kdy ty budeš potřebovat pomoc od někoho jiného!!!

Odpovědět

Zpět na „Pokec“