Zdravim pani, pisal som o tomto aj v galerii, nenasiel som ale ziadnu temu co toto riesi, tu je moj problem:
Kupil som Recaro sedacky po havarii, su v poriadku len s jednym problemom - napinac pasu na sedacke spolujazdca, kde je lano z patronou, ci ako to mam nazvat, je vystreleny a nie je teda mozne aby sa spolujazdec priputal a kontrolka signalizuje aj problem s airbagom, podla vsetkeho prave preto, ze napinacie lano na sedacke je vystrelene a v pripade nehody nefunkcne... tak budem zistovat ci sa da zohnat novy mechanizmus, alebo ho len vymenim so starej sedacky... dufam, ze s tym nebudem musiet ist do ford servisu...
Mate niekto skusenosti s tym, ci je bezpecne spravit vymenu napinaca na sedacke aj s patronom a ak ano, tak ci je potrebny nejaky specialny postup? Nerad by som aby po montazi doslo k nejakemu problemu alebo nedajboze k vystreleniu airbagu...
A druha vec, kedze bol pas spolujazdca pri havarii napnuty, znamena to, ze vystrelil aj airbag? Sedacka a calunenie su ako nove, neporusena, takze predpokladam ze ak airbag vystrelil, tak len predny...
Napinac pasov na sedacke (vystrelena patrona), vymena
- Ryko
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Napinac pasov na sedacke (vystrelena patrona), vymena
Ford Focus II Hatchback, 2005, Jeans Blue, Ghia, Duratec HE 2.0

- Ryko
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Napinac pasov na sedacke (vystrelena patrona), vymena
Aktualne info ohladne kupy noveho napinaca, cena je podla mna prehnanych takmer 150 Euro... Uf, tak tolko som necakal, takze asi to skusim jednoducho - vymenou s odmontovanej ghia sedacky...
Podla info od chlapika co predava nahradne diely sa tieto napinace relativne bezne predavaju, takze vymena dufam nebude az taka narocna a rizikova... dufam, ze dedukujem spravne a ze po vymene nikoho pasy pocas jazdy nenapnu a airgab sa neohlasi k zivotu...
Podla info od chlapika co predava nahradne diely sa tieto napinace relativne bezne predavaju, takze vymena dufam nebude az taka narocna a rizikova... dufam, ze dedukujem spravne a ze po vymene nikoho pasy pocas jazdy nenapnu a airgab sa neohlasi k zivotu...

- Ryko
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak vymena napinaca pasu z ghia sedacky na recaro bez problemov hotova, je to vlastne presne ten isty napinac, kedze podvozok sedacky klasickej fordackej aj recara je totozny... akurat stale svietli kontrolka airbagu, podla toho co mi bolo povedane, je podla vsetkeho potrebne chybu vyresetovat cez fordacku diagnostiku... uvidime...
Naposledy upravil(a) Ryko dne 13.03.2011 08:24, celkem upraveno 1 x.

- ZaQik
- Admin
... ano, odmazat chybove hlaseni
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
pokud by bylo vse OK tak sice chyba zustane ulozena ale airbagy zhasnou
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Ryko
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak to si ma foki nepotesil ak je to tak... Mne to spravi to, ze po otoceni klucika standardne nabehnu kontrolky - aj airbagy, potom airbag zhasne a po chvilke zacne znovu svietit... no budem musiet to napojit na diagnostiku tak ci tak, lebo neviem o nicom, co by nemalo byt ok... sedacky maju bocne airbagy, urcite si nevystrelene, napinace by mali byt tiez ok...
UPDATE: Tak po tom co konstatoval foki mi to nedalo, demontoval som vodicovu sedacku a vymenil aj tam napinac pasu, ktory sa javil byt uplne ok... a cuduj sa svete, problem vyrieseny, kontrola airbagu uz nesveti, vsetko by teda malo byt uz ok... takze aj ked sa navonok zdal napinak v poriadku, nebolo to tak...
UPDATE: Tak po tom co konstatoval foki mi to nedalo, demontoval som vodicovu sedacku a vymenil aj tam napinac pasu, ktory sa javil byt uplne ok... a cuduj sa svete, problem vyrieseny, kontrola airbagu uz nesveti, vsetko by teda malo byt uz ok... takze aj ked sa navonok zdal napinak v poriadku, nebolo to tak...