Baterie / autobaterie / nabijecka
- matys
- Pokročilý
Re: Baterie
mamen1..............a co takhle zkusit akumulátor nabít na nabiječce ( pozor -odkoduje se Ti autorádio ) a potom proměřit kapacitu .
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

- ttix
- Nováček
...a nebo nabít někde v garáži (tedy pokud je možnomatys píše:mamen1..............a co takhle zkusit akumulátor nabít na nabiječce ( pozor -odkoduje se Ti autorádio ) a potom proměřit kapacitu .

a nic se neodkóduje....

..ja to tak dělám furt..jezdím jen po městě krátký trasy, večer inteligentní nabíječka... baterka má 5let...tedy skoro 6

Ford Focus II - combi, 1.6i Duratec - 74kW, r.v.2005 - Deep Navy Blue

- mamen1
- Nováček
ttix píše:...a nebo nabít někde v garáži (tedy pokud je možnomatys píše:mamen1..............a co takhle zkusit akumulátor nabít na nabiječce ( pozor -odkoduje se Ti autorádio ) a potom proměřit kapacitu .) se zapojenou baterkou...
a nic se neodkóduje....
..ja to tak dělám furt..jezdím jen po městě krátký trasy, večer inteligentní nabíječka... baterka má 5let...tedy skoro 6... a spokojenost
Ano,takhle to dosud dělám. Inteligentní nabíječku mám taky.Auto parkuji v garáži,jenže když ho nechám třeba dva dny na parkovišti před domem,tak to je ten případ,kdy už neodjedu.Takže tyhle rady neřeší můj problém,baterie prostě ztácí kapacitu (změřeno). Je pro mě důležité,abych se na auto mohl spolehnout,když zrovna potřebuju a to díky baterii už nemůžu.
Můj dotaz tedy směřoval k tomu,jakou autobaterii by jste mi doporučili......
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Hocijaka nova bateria s parametrami kt. mas v navode na obsluhu auta, bude lepsia ako to co mas teraz. Kludne moze byt nejaka Banner. V predajniach autobaterii ti pri kupe premeraju ci ma novozakupena baterka pozadovane hodnoty resp. niekde aj bezplatne prehodia a staru zoberu na likvidaciu. Ziadna veda ...
Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010
- Mudr.Hematolog
- Nováček
Cim viac testov, tym viac odlisnosti.....tym testom nie je mozne verit, kedze v kazdom teste su obrovske rozdiely v umiestneni jednotlivych baterii.Radekjo píše:V testu akumulátorů pro osobní auta, který uskutečnily autokluby západoevropských zemí, skončil na posledním místě nejdražší zkoušený výrobek. Je jím baterie Motorcraft Calcium Plus.
- Mudr.Hematolog
- Nováček
Maxo 111
Banner is shit ......pouziva 8 rokov staru technologiu......Banner baterie su mozno lacnejsie, nez nejaka Bosch, Varta, ale ta (ne)kvalita tomu aj odpoveda.
Banner is shit ......pouziva 8 rokov staru technologiu......Banner baterie su mozno lacnejsie, nez nejaka Bosch, Varta, ale ta (ne)kvalita tomu aj odpoveda.
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Vsetko okrem prvovyroby je rovnaky shit. Vobec by som tie znacky neriesil, rovnako sa moze stat ze draha vydrzi kratko a lacna dlho. Sam si povedal ze ani testom sa neda verit, cenovke potom uz vobec nie 

Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010
- ttix
- Nováček
mamen1 píše:ttix píše:...a nebo nabít někde v garáži (tedy pokud je možnomatys píše:mamen1..............a co takhle zkusit akumulátor nabít na nabiječce ( pozor -odkoduje se Ti autorádio ) a potom proměřit kapacitu .) se zapojenou baterkou...
a nic se neodkóduje....
..ja to tak dělám furt..jezdím jen po městě krátký trasy, večer inteligentní nabíječka... baterka má 5let...tedy skoro 6... a spokojenost
Ano,takhle to dosud dělám. Inteligentní nabíječku mám taky.Auto parkuji v garáži,jenže když ho nechám třeba dva dny na parkovišti před domem,tak to je ten případ,kdy už neodjedu.Takže tyhle rady neřeší můj problém,baterie prostě ztácí kapacitu (změřeno). Je pro mě důležité,abych se na auto mohl spolehnout,když zrovna potřebuju a to díky baterii už nemůžu.
Můj dotaz tedy směřoval k tomu,jakou autobaterii by jste mi doporučili......
při vší úctě ... za této situace bych nic neřešil a koupil novou baterku - kliďo origoš či Vartu...životnost cca 5-8let...to už budeš mít jiný auto ...

Ford Focus II - combi, 1.6i Duratec - 74kW, r.v.2005 - Deep Navy Blue

- Mudr.Hematolog
- Nováček
Nemas pravdu......robim s autobateriami a viem o com pisem...... Ak Ti bateria nevydrzi ani zarucnu dobu, tak to je problem. A nemozem povedat ze takto to je pri kazdej baterii.maxo111 píše:Vsetko okrem prvovyroby je rovnaky shit. Vobec by som tie znacky neriesil, rovnako sa moze stat ze draha vydrzi kratko a lacna dlho. Sam si povedal ze ani testom sa neda verit, cenovke potom uz vobec nie
Tak isto je to aj s ostatnymi vecami ako napr. pneu. To ze ich mas od vyroby na aute este nezarucuje ich kvalitu/zivotnost.
- mamen1
- Nováček
Tak vyřešeno,dnes jsem objednal tuhle http://www.nejlevnejsibaterie.cz/autoba ... 52Ah-520-A
Včera jsem prošel mototechny u nás ve městě,všude mají většinou jen autobaterie SCHNEIDER,nebo PROFORCE,za cenu,která se mi zdála neúměrně vysoká tomu za co jsem koupil tuhle Vartu na netu,i s dopravným je to stále méně,než u nás v kamenné mototechně.
Včera jsem prošel mototechny u nás ve městě,všude mají většinou jen autobaterie SCHNEIDER,nebo PROFORCE,za cenu,která se mi zdála neúměrně vysoká tomu za co jsem koupil tuhle Vartu na netu,i s dopravným je to stále méně,než u nás v kamenné mototechně.
- romek883
- Junior
Co máš proti Proforce
Já vzal tuhle http://www.perfektshop.cz/product/autob ... ruka-5370/ tak uvidím.Ale zatím z vlastních zkušenosti a jak píše Maxo111 jedině z prvovýroby pak všechny stojí za h....Tak jsem vzal Proforce kvůli 3leté záruce.

Focus C-Max 2.O 100 kw 2005 Ghia
Suzuki Swift Sport 1,6 100 kw 2016
Felicia 1.3 MPI 50 kw 1997
fotogalerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26&t=20121
Suzuki Swift Sport 1,6 100 kw 2016
Felicia 1.3 MPI 50 kw 1997
fotogalerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26&t=20121
- mamen1
- Nováček
to: romek883Co máš proti Proforce
Já vzal tuhle http://www.perfektshop.cz/product/autob ... ruka-5370/
Konkrétně proti PROFORCE nemám vůbec nic,ale pokud mi obchodník nabídne 62Ah baterku Proforce s tím,že ji prodává za nějakých 1900kč a já na netu zjistím,že tu stejnou jsem schopen koupit za 1300+-50kč,tak nemám co řešit.Za tyto peníze mi přišla daleko lepší volba Varta(která byla ve finále ještě levnější).3letá záruka je super

Konkrétně proti PROFORCE nemám vůbec nic,ale pokud mi obchodník nabídne 62Ah baterku Proforce s tím,že ji prodává za nějakých 1900kč a já na netu zjistím,že tu stejnou jsem schopen koupit za 1300+-50kč,tak nemám co řešit.Za tyto peníze mi přišla daleko lepší volba Varta(která byla ve finále ještě levnější).3letá záruka je super

- Radekjo
- Zkušený
Myslím si že baterie je taková jakou si ji udržuješ. Pochopitelně se stává že se koupí nekvalitní výrobek ale to už k věci patří.
Pokud někdo jezdí jen s tím že bat. se dobije sama alternátorem tak je ko... a pak se diví že jde brzo do haj...(e)
Já si nedovolím před zimou bat. neošetřit tzn. vyjmout-aklimatizovat-vybít a nabít.
Loni před zimou jsem taky (jako vždy) dobíjel bat. ale před a po nabití ukazovala 50%.
To znamená že si musím pořídit novou.
Po zjištění že bat. odchází (Motorcraft 72 Ah 680A) jsem chtěl jít zase do stejného výrobku ale po přečtení příspěvků týkajících se baterií si myslím že i Varta není špatná volba.
Samozřejmě půjdu do větší kapacity a kdyby se do kastlíku vlezla 150 Ah tak si jí vezmu!
To je asi konec
Pokud někdo jezdí jen s tím že bat. se dobije sama alternátorem tak je ko... a pak se diví že jde brzo do haj...(e)

Já si nedovolím před zimou bat. neošetřit tzn. vyjmout-aklimatizovat-vybít a nabít.
Loni před zimou jsem taky (jako vždy) dobíjel bat. ale před a po nabití ukazovala 50%.
To znamená že si musím pořídit novou.
Po zjištění že bat. odchází (Motorcraft 72 Ah 680A) jsem chtěl jít zase do stejného výrobku ale po přečtení příspěvků týkajících se baterií si myslím že i Varta není špatná volba.
Samozřejmě půjdu do větší kapacity a kdyby se do kastlíku vlezla 150 Ah tak si jí vezmu!
To je asi konec

FM MKV 2,0 TDCI 15
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro

- mickielli15
- Pokročilý
nevím to jistě, myslím, že nejvyšší kapacitu v tomto rozměru (315/175/175 myslím) tam dáš tu Vartu Silver 85Ah 800A. Ta co jsem koupil (Silver 74Ah 750A) byla kratší, než ten Motorcraft 72Ah 680A, ale kapacita vyšší a starovací proud špičkovej. Doporučil bych Ti právě tyto dvě - buď tu 85-ku nebo 74-ku. Ta 85-ka by měla místo 72/680 Motorcraft sednout jako prdel na hrnec (stejná lélka 315mm). Ta se jeví jako ideální náhrada za Tebou zmiňovanou Motorcraft 72/680.
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition 

- Radekjo
- Zkušený
Děkuji za radu. Každopádně půjdu do Varty. Léto ještě odjezdím na staré a na zimu bude nová.
(ještě že to nečte moja
)
(ještě že to nečte moja

FM MKV 2,0 TDCI 15