Zahřívání bubnu přehřívání
- venaf
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Zahřívání bubnu přehřívání
Ahoj, mám problém. Na ruční brzdu mi nefungovali obě kola stejně. Používám ji pořád a vloni jsem dával nové lanovody. Ta spojka která spojuje lanko od páky a připojuje oba lanovody byla teď nakřivo. Tak jsem rozebral oba bubny a pročistil je. Lanka se hýbala dobře bych řekl. No při čistění jsem utrhl kousek obložení a vzhledem k tomu že už ho tam nebylo moc tak jsem ho vyměnil komplet. Pak jsem ujel zhruba 300 km úplně v pohodě. Ikdyž to kolo pořád brzdilo o něco míň, ale neřešil jsem to. Teď napadl sníh, já byl ještě na horách a při cestě zpět najednou hroznej smrad. Tak jsem vystoupil a zjistil jsem že to smrdí to kolo které špatně brzdilo na ručku. Po dojetí domů byl disk tak horký že když se na něj hodil sníh tak to jen zasyčelo. Po rozebrání buben úplně bílej, jak zakalenej, ale uvnitř bych řekl všechno v pořádku. Při zatažení brzdy kolo zabrzdilo, při povolení žádnej odpor. Nechal jsem ho rozmrznout v garáži jestli to neudělal sníh někde, ale pořád se při jízdě hrozně zahřívá. Nevíte čím to může být? Díky za rady
Ford Focus 1.6 16V, 74kw, r.v.99

- spanel
- Pokročilý
Re: Zahřívání bubnu přehřívání
Přirezlá a zaseklá "prasátka". Doporučuji zakoupit komplet nové brzdové válečky s pístky a vyměnit. V tomto počasí to spíše svěřit servisu. Většinou nejdou povolit brzdové trubičky amusí se měnit také. Nebude to žádná pálka a bude klid. Otázka je, zda není buben v háji díky té vysoké teplotě, pak by se musely vyměnit i bubny. Většinou se horkem poškodí - změní se struktura materiálu a deformují se do oválu.
Do 3.5.2020 byl: FoFo II COMBI, 2006, 1.8 TDCi, 85 kW, Diamond White