Po výmene oleja a filtrov, rezonuje motor- VSTREKY
- jackdaws
- Junior
Po výmene oleja a filtrov, rezonuje motor- VSTREKY
Caute mam takyto problem menil som olej, filtre:olejovy,vzduchovy,palivovy. Diely kupovane origo ford. Filter paliva FORD original(na nom ford delphi),olejovy fomoco,vzduchovy ford, olej ford formula 5w-30 F,
Teraz po vymen pri studenom viac, pri teplom menej je pocut taky kovovy zvuk, take klepanie pri otackach cca od 1600-2300 a vacsinou ked pridavam napr na 2jke do 2500 otacok a potom pustim plyn a necham zaradenu rychlost vtedy viac take rezonovanie opravidelny zvuk... ako ked 2 male plechy o seba buchaju alebo tru...
Este poznamenam ze bol po vymene naft filtra problem s nastartovanim asi 20x pretacanie naprazdno.... spadla nafta a kedze to nema pumpicku tak sa s tym moj servisak dost potrapil... a striekal nieco do nasavania nieco na startovanie....
Iny servisak mi potvrdil ze ten zvuk ide od trysiekm ked som s tym prisiel za servisakom co mi to menil mi vravi ze je to normalne.ale vravim predtym ok,pred vymenou filtrov (posl vymena naft. filtra v72t teraz 106t)....Tento co mi to menil vrvi ze ked tam je cisty filter ze mozno su vyssie tlaky a preto ten zvuk...
ak je tu nejaky servisak alebo niekto zbehlejsi , moze tocenim motora bez nafty poskodit vstreky ???... opakujem skusal to startovat az kym samo neodpojilo starter cca 20-30x ... ???
Teraz po vymen pri studenom viac, pri teplom menej je pocut taky kovovy zvuk, take klepanie pri otackach cca od 1600-2300 a vacsinou ked pridavam napr na 2jke do 2500 otacok a potom pustim plyn a necham zaradenu rychlost vtedy viac take rezonovanie opravidelny zvuk... ako ked 2 male plechy o seba buchaju alebo tru...
Este poznamenam ze bol po vymene naft filtra problem s nastartovanim asi 20x pretacanie naprazdno.... spadla nafta a kedze to nema pumpicku tak sa s tym moj servisak dost potrapil... a striekal nieco do nasavania nieco na startovanie....
Iny servisak mi potvrdil ze ten zvuk ide od trysiekm ked som s tym prisiel za servisakom co mi to menil mi vravi ze je to normalne.ale vravim predtym ok,pred vymenou filtrov (posl vymena naft. filtra v72t teraz 106t)....Tento co mi to menil vrvi ze ked tam je cisty filter ze mozno su vyssie tlaky a preto ten zvuk...
ak je tu nejaky servisak alebo niekto zbehlejsi , moze tocenim motora bez nafty poskodit vstreky ???... opakujem skusal to startovat az kym samo neodpojilo starter cca 20-30x ... ???
Focus 1,8 TDCi 85kW Hatchback, Collection 2007, model 2008
- Spread
- Junior
Re: Po výmene oleja a filtrov, rezonuje motor- VSTREKY
nie som sice servisak..
ale cisto logicky - ak to ozaj startoval bez nafty, tak teoreticky bezalo cerpadlo bez nafty - a kedze su diely v cerpadle mazane prave naftou, tak sa mohlo pridierat.
Typ padom produkovat kovove piliny, ktore mohli zapchat vstrekovace...
Ak sa mylim, tak ma opravte

ale cisto logicky - ak to ozaj startoval bez nafty, tak teoreticky bezalo cerpadlo bez nafty - a kedze su diely v cerpadle mazane prave naftou, tak sa mohlo pridierat.
Typ padom produkovat kovove piliny, ktore mohli zapchat vstrekovace...

Ak sa mylim, tak ma opravte

- jackdaws
- Junior
myslim ze v cerpadle nafta bola.... je pred filtrom... a hadam motor nie je tak primitivny
- Spread
- Junior
neviem ako u FFII, ale u FFI je urcite za filtrom. kedze medzi cerpadlom a railom uz nie je ziadny filter 

- kaminek
- Pokročilý
No,já jsem teď před 3 dny měnil taky naftový palivový filtr u mýho fokouše a po výměně chytil na cvrnknutí ,jako by se nic nedělo .Akorát při následující jízdě si párkrát lehce trhl ,jak se odvzdušňoval .Dělal jsem to na něm již po druhé a to co popisuje jackdaws to vůbec neznám ,myslím to dlouhé startování.jackdaws píše: Este poznamenam ze bol po vymene naft filtra problem s nastartovanim asi 20x pretacanie naprazdno.... spadla nafta a kedze to nema pumpicku tak sa s tym moj servisak dost potrapil... a striekal nieco do nasavania nieco na startovanie....
???
Byl Ford Focus combi Trend 1,8TDDI 1999, 90ps
,pružiny Enzo-40mm,vzd.filtr K&N,chip,7jx15 ET 38 195/55R15
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=14237 Galerie
Je BMW 330d Touring
,pružiny Enzo-40mm,vzd.filtr K&N,chip,7jx15 ET 38 195/55R15
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=14237 Galerie

Je BMW 330d Touring
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Spread píše:neviem ako u FFII, ale u FFI je urcite za filtrom. kedze medzi cerpadlom a railom uz nie je ziadny filter
mas pravdu a mozna opravdu bude problem v tom ze se to tocilo naprazdno . resi se to tady x-krat a po y-té je to zase to same .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- jackdaws
- Junior
takze bol som s jednym chalanom co ma cmaxa 1,6 tdci 80kw a ten moj zvuk motora je oproti jemu krasny ...
nahral som to digi kamerov ktoru som mal polozenu na motore takze kvalita zvuku by mala byt velmi realna
skustze to porovnat s vasimi tatosmi... bolo to na volnobeh cca do 2000 otacok
nahrate na viacere servery... keby niekomu niektory nesiel stiahnut...
http://www.uschovna.cz/zasilka/YH7LCG6BSE2AVE32
http://www.filefactory.com/file/b3c282h ... qqqqqq.mp3
http://rapidshare.com/files/422662411/q ... qqqqqq.mp3
http://www.megaupload.com/?d=8ZIK2PU8
http://www.mediafire.com/?e40krin5d6qtvya
prosim dajte cim skor vediet co a ako...
nahral som to digi kamerov ktoru som mal polozenu na motore takze kvalita zvuku by mala byt velmi realna
skustze to porovnat s vasimi tatosmi... bolo to na volnobeh cca do 2000 otacok
nahrate na viacere servery... keby niekomu niektory nesiel stiahnut...
http://www.uschovna.cz/zasilka/YH7LCG6BSE2AVE32
http://www.filefactory.com/file/b3c282h ... qqqqqq.mp3
http://rapidshare.com/files/422662411/q ... qqqqqq.mp3
http://www.megaupload.com/?d=8ZIK2PU8
http://www.mediafire.com/?e40krin5d6qtvya
prosim dajte cim skor vediet co a ako...
- BobTDCi
- Zkušený
Filter je vždy pred čerpadlom - viete si predstaviť filtrovať naftu v rozmedzí tlakov 30-160MPa???
No jasné - čerpadlo i vstrekovače sú mazané naftou a ak je tá tam iba v "symbolickom" množstve...i mazanie je jaké? Slabé...
To bol "šikovný" mechanik...po druhom treťom točení mal vedieť, že ak vo filtri nafta nie je...tak ju tam treba dopraviť...
Tiež mi raz volal kamoš, že mechanik mu menil palivák a nevedia to už neviem po koľký raz naštartovať...
Hovorím mu filter dolu a naplniť ČISTUČKOU !!!!! naftou a potom pripojiť filter...
Tak dali dolu naplnili a už to šlo...
Ale naozaj dlhé štartovanie - keď mu tepelná poistka vyradila štartér ochranou - tak to bol naozaj "fachman"...
Niekto si myslí, že každý CR má v nádrži podávačku...ale každý motor s railom ju nemá...
No teraz už nezmeníme čo sa stalo.
Ide o to vylúčiť, či to nie je nejaký iný pazvuk - povedzme emitovaný konzolou palivového filtra - či čohokoľvek iného čo ste mali dolu, pri tej výmene...
A ak sú to naozaj vstrekovače - či čerpadlo - tak sa o "chvíľu" porúčajú...a to tak, že ak čerpadlo - tak čiastočky kovu z neho zadrú aj vstrekovače a ak vstrekovače, tak z ich prepadu sa nečistoty tiež dostanú obvykle prepadom do nádrže a pri oprave - výmene treba preplachovať celú sústavu.
No určite sa ti bude vyhovárať, že to už bolo a že on nič zlé neurobil...ale tak to v živote chodí...
Držím palce aby to bola nejaká banalita rezonujúca pri chode motora...sama či kontaktom o niečo iné a aby ste na to prišli...

No jasné - čerpadlo i vstrekovače sú mazané naftou a ak je tá tam iba v "symbolickom" množstve...i mazanie je jaké? Slabé...
To bol "šikovný" mechanik...po druhom treťom točení mal vedieť, že ak vo filtri nafta nie je...tak ju tam treba dopraviť...
Tiež mi raz volal kamoš, že mechanik mu menil palivák a nevedia to už neviem po koľký raz naštartovať...
Hovorím mu filter dolu a naplniť ČISTUČKOU !!!!! naftou a potom pripojiť filter...
Tak dali dolu naplnili a už to šlo...
Ale naozaj dlhé štartovanie - keď mu tepelná poistka vyradila štartér ochranou - tak to bol naozaj "fachman"...
Niekto si myslí, že každý CR má v nádrži podávačku...ale každý motor s railom ju nemá...
No teraz už nezmeníme čo sa stalo.
Ide o to vylúčiť, či to nie je nejaký iný pazvuk - povedzme emitovaný konzolou palivového filtra - či čohokoľvek iného čo ste mali dolu, pri tej výmene...
A ak sú to naozaj vstrekovače - či čerpadlo - tak sa o "chvíľu" porúčajú...a to tak, že ak čerpadlo - tak čiastočky kovu z neho zadrú aj vstrekovače a ak vstrekovače, tak z ich prepadu sa nečistoty tiež dostanú obvykle prepadom do nádrže a pri oprave - výmene treba preplachovať celú sústavu.
No určite sa ti bude vyhovárať, že to už bolo a že on nič zlé neurobil...ale tak to v živote chodí...
Držím palce aby to bola nejaká banalita rezonujúca pri chode motora...sama či kontaktom o niečo iné a aby ste na to prišli...

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
- jackdaws
- Junior
nie nerozonuje to vobec. nie je to zvuk rezonovania. ale zvuk len pri pridavani plynu tak ratatata jemny zvuk... ako ked je pustene radio tak to nepocut...len hlavne ked napr udrzujem rychlost pri cca 2000 otaciek na dvojke take ratatata slabe pri vypn radiu a fukaroch...pravidelny zvuk zevraj trysky iny technik mi povedal...
- BobTDCi
- Zkušený
No ak je to taký "šteklivoklepotavý" jemnekovový zvuk -aký je bežný aj pri 1.6TDCi pri pridaní...budeme sa tu zbytočne baviť popisovaním zvukového prejavu...
Musí to počuť fachman na motory a najlepšie porovnať s iným rovnakým motorom či ešte lepšie dvoma...pre vyváženú štatistickú vzorku...
Neostáva ti nič iné ao zájsť trebárs do Fordu a dať si to vypočuť tam niekým ale vypýtaj si ich najskúsenejšieho mechanika...
A nejakú 1.8-ku by tam pri troche šťastia mohli mať nejakú v servise práve...na porovnanie.
Za pokus to stojí...nedať na nič šahať - ale chcieť počuť ich názor.
Musí to počuť fachman na motory a najlepšie porovnať s iným rovnakým motorom či ešte lepšie dvoma...pre vyváženú štatistickú vzorku...
Neostáva ti nič iné ao zájsť trebárs do Fordu a dať si to vypočuť tam niekým ale vypýtaj si ich najskúsenejšieho mechanika...
A nejakú 1.8-ku by tam pri troche šťastia mohli mať nejakú v servise práve...na porovnanie.
Za pokus to stojí...nedať na nič šahať - ale chcieť počuť ich názor.
- tomason
- Test driver
Hele nemáš namysli zvuk piezovstřikovačů při částečném zatížení?
Ten mechoš musí mít kachní žaludek ,když to točil 30X naprázdno.
Já bych si to poslech,ale nejde mi zvuk na NT.

Ten mechoš musí mít kachní žaludek ,když to točil 30X naprázdno.
Já bych si to poslech,ale nejde mi zvuk na NT.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- jackdaws
- Junior
caute takze bol som s tym u jedneho mechanika co uz roky opravuje fordy a podla toho zvuku motora vravi ze ma normalny zvuk... ale suhlasi ze cerpadlu to neurobilo dobre... mal som aj nejake chyby v RJ s nizkym tlacom v CR...
dufam ze to vsetko prezijem a najblizssi servis bude pri vymene oleja ...
dik vsetkym za rady
dufam ze to vsetko prezijem a najblizssi servis bude pri vymene oleja ...
dik vsetkym za rady
- BobTDCi
- Zkušený
No to bolo ono - tie hlášky o nízkom tlaku v raile...
A tamtomu povedz nech sa špecializuje na š105-130 a žiguli - tam nemá čo dodrbať...
A že si mu to vôbec dovolil tak dlho trápiť ten štartér - tiež by mu rád iste nie podal ruku, ale tresol mu po nej celou svojou hmotnosťou predpokladám.
Ak ti raz nedajbože ten štartér či cievka na ňom odíde - tak si choď polovičku za opravu pýtať od toho občana...

A tamtomu povedz nech sa špecializuje na š105-130 a žiguli - tam nemá čo dodrbať...
A že si mu to vôbec dovolil tak dlho trápiť ten štartér - tiež by mu rád iste nie podal ruku, ale tresol mu po nej celou svojou hmotnosťou predpokladám.
Ak ti raz nedajbože ten štartér či cievka na ňom odíde - tak si choď polovičku za opravu pýtať od toho občana...