Příspěvek
od Bob Wolf » 22.09.2010 23:45
Marťas píše:Meziplyny nejsou u ST zadna sranda spolu s brzdenim

. Pedaly by mely byt blize a hlavne mi vadi "utopeny" plyn proti brzde - tak flexibilni kotnik nemam

. Tak je pouzivam pouze pri podrazovani bez cukani bez brzdeni....
Jo, jo, to je přesně ono - mám sice trošku širší pedály od Wolfů, ale i tak brzdím půlkou chodidla proti půlce pedálu brzdy - chce to dost cvik, při normálním dobržďování a souběžném podřazování ve městě (třeba ze 4 na 3) jsou to "běžné" rychlosti, tak to auto odpustí i menší chybičky... ale při tvrdém ježdění např. na okruhu je třeba např. při dobržďování před zatáčkou ze 180 na 80 tlačit na brzdu dost fest - a přitom tam dát během cca 4 vteřin postupně např. z pětky čtyřku a potom i trojku - a to je už dost o nervy...
Ten pocit, když tlačíš do brzdy v těchto rychlostech jen levou půlkou chodidla do půlky pedálu co to dá a pravou hranou té samé nohy třikrát rychle, ale s citem prošlápneš plynový pedál - není nic moc... je to fakt o trvalém procvičování hlavně polohy chodidla na pedálu. Osvědčily se mi rovněž boty s měkkou podrážkou - přes podrážku je dobře cítit pravá hrana pedálu brzdy, takže mám jistotu, že na ní stojím přesně a že současně pravou stranou chodidla "došlápnu" na plyn.
No, a aby se to nepletlo, občas do toho zamíchám brždění levou nohou - taky dobrůtka, jen je to třeba cvičit předem na parkovišti....jinak si člověk rozrazí čelo o přední sklo

Focus II. ST - r.v. 2006, úprava Wolf Racing (340 PS,545 Nm), Bilstein B16 Gewindefahrwerk PSS9, AP Racing (kotouče 362 mm, 6 pístků) - desky Raybestos směs ST31, samosvorný diferenciál Quaife, výfuk MILLTEK turbo back, Semi Slick TOYO R888