prepustanie oleja na motore
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
prepustanie oleja na motore
chlapi ked som cistil egr na ff2 1,6 tdci 80kw...tak som nieco nasiel na motore..nejaky olej mi prepusta...co by to mohlo byt??..je to od strany predneho okna....co by to mohlo byt???....na foto tie cierne flaky...
- BobTDCi
- Zkušený
Re: prepustanie oleja na motore
No tie čierne plastové vstupy by mali bať sania jednotlivých valcov.
Olej máš až na tesnení pod hliníkovou časťou pod nimi - to by mala byť hlava valcov?
Ak áno - je to tesnenie pod hlavou valcov.
Zadná časť pri štvrtom valci bývala slabinou pri mnohých motoroch - na priesaky oleja.
Ty to máš najviac pod tretím vlacom ak sa nemýlim...a pri štvrtom je zaolejovaný aj plast prívodu vzduchu do sania?
Osobne neviem radu - iba uvažujem - poznám človeka, čo by to vedel presne identifikovať a povedať či treba s tým niečo robiť. Hoci vzhľadom na množstvo oleja to nateraz nevyzerá akútne...

Ale teraz nie som kompetentný...súdiť.
Olej máš až na tesnení pod hliníkovou časťou pod nimi - to by mala byť hlava valcov?
Ak áno - je to tesnenie pod hlavou valcov.
Zadná časť pri štvrtom valci bývala slabinou pri mnohých motoroch - na priesaky oleja.
Ty to máš najviac pod tretím vlacom ak sa nemýlim...a pri štvrtom je zaolejovaný aj plast prívodu vzduchu do sania?
Osobne neviem radu - iba uvažujem - poznám človeka, čo by to vedel presne identifikovať a povedať či treba s tým niečo robiť. Hoci vzhľadom na množstvo oleja to nateraz nevyzerá akútne...

Ale teraz nie som kompetentný...súdiť.

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Bobe mohol by si sa na zaklade tych foto spytat toho znameho co si o tom mysli? Moze my aj toto sposobovat cukanie?bo niekedy stale cuka:)
- BobTDCi
- Zkušený
Cukanie môže spôsobovať čokoľvek v sacom trakte (vrátane EGR ) - ale najmä to sanie - vzduch...chillik píše:Bobe mohol by si sa na zaklade tych foto spytat toho znameho co si o tom mysli? Moze my aj toto sposobovat cukanie?bo niekedy stale cuka:)
No uvidíme - dám ti SZ.

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
odkedy som dal druhe egr nevyhadzju na diagnostike ziadne chyby....takze egr by som mal mat zazehnany....ale stale sa nieco deje
((..stale cuka ach ...inac odkial sa tam berie olej..myslim na tom motore co somk dal foto??..odkial sa tam pretlaca???

-
- Nováček
Zdravím, nemohl by mi někdo prosím vás poradit kudy se mi na motoru bere olej viz foto. Auto bylo 2x v servisu , vyměnili pro jistotu 8 O kroužku na sání a těsnění pod víko, ale pořád se tam objevuje olej a něvědi odkud. Jedná se o motor 1,6 TDCi 80kW r.v 2005.
Děkuji za případnou radu nebo pomoc
Děkuji za případnou radu nebo pomoc
Praha-východ, C-Max 1,6 TDCi 80 kW r.v.2005, modrá tonic (met.)
- sibari
- Nováček
FOFO II ,Trend Clipper Combi ( 12/2005)
1,6TDCi 80kW,modrá ink (met),bez DPF,dovoz Belgicko
1,6TDCi 80kW,modrá ink (met),bez DPF,dovoz Belgicko
- Dav
- Nováček
To:Duk
Vypada to jako cisty olej a to misto je pobliz nalevky pro olej, jestli se nepletu. Tudiz usuzuji, ze pri nalivani oleje nekdo trochu ulil mimo. Coz se mi uz taky stalo
Zkus to vycistit a pozoruj jestli se to tam objevi znovu
Vypada to jako cisty olej a to misto je pobliz nalevky pro olej, jestli se nepletu. Tudiz usuzuji, ze pri nalivani oleje nekdo trochu ulil mimo. Coz se mi uz taky stalo

Zkus to vycistit a pozoruj jestli se to tam objevi znovu

-
- Nováček
to sibari: Jo myslim ze to bude ten samy problem jak si poslal odkaz podfouknute vstriky
to Dav: ne ne není to dolitím oleje je to tak trochu u každého vstřiku.
Tak snad bude stačit vyměnit těsnění nechám to odborníkům ať se pomnějou.
Dík kluci
to Dav: ne ne není to dolitím oleje je to tak trochu u každého vstřiku.
Tak snad bude stačit vyměnit těsnění nechám to odborníkům ať se pomnějou.
Dík kluci
-
- Nováček
Ještě taková drobnost. To v těch prohlubních je olej na 100% a ne nafta a kdyby to byl podfouknutý vstřik a bylo by v haji to gufero, tak by to byla nafta ne???
-
- Nováček
Dnes jsem byl v servisu asi se stejným problémem. Před cca 4 týdny mi u Charouze přetěsňovali podfouknutý první vstřik na 1.6 TDCI 80 kW. Od té doby jsem najel cca 3000 km (dovolená) a po návratu jsem zjistil olej okolo prvního vstřiku. Při reklamaci mi řekli, že je to povolený přední "šteft", který upevňuje vstřik. Prý je to provrtané skrz a tlačí se tudy olej ven. Takže mi ho natřeli nějakým lepidlem proti úniku oleje a dotáhli. Po čase zkontroluji a uvidíme jestli to bylo ono.
FF II Combi 1.6 tdci, 80 kW, 11/2006, Trend, stříbrná Modus, DPF
- seki.dt
- Nováček
nes som si na motore vsimol toto, je to z hlavy motora, alebo vika ventilov?

- seki.dt
- Nováček
-
- Nováček
Ahoj, tak k mému problému viz foto olej nahoře kolem vstřiků v prohlubních víka motoru, je již doufám vyřešen. Sice na třetí pokus ale snad úspěšně.
Jak uvádí VPDTP tak nevím zdali u podfouknutého vstřiku může mít olej a ne naftu, ale budíž. Volal jsem do servisu Ford v Mělníku a ptal jsem se na to co uvádí VPDTP jelikož mi to přišlo stejné jako měl on. Také mi technik řekl, že vstřiky jsou utažený dvěma štefty do bloku motoru a díry jsou průchozí a že je utěsňují tmelem od Wurthu. Omyl díry pro štefty průchozí nejsou a nebo mám ty díry zarostlé, ale pak by mi tam tudy nešel olej nahoru. Po zkoušce jehlou zdali je tato díra průchozí jak uvaděl technik tak nebyla. Takže trochu mylná informace ze servisu. A kde jsem tedy měl problém? Jak je vložen vstřik do "pouzdra" v motoru tak mezi tímto pouzdrem a blokem motoru mi netěsnilo gufero nahoře a kolem něj mi vzlínal celkem statečně olej.
Jak uvádí VPDTP tak nevím zdali u podfouknutého vstřiku může mít olej a ne naftu, ale budíž. Volal jsem do servisu Ford v Mělníku a ptal jsem se na to co uvádí VPDTP jelikož mi to přišlo stejné jako měl on. Také mi technik řekl, že vstřiky jsou utažený dvěma štefty do bloku motoru a díry jsou průchozí a že je utěsňují tmelem od Wurthu. Omyl díry pro štefty průchozí nejsou a nebo mám ty díry zarostlé, ale pak by mi tam tudy nešel olej nahoru. Po zkoušce jehlou zdali je tato díra průchozí jak uvaděl technik tak nebyla. Takže trochu mylná informace ze servisu. A kde jsem tedy měl problém? Jak je vložen vstřik do "pouzdra" v motoru tak mezi tímto pouzdrem a blokem motoru mi netěsnilo gufero nahoře a kolem něj mi vzlínal celkem statečně olej.
-
- Nováček
Bohužel sem musím napsat taky. Mám úplně stejný problém jako ty (viz.fota co jsi sem dával). Můžeš mi jako "laikovi" říct, co jsi udělal pro to, aby ti už neutíkal olej z pod vstřiků? Utíká mi pod všemi čtyřmi..