EGR ventil - mondeo
-
- Test driver
Re: EGR ventil - mondeo
přesně přesně...kamoš najezdi ročně tak 25000 km a furt že chce naftu a už nic jinyho a nenechá si vymluvit i když jede většinou do 3 km a pak motor zase vypne...ale on na to pak přijde sám......
Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to i o oblibě...JKá jsem třeba na naftu zvyklej,mám rád projev naftového motoru a nemám takový kilometrový proběh,aby se mi vyplatila...To,že jsou lidi svině a dělaj s naftou blbosti(čerpačky atd.),za to já už nemůžu.Možná mě časem předělaj 

-
- .
- Kontaktovat uživatele:
...všechno je o lidech, a vždy to tak bylo, a bude.... 

ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
- paleta
- Nováček
No zdar Fordaci. Dlhsie som tu "neotravoval", asi som Vam aj chybal. Idem napisat par usmevnych prihod s mojim Mondeom.
Takze ako som uz pisal, zohnal som ten EGR, a zhanal servis. Volal som do nemenovaneho origo Ford servisu, ze mam ten EGR (uz som tam predtym s tym bol, ponukli mi EGR tusim za 500 €...), ze ci mi ho vymenia a pozru (ze som mal aj s tym filtrom pevnych castic problem, ze mi ho zanieslo.) Chlapik mi vo vsetkej vaznosti povedal, nech ho podpalim (dobra rada nad zlato:-) ze mali uz asi 5 Mondei s podobnym "osudom" a ze je to zbytocne, ze vymenia EGR, spustia regeneraciu filtra a po mesiaci je auto spat a zas nepojazdne (udajne zanasa ten filter).
Tak som to vzal mojmu svagrovi (ktory mi kedysi cistil ten stary EGR a zaujimal ho aj ten motorcek, co ho pohana, rosypali sa kolieska .... a ostatne uz poznate.) NAhodil mi ho a auto ide ako Omega:-)
Dokedy neviem, akurat mam este problem s tou naftou v oleji, mal som nad ryskou, idem vypustit a doliat olej. Udajne by uz nemala nafta pribudat, ze to robil ten EGR. Dam vediet.
Myslim, ze som tu kedysi riesil v inom vlakne aj tu kontrolku SERVIS. Podla poslednych info co mam, sa to rozsvecuje ked je uz zaneseny ten FAP filter. Toto netusim. myslim, ze cas ukaze.
Takze ako som uz pisal, zohnal som ten EGR, a zhanal servis. Volal som do nemenovaneho origo Ford servisu, ze mam ten EGR (uz som tam predtym s tym bol, ponukli mi EGR tusim za 500 €...), ze ci mi ho vymenia a pozru (ze som mal aj s tym filtrom pevnych castic problem, ze mi ho zanieslo.) Chlapik mi vo vsetkej vaznosti povedal, nech ho podpalim (dobra rada nad zlato:-) ze mali uz asi 5 Mondei s podobnym "osudom" a ze je to zbytocne, ze vymenia EGR, spustia regeneraciu filtra a po mesiaci je auto spat a zas nepojazdne (udajne zanasa ten filter).
Tak som to vzal mojmu svagrovi (ktory mi kedysi cistil ten stary EGR a zaujimal ho aj ten motorcek, co ho pohana, rosypali sa kolieska .... a ostatne uz poznate.) NAhodil mi ho a auto ide ako Omega:-)
Dokedy neviem, akurat mam este problem s tou naftou v oleji, mal som nad ryskou, idem vypustit a doliat olej. Udajne by uz nemala nafta pribudat, ze to robil ten EGR. Dam vediet.
Myslim, ze som tu kedysi riesil v inom vlakne aj tu kontrolku SERVIS. Podla poslednych info co mam, sa to rozsvecuje ked je uz zaneseny ten FAP filter. Toto netusim. myslim, ze cas ukaze.
FORD MONDEO COMBI, 2,0 TDCi, 85 kW, r.v. 3/2006
spotreba 6,2 l/100 km
spotreba 6,2 l/100 km
- palacinka
- Nováček
Zdravím všechny, řeším opět problém s mým mondíkem a cukáním, poklesem výkonu atd. atd. Podle současné diagnostiky by měla být závada v EGR ventilu. No, problém je v tom, že nemáme druhý, který by jsme mohli do mondíka dát, aby jsme si tuto teorii odzkoušeli. V náhradě se můj EGR sehnat nedá, pouze "originál" z Fordu (spíše je to repas), ale za ten chtějí cca 9000,- (a starý vrátit) což se mi nechce dát takový balík do "nového" EGR ventilu a po jeho montáži bude auto třeba blbnout vesele dál, je to risk a pak možná zbytečný EGR doma v šuplíku. Nenašla by se náhodou nějaká hodná dušička, co má stejný EGR jako já a byla by tak ochotná ho na chvilku půjčit? Přehodit EGR je otázka na cca deset minut a ona se ta závada projevuje okamžitě, takže ta diagnostika je pak vcelku rychlá. Můj mondík je vyroben 11/2006, má elektronicky ovládaný EGR a na víc má na něm podtlakem ovládanou škrtící klapku vzduchu, odkaz na jeho foto v tomto fóru uvádím níže. Přijel bych snad kamkoliv, je to určitě lepší, než utratit balík peněz a auto bude vesele blbnout dál. A zadara to nechci. Prosím HELP!
http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view

http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view
Mondeo Combi TDCi 96kW Futura X, 11/06, dovoz Německo + VW Passat Variant 1.8T 110kW Tiptronic
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel pro Tebe mám jiný typ.Nezkoušel jsi se domluvit s nějakým vrakárníkem?
- palacinka
- Nováček
zatím bohužel ani vrakáče nepřinesly úspěch, ale zkouším to dál
Mondeo Combi TDCi 96kW Futura X, 11/06, dovoz Německo + VW Passat Variant 1.8T 110kW Tiptronic
- paleta
- Nováček
No kamarat, musim ti povedat, ze zohnat ten typ EGR nie je ziadna sranda! Ja som to skusal, pomaly po celej Europe... Aj "slavne" trhy v Gliwiciach, bol som tam asi 5x a nic. Je to novy typ, neda sa este zohnat. Ja som ho nakoniec kupil v Polsku za cca 180 €, novy. Problemy s cukanim presli.palacinka píše:zatím bohužel ani vrakáče nepřinesly úspěch, ale zkouším to dál
Uz len ta nestastna nafta, co mi pribuda do oleja a bude to OK:-)
Ja co som zistoval, sondoval apod. tak ten EGR sa vraj neda vycistit, ze jednoducho cca 150 tis km a je v riti. Neviem. Keby si chcel nejake dalsie info, napis mi kludne na paleta@inmail.sk, alebo sem.
FORD MONDEO COMBI, 2,0 TDCi, 85 kW, r.v. 3/2006
spotreba 6,2 l/100 km
spotreba 6,2 l/100 km
- palacinka
- Nováček
A kde jsi ho v Polsku sehnal za tu cenu? U nás za něj chtějí cca 9000,- Kč, to je dvákrát tolik co jsi za něj dal ty. Je fakt, že problém s cukáním se objevil cca kolem těch 150tis. km, takže pokud je jeho životnost jak říkáš, tak by to snad i sedělo. Jinak jeho vyčištění samozřejmě nepomohlo.
-
- Test driver
Jeden je tady za necelých 7300Kč to je funglovka:
http://moto.allegro.pl/item1178003050_z ... palin.html
A tady je jety za polovinu do 3800K:
http://moto.allegro.pl/item1178212155_z ... ywany.html
http://moto.allegro.pl/item1178003050_z ... palin.html
A tady je jety za polovinu do 3800K:
http://moto.allegro.pl/item1178212155_z ... ywany.html
-
- Test driver
- Wizzy008
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Asi by taky pomohlo, ale EEC podle tlakových čidel pozná, že tam plyny neproudí, zapíše o tom chybu a rozsvítí kontrolku motoru na budíkách... Já to tak mám a vesele ji ignoruju.
Wagooon (za kormidlem Whiskou Indisponovaný Zazimovaný Zdechlý Yetti)
Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver

Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver

-
- Test driver
Taky bych to tak řešil. Jestli je pak jediný problém rozsvícená kontrolka, tak na to bych taky ... . Hlavně ať motor jede co nejlíp. Osobně ani ekologii neřešim.
Ford Focus 2005 2,0 TDCi
-
- Test driver
Potvrzuji rosvícení kontrolky motoru po zaslepení EGR,naskočí vždy asi po cca 300km po vymazání.
Tak jelikož nemám rád když svítí co nemá tak budu spátky odslepovat.Toto se mi opakovalo 3x a ikdyž mám kabel (v závadách to fakt hlásí chybu EGR) tak to stejně dávám do puvod. stavu.
Už jenom proto že taky jednou muže hlásit chybu něco jiného a nechce se mi pruběžně kontrolovat jestli je to fakt EGR.
Tak jelikož nemám rád když svítí co nemá tak budu spátky odslepovat.Toto se mi opakovalo 3x a ikdyž mám kabel (v závadách to fakt hlásí chybu EGR) tak to stejně dávám do puvod. stavu.
Už jenom proto že taky jednou muže hlásit chybu něco jiného a nechce se mi pruběžně kontrolovat jestli je to fakt EGR.
- palacinka
- Nováček
Tak zaslepit EGR nemůžu, protože mám DPF a to by pak byl další problém, protože DPF by se přestal vypalovat.