Projevuje se to tak, že nasatrtuju, mám kolem 800 ot/min ujedu 5km a při sešlápnutí spojky, nebo na křižovatace bez kvaltu mám kolem 2 000 - 2 200 ot/min. Nevím přesně, zda se to udělá hned co vyjedu, nebo po těch 5km! Ale stane se to i při normální jízdě, kdy točím max 3tis km.
Motor má úplně normální chod, jen vyšší spotřebu, a při popojíždní po městě s měnšími otáčkami to má tendenci zrychlovat!
Myslel jsem, zda to nemůže dělat zaseknutý plyn (plynový pedál jde trochu z tuha a ještě jsem se nedostal k tomu ho promazat! A ani nevím, zda je tam lanko, nebo nějaká elektronika!
Ale začíná to být častější a vypozoroval jsem, že stačí vypnout a zapnou motor, nemusím ani zastavovat, jen myslet na to, že během těch 2s nesvítí světla, auto nezatáčí ani nebrzdí..

Ale pedálu plynu se ani nedotku a po nastartování je volnoběch zase kolem 800ot /min. A pak celou jízdu (i 100km) je volnoběh v pořádku! Až zase do dalšího startu!
Takže volba padla asi na volnoběžný ventil! Stalo se to taky někomu? Kolik ten volnoběžný ventil zhruba stojí?
Zatím to řešit nemůžu, protože potřebuji udělat brzdy a na ST to bude asi ranec, takže čekám na příští měsíc, až budou peníze z prodeje mého druhého vozu, abych do FORD servisu jel jen jednou!
btw: Kolik můžou stát brzdy 4x kotouče i destičky?