Pokles výkonu motoru

deda lebeda
Nováček
Nováček

Re: Pokles výkonu motoru

Příspěvek od deda lebeda » 28.11.2009 18:57

:D Jo, už je to vpořádku. Podržte se,Zaokxidovaný štekr který vede do turba,první závada,druhá přerušený kabel ve svazku vedoucí k ventilu který měří tlak v kompresoru (divný ale musím věřit) 8O. Podle servismana motor OK jenom k elektroinstalaci výhrady (oxidace spojů).Doporučení čas od času (1x za rok) prostříkat spoje,Dost okxidují.Takže hlavně práce a diagnostika v servisu dohromady 3.500-Kč neni to málo ale zaplať panbůh.Po pravdě čekal jsem víc! Jo vlhkost je svině. :evil: Komu nejde turbo tak bych to hledal hlavně v podtlaku a v elektrice,prostě ošetřit spoje. Všem FoFíkům přeju hodně km bez problémů.2,0TDci jsou fakt dobrý motory ale nesměji se s..t.

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 08.02.2010 21:55

deda lebeda píše:Čauky fofíci,někdy mě připadá žeten můj c-max má rozum.Včera jsem se na něj byl podívat a byl jsem mile překvapen.Chyba na motoru pryč (kontrolka nesvítí) a po nastartování chod motoru bez problému,poslušně se vytáčí a chová se jako poslušný synek.Jenom doufám že to není nějaká levá od něj.Uvidím dneska jedu do Prahy snad se na mě zase nenaštve.A nebo se taky říká ,že před smrtí se udělá dobře. Určitě dám vědět jak všechno dopadlo možná že to bude někoho zajímat.Jó mám najeto 120000 km a kromně váhy vzduchu všechno původní EGR si sem tam zatrucuje ale jinak v poho.Pořád bohužel nevím co ta chybová hlášení znamenají. :(
Deda tu vahu vzduchu ste menili uz vy?ked ano ako sa prejavovala jej vada?slabsie tahalo ?cukalo ?co to robilo s autom?

deda lebeda
Nováček
Nováček

Příspěvek od deda lebeda » 09.02.2010 11:23

Čauky,jo tu jsem mněnil už já. Stávalo se že motor najednou přestal táhnout.Projevovalo se to hlavně při jízdě do kopce kdy bylo potřeba ject pod plynem.jako kdyby jsem vyhodil kotvu.Auto jelo necukalo ale nemělo výkon.Držím palce.Čau DL.

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 09.02.2010 15:16

deda a to si dal do servisu a oni zistili ze to je vaha???..lebo mne to robi ..nieco podobne a vyzera to na egr

deda lebeda
Nováček
Nováček

Příspěvek od deda lebeda » 10.02.2010 09:47

Čau, pokles výkonu může způsobit řada problémů,ano jedním znich může být EGR.Nejlepší je napíchnout na diagnostiku a tam by se měla porucha specifikovat.Mam kamaráda který to umí. U nás vyjde diagnostika u Forda na 1800,-Kč.Pokud nemáš jinou možnost asi tě to nemine.Nejhorší hledání jsou zaoxidované kontakty(špatně se specifikuje závada),Může to taky být čidlo teploty nasávaného vzduchu.I to ukáže diagnostika.Důležité ale není až jaké chybové hlášení vykáže počitač,ale najít příčinu závady.C-Max je dobrý auto je ale prošpikovaný elektronikou.Pokud ji někdo umí přečíst tak je to dobrý,v opačném případě tě asi odborník nemine. Čau DL
jenom pro zajímavost ,váha vzduchu 3700,-, čidlo teploty nas. vz. 470,-.podotýkám že součástky nejsou přes servis (asi by to bylo dražší).Dej vědět jak jsi dopadl.

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 10.02.2010 10:36

Bol som na diagnostike a ta hlasi egrko.vahu len ked bola odpojena.ked som zapojil tak v dia o vahe uz nic.ale egr som uz cistil tak to asi bude chyba v tej elektronickej casti egrka.hm.kazdopadne ked to dam do poriadku dam vediet co a ako

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“