Nazdar všetci,
pri súčasných mrazoch sa mi rozsvietili kontrolky ESP, ABS a prestalo ist SERVO, myslel som ze je to sposobene vybitím baterky. Tak som šiel do obchodu kúpiť novú baterku, všetko bolo v pohode, fungovalo to asi deň a problém sa znova objavil! Neviete mi poradiť či je chyba v baterke alebo v niečom inom???
Ďakujem.
SVIETI ESP, ABS a NEJDE SERVO
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: SVIETI ESP, ABS a NEJDE SERVO
ja bych si typnul ze ti odesel alternator .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- BobTDCi
- Zkušený
Stále nerozumiem - tu ak chcem kúpiť baterku - chcú "vidieť" auto, premerať dobíjanie - teda palubné napätie po naštartovaní a potom pri zapnutí všetkých svetiel, ventilátora naplno i zapnutého rádia. Prídeš - premerajú a ak je to v poriadku, potvrdia ti záručný list, ak nedobíja správne potvrdia ti ho až po oprave dobíjanie. Najlepšie je - ak je stará baterka ešte schopná jazdy a prídeš "na nej" - tak si ušetríš zbytočné výdavky - lebo sa dozvieš, že máš nefunkčné dobíjanie a možno teda nie je problém v baterke.

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
-
- Nováček
stejný problém a ještě k tomu ve stejný den, jak říkal foki, bohužel alternátor. Diodové můstky propáleny a autem jedu na baterku. Ještě chvíli a mohl jsem vyhořet, neboť alternátor byl rozpálený do běla.
Zajímavé - alternátor original 4500 ,- že by hoši s fordu nějak věděli že se to děje? a proto ta cena?
Baterku jsem měl na 8 V.
Tak teda pro informaci, aby někdo věděl ,na čem možná bude.
Alternátor žene všechno napětí do sítě auta, takže proto výpadek serva a chybová hláška ABS apod.

Zajímavé - alternátor original 4500 ,- že by hoši s fordu nějak věděli že se to děje? a proto ta cena?
Baterku jsem měl na 8 V.
Tak teda pro informaci, aby někdo věděl ,na čem možná bude.
Alternátor žene všechno napětí do sítě auta, takže proto výpadek serva a chybová hláška ABS apod.
- BobTDCi
- Zkušený
No to je u tohoto auta nechvalne známe...tie symptómy, ktoré navodzujú indície k patologickým zmenám v oblasti dobíjania...
Známy mechanil mi vravel, že za posledný polrok menil napríklad už asi 4alternátory na najnovšie Mondeo - že "odchádzajú" ako na páse - ale fatálne, teda definitívne...
Vyzerá to na systémovú záležitosť - navyše zohnať sa nový darí aj Elitu tuším iba z maďarska...paradoxne.
"Niečo s tými insuficientnými altíkmi v Mondeu III bude zhnité v štáte Dánskom" - sorry za OT.

Známy mechanil mi vravel, že za posledný polrok menil napríklad už asi 4alternátory na najnovšie Mondeo - že "odchádzajú" ako na páse - ale fatálne, teda definitívne...
Vyzerá to na systémovú záležitosť - navyše zohnať sa nový darí aj Elitu tuším iba z maďarska...paradoxne.
"Niečo s tými insuficientnými altíkmi v Mondeu III bude zhnité v štáte Dánskom" - sorry za OT.

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
pamatuju si pred lety kdyz prisli FF2 a jejich problemy s altiky ze jsme je vozily na repas za cca 7000,- po prvnim repasu jsme koukli do ecatu a cena o 2000,- mensi nez repas a jeste origo novy. chybami se clovek uci tady stacila 1 chyba. fakt je ze ty altiky docela i odchazeji na tdci 1.6