hlasny buchot pravdepodobne od laveho predneho kolesa
-
- Nováček
hlasny buchot pravdepodobne od laveho predneho kolesa
Zdravim vsetkych na tomto fore,
pol dna som ho studoval, najma temy, co by sa mohli tykat mojho problemu. Chcem sa ale este poradit, lebo sa v autach vobec nevyznam.
Mam FF 2005, 1,6 Ti VCT kombi. Ma najazdenych 46 000 km. Pred tromi dnami som zaregistroval divne zvuky, ktore sa vynasnazim popisat. Zvuk sa ozval prvy krat pri pomalom prejazde cez retarder. Islo o taky kovovo znejuci uder, nie praskavy zvuk a bolo to celkom hlasne. Na dalsom retardere znovu. V aute som bol sam. Cestou spat sme boli v aute traja. Buchlo to aj pri hybani sa z parkoviska. Neskor to buchlo (mozno dvakrat) pri tiahlej zakrute doprava. Najviac to zacalo buchat (asi desat hlasnych uderov rychlo za sebou) pri pravouhlej pravotocivej zakrute. Ked sme zostali v aute dvaja, buchalo to o poznanie menej casto. Na druhy den to este buchlo raz pri rozbiehani sa. Na treti den som v aute sam hladal vsetky jamy a retardery a prudke zakruty. Nebuchlo to ani raz, nech som sa snazil vyvolat ten zvuk akokolvek. Na stvrty den som odniesol auto do servisu a teraz cakam, co povedia.
Precital som si vsetky prispevky o zvukoch od napravy. Pre focusy prvej generacie sa casto spomina problem s "baezmekom" pri pedaloch. Toto sa mna asi netyka, lebo to je vyslovene buchot a nie lupnutie. Tycky stabilizatora popisujete skor ako praskanie pri zatacani. Mne to vyslovene trieskalo pri rovnej jazde na nerovnostiach aj pri prejazde zakrut so zatazenym autom. Mate niekto presnejsiu predstavu, co by mohlo byt pricinou mojho problemu? Lebo mne to pripada, ze to ma podla vasich popisov a komentarov priznaky viacerych moznych pricin.. vdaka za vsetky odpovede.
Aha a este mi napadlo. V ten isty den, ked to zacalo buchat, som doobedu chytil podvozok pri pomalej jazde cez kolaje v blate. Ale raz mi to suchlo vpravo vzadu a raz niekde pod nohami. Neviem, ci to moze mat nejaky suvis..
pol dna som ho studoval, najma temy, co by sa mohli tykat mojho problemu. Chcem sa ale este poradit, lebo sa v autach vobec nevyznam.
Mam FF 2005, 1,6 Ti VCT kombi. Ma najazdenych 46 000 km. Pred tromi dnami som zaregistroval divne zvuky, ktore sa vynasnazim popisat. Zvuk sa ozval prvy krat pri pomalom prejazde cez retarder. Islo o taky kovovo znejuci uder, nie praskavy zvuk a bolo to celkom hlasne. Na dalsom retardere znovu. V aute som bol sam. Cestou spat sme boli v aute traja. Buchlo to aj pri hybani sa z parkoviska. Neskor to buchlo (mozno dvakrat) pri tiahlej zakrute doprava. Najviac to zacalo buchat (asi desat hlasnych uderov rychlo za sebou) pri pravouhlej pravotocivej zakrute. Ked sme zostali v aute dvaja, buchalo to o poznanie menej casto. Na druhy den to este buchlo raz pri rozbiehani sa. Na treti den som v aute sam hladal vsetky jamy a retardery a prudke zakruty. Nebuchlo to ani raz, nech som sa snazil vyvolat ten zvuk akokolvek. Na stvrty den som odniesol auto do servisu a teraz cakam, co povedia.
Precital som si vsetky prispevky o zvukoch od napravy. Pre focusy prvej generacie sa casto spomina problem s "baezmekom" pri pedaloch. Toto sa mna asi netyka, lebo to je vyslovene buchot a nie lupnutie. Tycky stabilizatora popisujete skor ako praskanie pri zatacani. Mne to vyslovene trieskalo pri rovnej jazde na nerovnostiach aj pri prejazde zakrut so zatazenym autom. Mate niekto presnejsiu predstavu, co by mohlo byt pricinou mojho problemu? Lebo mne to pripada, ze to ma podla vasich popisov a komentarov priznaky viacerych moznych pricin.. vdaka za vsetky odpovede.
Aha a este mi napadlo. V ten isty den, ked to zacalo buchat, som doobedu chytil podvozok pri pomalej jazde cez kolaje v blate. Ale raz mi to suchlo vpravo vzadu a raz niekde pod nohami. Neviem, ci to moze mat nejaky suvis..
FordFocus II Cosmic Silver combi, 1,6 Ti-VCT, 85kW/115HP, 10/2005
- BobTDCi
- Zkušený
Re: hlasny buchot pravdepodobne od laveho predneho kolesa
Ťažký odhad - "nenakŕmil" si spodné ramená prednej nápravy blatom? Nejaký ten kameň medzi pohyblivými časťami??? Ak by to boli horné uloženia tlmičov prednej nápravy bol by ten zvuk aj pri otáčaní kolies z jednej krajnej polohy riadenia do druhej a naspäť - v zaťaženom stave i na zdviháku. keby to bol homokineťák - bolo by to vždy pri záťaži/pridanom plyne/ v zákrute Ľ/P podľa postihnutého kĺbu - ale to by bolo skôr "šrotovanie-mletie" ako búchanie...
Napíš čo ti povedali a čo našli? A občas začne búchať tlmič - ale obvykle ak začne tak už búcha stále - vtedy je už ale po smrti.
Napíš čo ti povedali a čo našli? A občas začne búchať tlmič - ale obvykle ak začne tak už búcha stále - vtedy je už ale po smrti.

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
-
- Nováček
Zdravim,
no akurat mi volali, ze nenasli nic. Ze auto vraj nebucha. Idem dnes pon, vyskusam ho a uvidim.
no akurat mi volali, ze nenasli nic. Ze auto vraj nebucha. Idem dnes pon, vyskusam ho a uvidim.
- P2M
- Junior
Co tyčky (aka kosti aka táhla) stabilizátoru? Zkus vytočit kola do rejdu a vzít za ně (za ty tyčky) rukou, pokud s nima jde hýbat (otáčet v kloubu), tak už nejsou 100%. Většinou jsou to 1., co odchází na našich super cestách.
je: 2010 Mondeo MKIV Hatch Titanium X 2.0 EcoBoost 149kW PowerShift Black Panter bez podložek
bylo: 2007 FFII Combi Style 1.6TDCi 80kW DPF Aquamarine bez podložek
bylo: 2007 FFII Combi Style 1.6TDCi 80kW DPF Aquamarine bez podložek
-
- Nováček
Auto som prebehol s 300 kilovou zivou zatazou a ziadny buchot sa neozval. Je to zvlastne. V servise mi povedali, ze cela naprava vyzera byt v poriadku. Ze od capov cez tycky stabilizatorov po tlmice a ramena nic nema ziadnu nezelanu volu alebo viditelne znamky opotrebovania. Tak ja neviem, vyzera to ako zahada.
- BobTDCi
- Zkušený
Buď rád - ale viem, že i ja by som nad tým veľa dumal a nedalo by mi to pokoja - kým neprídem na to čo to je.vlasto píše:Auto som prebehol s 300 kilovou zivou zatazou a ziadny buchot sa neozval. Je to zvlastne. V servise mi povedali, ze cela naprava vyzera byt v poriadku. Ze od capov cez tycky stabilizatorov po tlmice a ramena nic nema ziadnu nezelanu volu alebo viditelne znamky opotrebovania. Tak ja neviem, vyzera to ako zahada.
Ale na druhej strane čo ak niekde nejaký kameň/kamienok/ ktorý mohol zapadnúť práve niekam medzi dve pohybujúce sa súčasti. Niečo ako rameno versus čap stabilizátora, aleba rameno a tehlica - občas sa dejú také šialené náhody, že by tomu neveril hádam nik.

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
-
- Nováček
Asi máš rovnaký problém ako ja, neporadím ti, ale aspoň ti popíšem aké ďalšie problémy s tým môžeš mať. Rovnaký buchot ale zrejme od pravého predného kolesa som zbadal keď som mal najazdené asi 40 000 km na novom focuse. Ten buchot sa ozýval pri odľahčení pravého predného kolesa napr. pri prejazde pravotočivou zákrutou alebo pri prejazde nerovnosťami (nerozhoduje či pomaly alebo rýchlo) keď je rozdielne zaťažený pravý a ľavý predný tlmič. Dokonca keď som na zdviháku zdvíhal pravé predné koleso tak pri odlahčovaní tlmiča sa ozval ten zvuk (možno to prirovnať k úderu ako keď sa uvoľní napr. pružina). Bol som s tým aj v servise (značkovom, tam kde som focusa kúpil) ešte keď som mal auto v záruke. Skontrolovali všetko - zavesenie, pruženie, tyčky stabilizátora, ... všetko bolo OK. Buchanie však neprestávalo a bolo častejšie. Asi o pol roka som šiel zase do sevisu. Vtedy mi zistili, že tečie olej z posilovača riadenia a že ho musia vymeniť (cca 800,-€ pretože auto už bolo po záruke) a podľa nich ten buchot bol v dôsledku chybného posilovača riadenia. S novým posilovačom riadenia cca pol roka som ten buchot zaregistroval len občas. Ale teraz keď mám cca 65 000 km ten buchot znovu počujem častejšie. Skontroloval som si aj posilovač riadenia ale zatiaľ nič netečie. Nie som automechanik ale myslím si, že porucha posilovača riadenia bola len dôsledkom inej závady a to tej ktorá spôsobuje ten buchot. V servise tvrdia, že pri výmene posilovača riadenia skontrolovali všetko a že je všetko OK. Ten buchot však neprestáva, preto uvažujem že zmením servis alebo sa poradím s niekym kto sa v tom lepšie vyzná. Viete niekto poradiť čo to môže byť?
- stand
- Zkušený
Pánové jestli to začlo s příchodem chlednějšího počasí(vlivem nižší teploty se zvětší vůle) a v situacích které popisujete,to bude nejspíš nějaky čep, nebo tyčka stabilizátoru.
Snad se najde někdo, kdo už to tady řešil a vyřešil, ten vám pak poradí kterej kloubek zlobí!
Edit: jo a jelikož píšete že kolem 40tis. km, tak to bych tipoval na ty tyčky stabilizátoru-to je tak jejich přibližná životnost na našich cestach(na čep je to ještě brzo).
Začal bych určitě u nich!!!
Výměna je jednoduchá zvládne asi každej
Snad se najde někdo, kdo už to tady řešil a vyřešil, ten vám pak poradí kterej kloubek zlobí!
Edit: jo a jelikož píšete že kolem 40tis. km, tak to bych tipoval na ty tyčky stabilizátoru-to je tak jejich přibližná životnost na našich cestach(na čep je to ještě brzo).

- stand
- Zkušený
Tak co kdo jste je už vyměnil 

-
- Nováček
Na jednom aute mi buchal predny tlmic, no moze to byt aj cap. Dcere na jej aute teraz trebalo vymenit krajne silonove puzdro v hrebenovom riadeni, volu (vuli)sa dalo rukou zistit. Tiez klepalo po nerovnosti.
Fofo 2, combi, strieborny, 1.6 TDCI 66 kw, r.v. 05
- stand
- Zkušený
Vichni píšou že maj do 50t km, tak to asi tlumiče nebudou že..
-
- Nováček
stand píše:Pánové jestli to začlo s příchodem chlednějšího počasí(vlivem nižší teploty se zvětší vůle) a v situacích které popisujete,to bude nejspíš nějaky čep, nebo tyčka stabilizátoru.
Myslím, že v mojom prípade je toto smerovanie bádania po poruche správne. U mňa sa buchot začal zjavovať s príchodom chladného počasia. Skontroloval som si prednú nápravu a mám podozrenie na silentblok pre upevnenie nápravnice. Dám si ho skontrolovať a silnejšie utiahnuť alebo vymeniť v servise. Dám vedieť či to pomôže.
- stand
- Zkušený
Ahoj, tak jak si dopadl?
-
- Nováček
len aby som uzatvoril temu. uz mi to dlho nebucha. pravdepodobne to bolo znecistenim, nejake blato alebo suter tam, kde nemal byt. diky za vsetky odporucania.
-
- Nováček
Je to záhada. Buchot je tým väčší čím je nižšia teplota. Bol som znovu v značkovom servise fordu v BB pred dvoma týždňami. Pri skúšobnej jazde bolo zreteľne počuť buchot a vozil sa so mnou príjímací technik aj automechanik. Keď dali potom auto na zdvihák, popozerali podvozok, prednú nápravu, urobili test tlmičov, skotrolovali uťahovacie momenty jednotlivých spojov (tyčky stabilizátora, priečny stabilizátor, siletbloky, ...) všetko vraj bolo v poriadku. Na ich tvárach bolo vidieť rozpaky keď mi odovzdávali auto so slovami že žiadnu závadu nenašli. Dohodli sme sa že ak to nebude prestávať tak sa na to pozrú ešte raz. Vidím že si s tým nevedia rady, no ešte sa k ním vrátim, pretože mám ešte platnú záruku na posilovač riadenia, ktorý mi menili pre rokom po podobných problémoch s buchotom v prednej náprave, tak aby sa nevyhovárali že sa v tom už vŕtal niekto iný ak sa buchot v prednej návprave prejaví v presakovaní oleja z posilovača riadenia tak ako pred rokom. Neviem už kde mám hľadať závadu. Asi budem musieť sám vliezť pod auto a skúmať čo je príčinou buchotu.