Rada páčka ovládání stěračů
- Honcke
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Rada páčka ovládání stěračů
Zdravím všechny Forďáky,mám takový problém.Blbne mi páčka ovládání stěračů-ostřikovač.Když páčku přitáhnu k sobě-má ostřikovat a stírat zadní okno.Místo toho mi stírá zadek i předek-bohužel bez ostřiku-nasucho.Při stisku tlačítka na ostřik předního okna se neděje nic,při pomalém stisku jde slyšet že motůrek vždy třeba na půl vteřiny zapne,ale samozřejmě nic nestříká.Takže bych hledal problém spíš v páčce,jelikož motůrek funguje.A můj dotaz:jak rozebrat páčku?Zkoušel jsem jako kroutit,ale nechci to utrhnout,takže nejdřív píšu sem.V tomhle počasí je to bez ostřiku docela utrpení.Ve vyhledávači jsem nic nenašel,kdyžtak mě prosím přesměrujte.Předem děkuji za rychlé rady.Honcke.
-
- Nováček
Re: Rada páčka ovládání stěračů
kontroloval jsi pojistky na ostřik, mě se tohle taky stalo a byla to vadná pojiska na otřikovačích. Blblo mi to přesně stejně - nebo relátko na spínání ostřikovačů.
Do páčky bych se moc nepouštěl je to celý kus a jde to jedině rozlomit - mě se to teda rozlomilo. A páčkou to nebylo je to jen spínač - mění se celý kus. Ale kdyby jsi ji potřeboval mám jednu náhradní.
Do páčky bych se moc nepouštěl je to celý kus a jde to jedině rozlomit - mě se to teda rozlomilo. A páčkou to nebylo je to jen spínač - mění se celý kus. Ale kdyby jsi ji potřeboval mám jednu náhradní.
Ford Focus kombi
2002 - 1,8 TDCI 85kw
2002 - 1,8 TDCI 85kw
- VH123
- Zkušený
Blbá otázka, ale nemáš prasklou, ucpanou nebo zamrzlou hadičku? Jestli běží motorek, pojistky budou asi ok. Páčka nedestruktivně rozebrat jde, sám jsem si jí kompletoval z jednoho kousku s cyklovačem na HB a bez cyklovače na kombi. Ale než jsem na to přišel a udělal si z rozklepaných hřebíčků cosi jako stahováky, to bylo sprostých slov... Jedině vyjmout a proměřit kontakty podle schématu jestli tlačítko opravdu spíná.Freedy píše:kontroloval jsi pojistky na ostřik, mě se tohle taky stalo a byla to vadná pojiska na otřikovačích. Blblo mi to přesně stejně - nebo relátko na spínání ostřikovačů.
Vojta
- Honcke
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no na pojistky jsem nekoukal,ale jak říkám:vždy na okamžik motůrek sepne a z ostřiků jde pěna,ale je to krátký impuls na to,aby to vytlačilo kapalinu.Freedy píše:kontroloval jsi pojistky na ostřik, mě se tohle taky stalo a byla to vadná pojiska na otřikovačích. Blblo mi to přesně stejně - nebo relátko na spínání ostřikovačů.
- Honcke
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
hadičky by měly být o.k.,zamrzlý to neni,páčku mám vymontovanou doma,ale moc se mi do toho rozebírání nechceVH123 píše:Blbá otázka, ale nemáš prasklou, ucpanou nebo zamrzlou hadičku? Jestli běží motorek, pojistky budou asi ok. Páčka nedestruktivně rozebrat jde, sám jsem si jí kompletoval z jednoho kousku s cyklovačem na HB a bez cyklovače na kombi. Ale než jsem na to přišel a udělal si z rozklepaných hřebíčků cosi jako stahováky, to bylo sprostých slov... Jedině vyjmout a proměřit kontakty podle schématu jestli tlačítko opravdu spíná.Freedy píše:kontroloval jsi pojistky na ostřik, mě se tohle taky stalo a byla to vadná pojiska na otřikovačích. Blblo mi to přesně stejně - nebo relátko na spínání ostřikovačů.

- Honcke
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
VH123:a nechtěl by ses mi na to podívat?Máme to k sobě kousek...Nějaká úplata by samo byla
Kdyžtak tel:739 222 730

Kdyžtak tel:739 222 730
-
- Nováček
Mám také problém s ostřikovači - bohužel při stisknutí motůrek neslyším...asi to bude pojistka nebo relé a nebo že by odešel celý motůrek? Kde jsou vůbec pojistky na ostřikovače? Dík za radu..
FoFo kombi MK I 1,8 TDDi
-
- Junior
Já jsem mněl taky takový problém vyměnil jsem celý ten ovladač a bylo po starostech.Mně se to projevovalo tak že jsem asi 20 krát zmáčkl ostřikovač a nic až po 21 trochu crnkl na sklo,zkoušel jsem motorek ten jel jak nový šel jsem po drátech taky super bez závad tak už zbyl jenom ten ovladač.Za nový jsem dal 500.-a teď vše jede jak má. 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Hoj , nefunguje mi ostrikovani celniho skla (o ostriku svetel ani nemluve).U meho fofo je to diky xenonum tak ,ze na kratky stisk to ostrikuje jen celni sklo a pri delsim stisku to natlakuje i ostrikovace svetel ,ktere vyjedou a ostriknou svetla (v pripade,ze jsou zapnuta,coz jsou neustale).
Ale ted ,z niceho nic, at mackam jak mackam,ostrikne to jen trochu celni sklo (treba na paty stisk) a a svetla vubec (coz mi osobne nevadi) stve me pouze to sklo.
-voda v nadrzce je
-cerpadlo/motorek ,se sporadicky rozebehne ,tak predpokladam ,ze by to mohlo byt spatnym kontaktem na samotnem lucasu (pacce u volantu ,kterou to ovladam) .
Ale kdyz jsem koukal po novem, tak je to docela hafo penez....
nevite nekdo o nejakem starsim ?
taky bych se chtel dozvedet ,pokud uz budu kupovat novy lucas a muj fofo ma pevny cyklovac ,zda ma cenu kupovat lucas s menitelnym cyklovacem (jako jestli tu funkci toho intervalu obstarava lucas jako takovy )
Kazdopadne kouknu na ty pojistky a kdyz budu vedet tak i na rele ,ale v tom wo sobe docela pochybuju
T:
Ale ted ,z niceho nic, at mackam jak mackam,ostrikne to jen trochu celni sklo (treba na paty stisk) a a svetla vubec (coz mi osobne nevadi) stve me pouze to sklo.
-voda v nadrzce je
-cerpadlo/motorek ,se sporadicky rozebehne ,tak predpokladam ,ze by to mohlo byt spatnym kontaktem na samotnem lucasu (pacce u volantu ,kterou to ovladam) .
Ale kdyz jsem koukal po novem, tak je to docela hafo penez....

taky bych se chtel dozvedet ,pokud uz budu kupovat novy lucas a muj fofo ma pevny cyklovac ,zda ma cenu kupovat lucas s menitelnym cyklovacem (jako jestli tu funkci toho intervalu obstarava lucas jako takovy )
Kazdopadne kouknu na ty pojistky a kdyz budu vedet tak i na rele ,ale v tom wo sobe docela pochybuju

-
- Nováček
màm stejný problém prosím o radu :-/ děkujiMortem píše:Mám také problém s ostřikovači - bohužel při stisknutí motůrek neslyším...asi to bude pojistka nebo relé a nebo že by odešel celý motůrek? Kde jsou vůbec pojistky na ostřikovače? Dík za radu..
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Pravděpodobně to bude ulomená pacička kontaktu v lucasu.
Prkotina,která se asi nedá sehnat. 

Ford Focus I 1.8L Zetec-E EFI 85KW (115PS) 21.02.2000 5 Dveřový Sedan Ghia Stríbrná Moondust (met)
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nenašel by se tu náhodou nějaký pražák,který by měl nějakou páčku,nejlépe nefunkční s tím,že by u ní šel jen ostřikování čelního skla???
Ford Focus I 1.8L Zetec-E EFI 85KW (115PS) 21.02.2000 5 Dveřový Sedan Ghia Stríbrná Moondust (met)