ked ozivit tak ozivit
nedavno som dostal SZ tohto znenia, tak to hodim sem:
"Ahoj,
rozhodl jsem pro nějaký DURATEC 2.0 tuning. Zatím pouze zjišťuju, jak dosáhnout nějakého zvýšení výkonu a kontaktoval jsem firmu sportmotor.cz ohledně úprav (bohužel od nich stále žádná odpověď... )
Plán mám zatím takový:
výměna 55mm TB za 60mm (
http://www.european-parts.net/catalog/p ... cts_id=881)
vačky Cosworth (
http://www.pumaspeed.co.uk/showdetails. ... ductID=307)
výměna komplet výfuku, rozhodnutí padlo na Milltek, páč jiné výrobce nejsem schopen najít a firma Sportmotor je jediným dovozcem...jednalo by se o svody, decat trubku až po koncovky(tady mi ovšem vzniká problém s ST nárazníkem, protože Milltek dělá twin koncovku, což u mě nepřipadá v úvahu)
Na tebe bych měl pár otázek, jako na znalce :
1) na kolik reálných hp se můžu dostat touto úpravou?
2) při této úpravě neni třeba měnit kované vnitřnosti motoru?
3) vačky Cosworth se vymění pouze za stávající vačky(kus za kus), nebo je potřeba nějaké další příslušenství(nové pružiny atd.), rád bych bral ty z pumaspeedu(viz odkaz)?
Víc mě teď nenapadá Za informace děkuju, i za jakékoliv nové info, které mi pomůže s realizací mého projektu "
Tak, predovšetkým aj ked mi to lichotí tak nie som znalec, len amatér-nadšenec

Články o "tunení" Duratecu HE I4 sú hojné v UK, je to oblúbený motor pre svoj potenciál, dizajn a obstarávaciu cenu

Z toho co som nastudoval je základ v otvorení sania a výfuku - teda zahodit továrenský manifold sania a dat paralelné TB a rovnako s výfukom - továrenský prec a race zvody nahodiť. Toto dostane výkon asi na 200 koní ale pod podmienkou ze RJ motora to umožní - čo továrenská RJ Focusa neumožní lebo je nastavená na min spotrebu pri max. výkone a min. emisiách - teda 150k nech sa deje co sa deje. Asi tolko o ladení Duratecu vo Focuse alebo Mondeu
si myslím ja po mojich skúsenostiach
Ani páni z DRM nedostali z továrenskej RJ po dlhom-predlhom ladení na vlastnej moto-brzde viac ako 185 koní a to sú asi celkom dobre vybavení (technicky aj odborne), takže bez nejakej aftermarket RJ to asi vyššie nepôjde. Preto si myslím že vačka bez seriózneho remapu RJ je zbytočný luxus, na druhej strane ovela lacnejšia ako TB kit (asi 1/5 ceny, lenže s otáznym efektom, poznámka o min. náraste 15bhp na standardnom motore je na smiech).
Vacka je dobrá ale az po TB, výfuku a ECU+mapy podla mna, posledna stacia pred zosilnovanim vnutornosti...
Osobne sa mi paci turbo konverzia od americkych focussport, je to ovela vhodnejsie a praktickejsie do 1350 kg tazkeho auta akym focus je... stojí a padá to zase na remape - ktorý je pri konverzii nevyhnutny ale kto to tu vie urobit? asi nik! Americké RJ su iné ako EU, takze mapa od FS nebude k nicomu, skoda.
My 5 cents
Čo vy na to?