Boční airbag

Samantus
Junior
Junior

Re: Boční airbag

Příspěvek od Samantus » 31.07.2009 11:14

Foukal, i kdyz ho zapnes....

pokud je nekde v systemu prerusen nebo jiny odpor nez ma byt (standartne 2ohm) tak to rozsviti kontrolku, popripade rozblika...... a jakmile tu chybu napravite montazi spravneho odporu nebo airbagu tak kontrolka zhasne a je vse ok....
Martin :-)

Ford Focus Combi 2016 1.6 Ti-VCT

TDCi
Nováček
Nováček

Příspěvek od TDCi » 31.07.2009 17:13

Samantus píše:Foukal, i kdyz ho zapnes....

pokud je nekde v systemu prerusen nebo jiny odpor nez ma byt (standartne 2ohm) tak to rozsviti kontrolku, popripade rozblika...... a jakmile tu chybu napravite montazi spravneho odporu nebo airbagu tak kontrolka zhasne a je vse ok....
Chýbajúce čidlo pod sedačkou diagnostika nehlási ako chybu? Čidlo má byť len pod vodičovou sedačkou alebo aj spolujazdcovou. Ja nemám ani jedno, navyše pod spolujazdcovým to nie je ani kde napojiť,chýba protikus.
Ford Focus Comfort Plus kombi 11/04 1,8 TDCi 100 PS colorado red
ObrázekObrázek

foukal
Nováček
Nováček

Příspěvek od foukal » 31.07.2009 23:06

Tak moje fofo má čidla na obou stranách a elektroinstalace je vedená pod kobercem.pokud bude zítra čas tak ti kouknu kam to vede. :D

TDCi
Nováček
Nováček

Příspěvek od TDCi » 01.08.2009 11:53

Díky za ochotu, ale už som ich podľa TIS našiel. Sú namontované na zadnej priečke uchytenia sedadiel.
Ford Focus Comfort Plus kombi 11/04 1,8 TDCi 100 PS colorado red
ObrázekObrázek

futri
Nováček
Nováček

Příspěvek od futri » 07.09.2009 08:55

Caute focusaci :)
Odbocim od temy a mozno aj trochu "naivne" sa chcem opytat na funkciu bocneho airbagu.
Vo svojom fucisikovi mam bocne airbagy. Nemam s nimi ziadnu skusenost (nastastie). Zato predne uz som si vyskusal a je to riadna pecka 8O . Z navodu viem, ze sa v priestore na prednom airbagu nic nesmie ukladat, co ma aj trochu stve, lebo moc nieje doriesene vyuzitie palubnej dosky. Skratka je k nicomu, nema vyuzitie. Ale podme k otazkam. Kupil som si potahy na sedadla, ktore maju na bokoch uvedene, ze su stavane aj na bocne airbagy. Avsak aj v tychto miestach je dost silny kus latky. Je tam vyznaceny symbol Airbag. To by bolo v poriadku avsak ked sa nad tym zamyslim, tak si neviem predstavit ako sa ten airbag dostane von z tej sedacky cez ten potah? Netreba ho v tychto miestach nejako rozstrihnut, alebo ako vlastne vyskoci ten bocny airbag? Celkom si to ani neviem predstavit ako to vlastne chrani :oops:
Velmi ma tato otazka zaujima. Ved naco to tam potom mam, ked to nema fungovat..
Ford Focus combi 1,8 TDCi, 74 KW, 2004

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 07.09.2009 09:03

Ak je to miesto,kade si Airbag najde cestu von na sedacke priamo z vyroby a neboli na nom spravene neodborne zasahy,najde si cestu von sam,aj bez tvojho rozstrihnutia.To iste sa tyka aj dodatocne montovanych potahov,samozrejme za predpokladu,ze maju urcity etest a schvalenie podla predpisov vyrobcu.
Ak teda je vsetko podla popisu,najde si bocny airbag sam cestu von a v maximalnej moznej miere Ta ochrani. :idea: :wink:

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 07.09.2009 09:49

myslím, že je to robené tak, že v mieste kde je umiestnený airbag je jednoduché šitie, alebo je použitá slabšia niť,... čiže pri tom tlaku ktory v airbagu vznika dojde k roztrhnutiu toho šitia a tak isto by mali byt riešené aj nové poťahy ktoré nesú značku airbagu... roztrhnú šev.... takto to bude riešené aj so samotnou sedačkou v miestach kde je airbag je jednoduché šitie alebo slabšie nite...

tak ako ked máš úzke gate sadneš si a gate spravia trrrrrrrrrrrrrrrrr :D :D :D tzv. "veletrh"

ale nikto z nás to radšej skúšať dobrovolne nebude...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 1998-2004“