Automat - notor "padá" do núdzového režimu

Odpovědět
veen
Nováček
Nováček

Automat - notor "padá" do núdzového režimu

Příspěvek od veen » 27.07.2009 08:13

Ahojte,
chcel by som vás poprosiť o rady. Pri jazde najčastejšie pár sekund po naštartovaní, pri rozjazde sa mi z ničoho nič rozsvieti časť kontroliek, displej začne blikať a motor nereaguje na plyn, palubný počítač vypisuje chybové hlásenia. Viem, že podobné problémy tu boli opisované, ale nepostrehol som, že by niekto z nich mal automat. Ešte dodám, že keď poklepem po brzdovom pedály kontrolky zhasnú a všetko je OK. Predpokladám chybu niekde tam. Vymenil som oba spínače pod brzdovým pedálom. 4 dni ok a potom zas... Preto chcem poprosiť tých čo majú skúsenosti s automatom (mám CVT prevodovku) o rady. Ešte by som sa chcel spýtať na čo konkrétne slúži ten druhý spínač pod brzdovým pedálom (jeden spína brzdové svetlá) a či a ako sa dá v prevodovke CVT skontrolovať stav oleja. Vopred vám ďakujem.
focus II 1,6TDCI - GHIA, 80kW, CVT, (2006)

veen
Nováček
Nováček

Re: Automat - notor "padá" do núdzového režimu

Příspěvek od veen » 11.09.2009 08:39

Ahoj,
tak už som dospel k záveru. Ešte upresním, že okrem spomínaných problémov sa vyskytovali podobné problémy aj pri štartovaní.(chybové hlásenia, rozsvietené kontrolky, neštartoval...) Pomocou "pokusov a omylov" som došiel k chybe - STUDENÝ SPOJ V PRíSTROJOVEJ DOSKE, konkrétne v tom konektore, ktorým sa napája prístrojovka (bolo potrebné ju kompletne rozobrať). Zatiaľ to funguje, tak dúfam, že tam bol "zakopaný pes". Neviem si predstaviť, koľko by ma to stálo v servise...
focus II 1,6TDCI - GHIA, 80kW, CVT, (2006)

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“