tie auta co si hore vymenoval su setko nizsia stredna alebo male vany
mondeo je v strednej triede, kde su vw passat, skoda superb, audi a4, bmw 3xx, mb cxx, mazda 6, honda accord, citroen c5, renault laguna, peugeot 407, opel vectra/insignia, toyota avensis, alfa 159, fiat croma, nissan primera, volvo s40, v50, s60 a dalsie
vacsina tychto aut ponuka kombi (superb a insignia neponukali v case ked som kupoval), su siroke a maju velky kufor
co sa tyka motorov, tak vela z nich ma len stare V6 atmosfery do 150 kW alebo mensie (citroen, renault, peugeot, mazda, honda, toyota atd), ktore treba vela tocit a dost zeru
turbo benziny ma vw, skoda, bmw, audi, opel, ford, volvo (mala aj stara mazda6 mps, zialbohu v novej generacii je len 120 kW hladky benzin)
mb c350 ma hladky 3.5 benzin 200 kW
ja som vyberal len z turbo benzinov a najlepsie auta podla tejto kategorie by som zoradil do dvoch kosov, podla ceny a nejakeho image:
- bmw 335 touring (V6 3.0 biturbo 225 kW), audi s4 avant (V6 3.0 turbo 245 kW)
- opel insignia (V6 2.8 turbo 191 kW), mondeo 2.5t (V5 2.5 turbo 162 kW), volvo v50 (V5 2.5 turbo 165 kW) , passat (V4 2.0 tfsi 147 kW)
horny kos je brutal drahy 50t+ eur. dolny kos je okolo 40t eur, s tym ze sa da dosiahnut pri akcii alebo vyjednat zlavu na tych 30-35t eur
ak by som kupoval jazdene, hladal by som z tychto aut co som uviedol a pekne zhora podla ceny
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
zacal by som teda hladanim jazdeneho 335 xi touring
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
ani ten mb c350 wagon nie je na zahodenie
co sa tyka udrzby, tak turbo benzin naozaj treba nakladmi skorej k dizlovym motorom
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
na druhej strane, netreba ho tocit, ma velky krutak a teda prijemnejsie sa s nim jazdi a menej zerie
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)