slabý výkon

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
rask
Nováček
Nováček

slabý výkon

Příspěvek od rask » 15.11.2006 12:07

Čaute, mám problém...týka sa síce MONDEA, no ešte keď som mal FOCUS, tak som tu na tomto fóre za pomoci iných našiel vždy nejaké riešenie.
Kúpil som pred časom FORD MONDEO COMBI 2.0TDDI 85kW, r.v.2001. Problém je v tom, že má podľa mňa slabý výkon (zistil som to po prevezení sa v inom presne takom istom mondee) V nižších otáčkach je to relatívne ok, nie je to až tak cítiť, ale v tých vyšších nemá ťah. Takisto keď idem do kopca tak jednoducho neťahá, pri normálnom kopci, na ktorý to isté mondeo vybehlo ako nič som musel v polovici kopca podradiť na štvorku. Mám podozrenie, že by to mohol byť snímač-váha vzduchu. Malo by sa to nachádzať hneď za vzduchovým filtrom, no ja tam nič také nemám - ani len otvor na ten snímač tam nemám - tvarované to je na vloženie aj upevnenie toho snímaču, no nie je tam otvor - je to zaliate, no nie tak, že by to niekto prerábal, je to normálne originál bez otvoru. Neviete, či sa to nemontovalo niekde inde, poprípade v čom inom by mohol byť problém?

Dala
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dala » 15.11.2006 13:15

Nazdárek, pokud vím, tak do mondea 2.0TDDI se váha vzduchu nedávala vůbec. Proto tam nic nemáš. Váha se dával až do modelu 2.0 TDCI.
Ford focus combi 2002 1.8 tdci 115 HP

rask
Nováček
Nováček

Příspěvek od rask » 15.11.2006 13:46

tak ale prečo to na tom druhom mondeu bolo? - a to malo ten istý motor a bolo ten istý rok výroby, ešte aj o nejaké mesiace staršie? TDCI boli tuším až od roku 2003

Dala
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dala » 15.11.2006 13:51

Nazdárek, pokud vím, tak do mondea 2.0TDDI se váha vzduchu nedávala vůbec. Proto tam nic nemáš. Váha se dával až do modelu 2.0 TDCI.
Ford focus combi 2002 1.8 tdci 115 HP

bason
Nováček
Nováček

Příspěvek od bason » 19.11.2006 21:23

ja tiez nemam vykon taky ako ma byt na focuse 1.8tddi rv99 a mam tam aj ten snimac pri vzduchovom filtri, ale to vaha vzduchu podla mna neni. mne to pri vacsom plniacom tlaku syci, budem davat robit turbo a podla predbeznych zhodnoteni to budu pridrete tie vyklopne lopatky co su okolo duchadlovej vrtulky.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 19.11.2006 21:35

to bason : pokud ti tam neco sičí tak se to neplní a tydíž to nema vykon , a turbo naklapeni lopatek nemá , pouze TDCI 115PS
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: slabý výkon

Příspěvek od foki » 19.11.2006 21:42

rask píše:Čaute, mám problém...týka sa síce MONDEA, no ešte keď som mal FOCUS, tak som tu na tomto fóre za pomoci iných našiel vždy nejaké riešenie.
Kúpil som pred časom FORD MONDEO COMBI 2.0TDDI 85kW, r.v.2001. Problém je v tom, že má podľa mňa slabý výkon (zistil som to po prevezení sa v inom presne takom istom mondee) V nižších otáčkach je to relatívne ok, nie je to až tak cítiť, ale v tých vyšších nemá ťah. Takisto keď idem do kopca tak jednoducho neťahá, pri normálnom kopci, na ktorý to isté mondeo vybehlo ako nič som musel v polovici kopca podradiť na štvorku. Mám podozrenie, že by to mohol byť snímač-váha vzduchu. Malo by sa to nachádzať hneď za vzduchovým filtrom, no ja tam nič také nemám - ani len otvor na ten snímač tam nemám - tvarované to je na vloženie aj upevnenie toho snímaču, no nie je tam otvor - je to zaliate, no nie tak, že by to niekto prerábal, je to normálne originál bez otvoru. Neviete, či sa to nemontovalo niekde inde, poprípade v čom inom by mohol byť problém?
zkus se podivat na vedeni vzduchu do turbochladice , benzin focus 01 vys taky vahu na filtru nema ale ma ji na saní .

to bys musel posuzovat stejny rok ale to taky neni 100% .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

bason
Nováček
Nováček

Příspěvek od bason » 20.11.2006 12:21

foki píše:to bason : pokud ti tam neco sičí tak se to neplní a tydíž to nema vykon , a turbo naklapeni lopatek nemá , pouze TDCI 115PS
dosledok toho sycania mi je velmi dobre znami (ze to nema tlak, teda ze to neplni ako ma) , ale ked su tam neni lopatky tak mi napis aka je podla teba !pricina! toho sycania (von to nikde neprefukuje,to je iste)

Odpovědět

Zpět na „Motor“