2,0 TDCi (vibrace, vibrace,... zápach spalin uvnitř)
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2,0 TDCi (vibrace, vibrace,... zápach spalin uvnitř)
no věci se za tu dobu trochu změnili a to tak, že to teď vůbec necítím.. bylo to cítit pouze asi měsíc na podzim.. celou zimu nic a teď už taky ne.. takže nevím.. Pokud by to bylo to co řikáš, tak by to ale mělo smrdět téměř pořád .. Jestli to teď někdy zase začne, tak se na to pořádně podívám, protože když to teď nesmrdí, tak těžko hledat příčinu... Pořád u mě převladá ten názor, že to má něco společnýho s EGR ventilem a tím, jak recirkuluje spaliny zpátky do spalovacího motoru.. Přijde mi to logický i tim, že EGR u těhle motorů prostě odchází brzo
Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi

- L_u_k_y_n
- Nováček
Nedávno jsem si pořídil ojetýho FF2 s tímhle motorem, najeto 120 tis.km. Spaliny necítím, ale co se týká těch vibrací, jsem na tom podobně. Předchozí auto byl benzín, takže nemám s projevem dieselu moc zkušenost, ale tohle mi příjde zvláštní. Kolem 2000 ot. slyším slabě rachocení v motoru (skoro bych to přirovnal k uvolněnému kusu plechu ...) a někdy malé cukání (i na tempomat). Auto je pravidelně servisované, naposledy před 5000km, tak předpokládám, že je v pořádku. Jak píšu, je to moje první nafta, ale myslím, že to nebude způsobovat žádná ze součástek, co rády odcházejí (turbo, ERG, setrvačník, ...).
Ford Focus II 2.0 TDCi Ghia, r.2005
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
muze ti tam zarezonovat nejaky plech , kdysi jsem resil mondeo a tam je dost hlasite slyset preklopeni lopatek v turbu , ale ted co s 2.0 jezdim tak mi neprijde ze by tam bylo neco slyset .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
Podla mna egr s dymom v kabine nema nic spolocne. Skor prasklina na vyfukovom potrubi alebo ten pletenec na vyfuku moze prepustat.
Fofo 2, combi, strieborny, 1.6 TDCI 66 kw, r.v. 05
-
- Nováček
Co sa dymu z ventilacie tyka, skus za studena zistit ci ti nepodfukuje nejaky vstrekovac. Ak to citis z ventilacie v stoji a nie za pohybu asi to je ono.
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
za klidu (ve stoje) to nikdy nebylo... dělalo to pouze, když jsem brzdil motorem a jak už jsem psal... půl roku o tom nic nevím, takže těžko něco zkoušet

- L_u_k_y_n
- Nováček
a co ty vibrace motoru, přetrvávají? Nepomohla třeba jiná nafta nebo aditiva?
Ford Focus II 2.0 TDCi Ghia, r.2005
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
aha.. asi bych to měl taky zakončit tady ;o) .. vibrace motoru jsou na 99% od načatýho dvouhmotovýho setrvačníku, jelikož pán předemnou asi moc rád jezdil v nízkých otáčkách na velký kvalty a pak tomu z nich dával pokouřit do plnejch.
Jsou tím způsobený vibrace v tom spektru otáček 1800-2000 při zrychlování, pak taky to klepnutí při vyšlápnutí spojky a taky stejný klepnutí při přechodu z brždění motorem a následný akcelerace a stejně tak naopak.. Všechno tohle je dvouhmoťák a navíc myslím, že i to, jak se rozklepe motor při startu a při zhasínání. Všechno to na to sedí.
Ty vibrace od brzdy jsou hodně slabý.. čím jsou daný nevím, ale v ničem mě to neomezuje a už to ani nepozoruju.
Jsou tím způsobený vibrace v tom spektru otáček 1800-2000 při zrychlování, pak taky to klepnutí při vyšlápnutí spojky a taky stejný klepnutí při přechodu z brždění motorem a následný akcelerace a stejně tak naopak.. Všechno tohle je dvouhmoťák a navíc myslím, že i to, jak se rozklepe motor při startu a při zhasínání. Všechno to na to sedí.
Ty vibrace od brzdy jsou hodně slabý.. čím jsou daný nevím, ale v ničem mě to neomezuje a už to ani nepozoruju.

-
- Nováček
Nevím zda je tato diskuze ještě "živá", ale máme stejný problém se zplodinami uvnitř vozu (C-max r.v. 2007, najeto 50000). Projevovalo se to zásadně při dobrždění motorem či pomalé jízdě. Našel jsem stopy pod prvním vstřikem - mastná skvrna. Po utažení vstřiku za studena se prozatím zápach neobjevil. Uvidíme zda je to v pořádku.
- georgi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Hmmmm... tak to vyzera, ze moj milacik pojde do servisu - 1.8tdci najazdene 55.000 a vcera som zacal registrovat neprijemny zapach, taky parafinovity v kabine pri pomalej jazde resp. pri stati na mieste na volnobehu. Bolo to ine, ako smard z vyfuku, takze som zacal riesit, dvihol som kapotu a sundal plastovy kryt motora -> neviem odkial to ide, ale pod kapotou som nahodne obcas videl male oblaciky namodraleho dymu.
Navyse sa z motoroveho priestoru ozyva dost hlasne ts ts ts ... neviem to napodobnit, ale je to podobny zvuk ako tie rotujuce zavlazovace travnika, frekvencia ts-kania je asi 3-4 syknutia za sekundu pri volnobehu, takze by to mohlo zodpovedat jednemu vstreku.
No jo, zainvestoval som do predlzenej zaruky dufajuc, ze ju nevyuzijem, bohuzial zrejme budem musiet ;(.
Navyse sa z motoroveho priestoru ozyva dost hlasne ts ts ts ... neviem to napodobnit, ale je to podobny zvuk ako tie rotujuce zavlazovace travnika, frekvencia ts-kania je asi 3-4 syknutia za sekundu pri volnobehu, takze by to mohlo zodpovedat jednemu vstreku.
No jo, zainvestoval som do predlzenej zaruky dufajuc, ze ju nevyuzijem, bohuzial zrejme budem musiet ;(.
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

- Perna_81
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak s tím "parafínovým" zápachem jsem se taky už setkal - a jak je to tady popsáno, při dobržďování a zastavení např. na semaforu..
Co je zarážející, tak že to bylo cca před půl rokem a pak jsem to už 4-5 měsíců nepozoroval, až nedávno to stejné.
Maverick - nějak se to podařilo vyřešit a kápnout na příčinu? A co ta dvouhmota, byly ty vibrace právě od ní? Mám 125tis. km, zatím je to v normě, ale to ťuknutí občas také pozoruju při vypnutí spojky..

Co je zarážející, tak že to bylo cca před půl rokem a pak jsem to už 4-5 měsíců nepozoroval, až nedávno to stejné.
Maverick - nějak se to podařilo vyřešit a kápnout na příčinu? A co ta dvouhmota, byly ty vibrace právě od ní? Mám 125tis. km, zatím je to v normě, ale to ťuknutí občas také pozoruju při vypnutí spojky..
- fofo 2
- Nováček
ano.stalo sa to aj mne v začiatkoch.málo plynu,pustená spojka a bohovský náraz.už dávam bacha.štipľavo smrdí aj mne.hlavne keď je studený.už to neriešim.šlape super...