FF 1.8tdci - občas nereaguje na plyn
- ostomas
- Nováček
Nereagujici pedal plynu
Mam takovy lehci problem. Obcas se mi stane ze nastartuju a nereaguje mi plynovy pedal, proste mackam a nic se nedeje a za asi po pul minute kdy rucicka otackomeru ruzne kolisa nahoru a dolu zacne pedal reagovat. Nevim cim by to mohlo byt. Palivovy, vzduchovy filtr ci EGR ventil, ci neco jineho? Uz jsem s tim byl jednou v autorizovanem servisu a diagnostika nehlasila vubec nic, takze rekli ze nevidi v nicem problem.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nereagujici pedal plynu
mozna plynovy pedal ale u noveho jsem to jeste neslysel
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- racetiger
- Junior
Re: Nereagujici pedal plynu
Mozna jsem mimo ale na Transitu 2,0TDDI bylo totez(pedal plynu az dolu a tocky se pomalu zvedaly(trvalo treba 20vt nez se zaclo neco dit),pokud se povolilo tak se zaklepalo jak traktor ale nezdechlo,do ohrati nemelo vubec vykon - nevyjelo kopec...) , diag nic, zmereni vstriku nic, takze oprava vymena pedalu(nepomohla), cerpadla (vymena za repas - nepomohlo) a ve finale to bylo zanesene nejake cidlo prutoku paliva,jeho vymena a od te doby ok.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- SilverGhost
- Junior
FF 1.8tdci - občas nereaguje na plyn
Chlapi (teda zatím jsem tu žádnou dámu neviděl
), prosím, taky vám občas nereaguje 1.8tdci na plyn? Například stojím na křižovatce, chci se rozjet, tj. mírně chci zvýšit otáčky a chci začít pouštět spojku, ale motor se zhruba 1 z 10 pokusů neroztočí hned, ale jakoby chvíli přemýšlel a až po zhruba 1s. Vcelku mně to štve
Hledal jsem různá obdobná témata, ale nepodařilo se mi nic nalézt, tak pokud to už tady někde je, prosím odkaz a nekamenovat
Dík

Hledal jsem různá obdobná témata, ale nepodařilo se mi nic nalézt, tak pokud to už tady někde je, prosím odkaz a nekamenovat

Dík
- nitram9
- Nováček
Re: FF 1.8tdci - občas nereaguje na plyn
Nic takového jsem zatím nikdy nepozoroval 

Focus Kombi II 1.8 TDCi 85kw ,Trend 10/2005
-
- Nováček
No, nafťák má vždycky trochu prodlevu, než to projde celý přes vstřiky. Taky to cítím, hlavně když střídám benzín a naftu. Ale 1s to je nějak moc. Dělá to i při zahřátým motoru?
- SilverGhost
- Junior
Závislost na zahřátí moc nepozoruji, spíše bych řekl, že studený motor to dělá méně. 1s je opravdu strašně moc, zvláště když chci zrovna rychle vyrazit 

-
- Nováček
No nevím, jestli to je prodleva fakt 1 s, tak to není normální. Může to být cokoliv, navíc, když to dělá nepravidelně. Zajeď do servisu. Napadá mě snad jen, co naftovej filtr, není zasranej?
- SilverGhost
- Junior
V servisu už to bylo, byť jsem nereklamoval přímo tento problém, tak jsem ho zmiňoval, technik s tím jel jak prase a zdálo se mu, že to reaguje dobře (podle mně se mu to vůbec neprojevilo). Ale se servisem je trochu potíž. Na jedné straně u zákazníků, kteří často nepopíší dobře svůj problém, na druhé straně i u "ochotných a znalých" techniků.
Příklad: Auto mám od novoty a od novoty jsem řešil nefunkční ESP (svítící kontrolka, ve Fordu asi nemají výstupní kontrolu
). Bylo docela zábavné, kolik jsem si vyslechl nejprve řečí typu "a neprotáčíte kola při moc prudkém rozjezdu?" a "jste si jistý, že to svítí, nebliká to jenom?" a podobně. Na zkušební jízdě se to samozřejmě neprojevilo
a díky genialitě vývojářů elektroniky nešlo chybu ani přesněji lokalizovat, když jsem si dovolil před servisem vypnout motor (hláška v řídící jednotce se vymazala). Zkráceně řečeno, nakonec to bylo vadné čidlo natáčení volantu
, celá záležitost se do měsíce vyřešila 
Příklad: Auto mám od novoty a od novoty jsem řešil nefunkční ESP (svítící kontrolka, ve Fordu asi nemají výstupní kontrolu

- SilverGhost
- Junior
Ještě jednou to popíšu, někteří kolegové se stejným motorem to také podobně popisují, tak bych se docela divil, kdyby tady nebyl nikdo, komu by to také dělalo. Možná někdo zná řešení
Situace 1: na křižovatce se chci rozjet, trochu si zmáčnu pedál plynu, motor nezareaguje, neroztočí se,až tak s 1s zpožděním. Někdy stihnu ještě jednou ubrat a přidat plyn v marné snaze ho roztočit.
Situace 2: zpomalím na průjezd např. křižovatkou, tu projedu třeba na neutrál a pak si zařadím dvojku na výjezd a chci trochu zvýšit otáčky, aby motor nebyl konfrontován přes spojku natvrdo se silnicí, aby se prostě z toho volnoběhu mírně roztočil. To se nestane, takže motor je natvrdo roztočen přes spojku za doprovodu mírné neplynulosti jízdy
Jezdit se s tím samozřejmě dá, dělá to jen občas, ale při městském provozu to prostě je věc, na kterou musím neustále myslet, musím se tak nějak vciťovat do motoru. Při střídání klasického (starého dobrého) benziňáka s 1.8 tdci je rozdíl velmi drsný....
Osobně mám pocit, že řídící jednotka má zrovna chvilku, kdy prostě nedovolí motoru z nějakých důvodů jít do otáček (emise?, deprese?, volná chvilka?
)... Možná by to chtělo jiný firmware, rychlejší procesor, co já vím, máte nějaký tip na kvalitní firmware do focusu 1.8tdci
? Možná nejlépe od PSA, ti tomu prý alespoň trochu rozumějí 

Situace 1: na křižovatce se chci rozjet, trochu si zmáčnu pedál plynu, motor nezareaguje, neroztočí se,až tak s 1s zpožděním. Někdy stihnu ještě jednou ubrat a přidat plyn v marné snaze ho roztočit.
Situace 2: zpomalím na průjezd např. křižovatkou, tu projedu třeba na neutrál a pak si zařadím dvojku na výjezd a chci trochu zvýšit otáčky, aby motor nebyl konfrontován přes spojku natvrdo se silnicí, aby se prostě z toho volnoběhu mírně roztočil. To se nestane, takže motor je natvrdo roztočen přes spojku za doprovodu mírné neplynulosti jízdy

Jezdit se s tím samozřejmě dá, dělá to jen občas, ale při městském provozu to prostě je věc, na kterou musím neustále myslet, musím se tak nějak vciťovat do motoru. Při střídání klasického (starého dobrého) benziňáka s 1.8 tdci je rozdíl velmi drsný....
Osobně mám pocit, že řídící jednotka má zrovna chvilku, kdy prostě nedovolí motoru z nějakých důvodů jít do otáček (emise?, deprese?, volná chvilka?

- tomason
- Test driver
na rozjezd TDCI potřebuje rozhodně více plynu vše je věc zvyku nejhorší je dojet křižovatku a pustit klimu už se nerozjedeš
normálně musíš dát ještě více plynu za 15000km sem si zvykl ,když dáš málo plynu motor má tendenci chcípnout (zvadnout)prostě potřebuje určitou energii k rozjezdu to samé souvisí s turbem pokud špatně řadíš rozuměj v nevhodných otáčkách turbo nemá potřebný plnící tlak plynu a tudíž se neroztočí protože nemá co ho roztočit
tam určitě vzniká ta díra než dostane správnou kinetiku plynu . Apak ti to vystřelí dopředu (turbooefekt)Nicméně já už s tím nemám žádný problém a myslím že motor poslouchá jak hodiny neni to benzínový motor tam určitě nemusíš na to šlapat tolik

SilverGhost píše:Chlapi (teda zatím jsem tu žádnou dámu neviděl), prosím, taky vám občas nereaguje 1.8tdci na plyn? Například stojím na křižovatce, chci se rozjet, tj. mírně chci zvýšit otáčky a chci začít pouštět spojku, ale motor se zhruba 1 z 10 pokusů neroztočí hned, ale jakoby chvíli přemýšlel a až po zhruba 1s. Vcelku mně to štve
![]()
Hledal jsem různá obdobná témata, ale nepodařilo se mi nic nalézt, tak pokud to už tady někde je, prosím odkaz a nekamenovat![]()
Dík
Naposledy upravil(a) tomason dne 18.02.2009 15:40, celkem upraveno 2 x.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- nitram9
- Nováček
Plně souhlasím s tomasonem 

Focus Kombi II 1.8 TDCi 85kw ,Trend 10/2005
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Podobne aj ja, niekedy sa mi stane ze vystartujem pomaly, resp. pomalsie. Je to vtedy ked sa akoby pohnem uplne bez plynu, len na spojke, a potom ked pridam plyn to chvilu trva kym sa to rozbehne, ale ked sa pohynam klasicky s pridanim plynu pri pustani spojky, no problemo 

- SilverGhost
- Junior
Bohužel, zase vás zklamu, asi si pořád nerozumíme. Při rozjezdu mi to nechcípá. Dokonce mi to za celého půl roku chcíplo snad jednou a to jsem se zahrabal teď v těch bílých sračkách.
Dokonce, to si schválně vyzkoušejte, zda to mají i starší modely, v podstatě to nejde při rozjezdu chcípnout. Náhodou jsem na to přišel při jízdě v koloně. Když stojím na místě a slušně (ne úplně prudce, prostě normálně) pustím spojku, tak si motor sám přidá otáčky a v pohodě se rozjede. Nechcípne.
Mně to při rozjezdu nechcípne, mně to prostě při tom drobném přidání plynu PŘED puštěním spojky ten plyn prostě přidá (občas) až po nějaké době. Spojku mám pořád vyšlápnutou a stojím...
Dokonce, to si schválně vyzkoušejte, zda to mají i starší modely, v podstatě to nejde při rozjezdu chcípnout. Náhodou jsem na to přišel při jízdě v koloně. Když stojím na místě a slušně (ne úplně prudce, prostě normálně) pustím spojku, tak si motor sám přidá otáčky a v pohodě se rozjede. Nechcípne.
Mně to při rozjezdu nechcípne, mně to prostě při tom drobném přidání plynu PŘED puštěním spojky ten plyn prostě přidá (občas) až po nějaké době. Spojku mám pořád vyšlápnutou a stojím...