Focus US vs EU verze

Moderátor:phofy
polytar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Focus US vs EU verze

Příspěvek od polytar » 10.02.2009 20:39

tak jelikož se mě ptal Anndy v jiném vlákně cituju:
Anndy píše:A z hľadiska jazdných vlastnosti, alebo rôzne charakteristiky ked porovnas s europskym focusom, tak sú aké?
, tak jsem založit tohle vlákno (doufám že jsem se strefil do sekce :) ).

Mno, na jeho otazku mu odpovím asi takhle: Ještě jsem něměl možnost jet v EU verzi. Ovšem kámoš co má Fofo2 kombi si to celkem pochvaloval. Pry dobře drži v zatáčkách a má odpich. Jen neskutčně nadával na automat :D Co se týče výbavy v USA nemají jak unas např. Ghiu. To co mám já je nejvyšší výbava, krom kožených sedaček, palub. počítače a digi. klimy. Ale např. co se týče audio výbavy se nemůže EU verzi rovnat... Standartně tak dávají JBL repro, které hraje fakt luxusně, plus když k tomu připočteme poněrně dobré vytlumení dveří tak zvuk je fakt pohodový. Pak tam mají pár vychytávek které mi evropané nedokážeme pochopit. vyjmenuju např. tzv. záchrannou páčku, která je na vnitřní straně kufru, kterou se kufr dá otevřít zevnitř. Co kdyby náhodou vás chtěl nějaký gangster dát do kufru, jak to s oblibou dělají v amrerických filmech, tak ať můžete vzít nohy na ramena.

Pokud se někdy dostanu na nějaký sraz tak mile rád zapůjčím auto na test drive. Ovšem se naskytuje otázka kdy se na nějaký sraz dostanu. :)
Ford Focus SE 2.0 [96 kw] rv. 2001 - AmerikaObrázek
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Re: Focus US vs EU verze

Příspěvek od Anndy » 10.02.2009 20:49

Cize som to zle pochopil, ze ty mas US verziu?

Mne slo hlavne o to, ze sa obcas pise, ze aj ked napohlad rovnake verzie su vo vnutri hodne odlisne. A myslim najma napr. ina charakteristika podvozku, ine tlmice, brzdy, etc... Konkretne najviac sa toto pise o Mazde CX7. Preto som bol zvedavy :)
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

polytar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polytar » 10.02.2009 20:56

No, a já ti napsal že to osobně nemůžu porovnat, protože jsem ještě neřídil evropskou verzi. Nic jsi blbě nepochopil, mám Americkou verzi. Ale jak říkam nemůžu to porovnat. Ale rozdíl tak bude určitě. Co se týče výbavy. Mozna i jizdních vlastností.
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 10.02.2009 21:02

Jaaaaj :)

To som len nepredpokladal, ze si este (najma ak si tu na fore :D) nesiel s EU fofom. Reku, ze si urcite bol zvedavy :).

A nemas nejake foto interieru, alebo zaujimavosti, pripadne kapotu otvorenu, mas galeriu? Vidim, ze mas dvojliter - neviem vsak, ci sa taky daval aj do EU - mas automat predpokladam.

diky
Obrázek

polytar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polytar » 10.02.2009 21:33

Jasan že ma galerku -> http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... a&start=15 . Jinak jak jsem psal určité odlišnosti tam jsou. Např. motor, je to sice Z-tec 2.0L ale je to upně jiný motor než se montuje v evropě. Kdybych neměl známého, tak to neprojde technickou :D Odlišnosti v interieru snad ani moc není. Možná jinak tvarované sedačky, a tadní sedačky jsou 100% jine... chybí tam opěrky hlavy, ale zase tam jsou bezpečnostní úvhyty pro dětské autosedačky. Hned jakmile najdu foťák tak to nafotím a updatnu si gallerku. Jinak pokud se chceš na něco zeptat, kldině se ptej :)
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 11.02.2009 07:46

v cem se liší motor ? je to zetec - akorat nema spatecku do nadrze , regulaci tlaku ma ne podtlakem ale elektronicky , a to je myslím vse .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

polytar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polytar » 11.02.2009 09:01

Na technické mi říkaly že je to upně něco jinéh než se motuje tady v EU. Ale neřekli mi přesně včem je jiná. Tak mi do papíru museli napsat že je to EU motor, jinak bych stím nemohl na silnice :D
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 11.02.2009 09:42

Mna by najviac zaujimalo, ci sa lisi nejako jazda v US a EU rovnakom modeli. Ak ked ano, co je ine - tlmice, pruziny, zavesenie kolies, brzdy, inak nastaveny posilovac, etc., etc..

Este je otazka, ci toto povodne urobeny EU model a len predavana v US, alebo je to special pre US od zaciatku konstruovane.
Obrázek

polytar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polytar » 11.02.2009 11:27

No, určitě je vyrobeny v USA, navrhnute to bude asi v evropě. Osobně si myslim že jidni vlastnosti jak jsi tady psal ty: napr. tlumiče, pružiny budou kapánek jiné, protože cesty v USA a tady jsou nebe a dudy. Když stím tatík chvili jedzil v USA tak si chvalil že je to pohodlené auto, že je vše Ok. Mno a po půl roce ježdění po naších cestách mi vzdadu už odešel jeden tlumič, a druhý už moc dlouho nevydrží. Co celkem překvapilo např. r0mika je že na 2.0L jsou v zadu bubnové brzy. Stím posilovačem nevim, ale jak jsem řídil kámošové Mondeo 2.0L rv. 2004 tak to mělo odost tužší volant. Takže pokud si někdy jel v Mondeu a víš jak se ovladá tak si můžeš obrázek udělat sám.
Obrázek

KubaU
Junior
Junior

Příspěvek od KubaU » 11.02.2009 14:01

Jen k těm cestám - ono je to taky jak kde :D Dal jsem v létě přes 10 tisíc km po Státech, a musím říct, že jsem zažil na dálnicích i okreskách v podstatě všechny možné povrchy, od hlaďounkého luxusu přes panely a'la tankodrom, které si v ničem nezadaly s D1 / začátkem Hradecké dálnice až po děravé okresky v hrozném stavu :wink:

I když ano, v poměru k celkové délce silniční sítě je procento kvalitních silnic asi větší než u nás... Ale menší než v Německu určitě :wink:

Nicméně by mne vůbec nepřekvapilo, kdyby měl US Focus úplně jinak nastavený podvozek. Američani například skoro vůbec nepotřebujou řešit prudké zatáčky (a místy zatáčky vůbec), proto taky staví hodně auta co jezdí rychle ale jen rovně...
FoFo II Trend 5dv. hatchback, 1,6 TDCi 80kW, 2005, stříbrná

Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 11.02.2009 14:09

Tak, tak - diky hosi :D Toto ma zauimalo (teda nie, ze by som si siel kupit Us focusa).
Ale na nase cesty bude ten US komfortnejsi (aj ked mozno tlmice to nevydrzia :()
Obrázek

mik100
Nováček
Nováček

Příspěvek od mik100 » 11.02.2009 17:28

no len sa pozrite na US fofo2,doporucujem si sadnut,
http://static.usnews.rankingsandreviews ... mg_046.jpg

nastastie pre americkych kolegov nova generacia bude vyzerat na kazdom trhu rovnako,global car
Ford Focus II,2008,1.6 16v 74KW,Black

polytar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polytar » 11.02.2009 18:27

To mik100: Musím tě upozornit, protože to co jsi tu dal není FoFo "2" nýbrž FoFo "3"! FoFo "2" vypádá dost odlišně -> Obrázek

Ono je v USA problém vtom že tam neoznačují auta jako my u nás, tedy Fofo 1.gen a 2.gen ale označují to tak že když příjde na trh nově vypadající Fofo tak to jednoduše je FoFo 2009. Pro ně je to trošičku logičtější, protože představa že by se mělo psát kolikata verze je např mustangu - Ford Mustang XI nebo tak nějak by to bylo celkem chaotické, tak je to pro ně Ford Mustang ´09 nebo Ford Mustang ´61
Obrázek

mik100
Nováček
Nováček

Příspěvek od mik100 » 11.02.2009 18:52

ano dik,viem ze to oznacuju vzdy ako modelovy rok,07.08 atd,ale nevedel som ze to je ich gen 3...
ale skor som to myslel pre porovnanie nasa fofo EU najnovsia generacia vs. Us najnovsia generacia,design je subjektivna vec na hodnotenie ale ten us focus je otrasny,nemozem si pomoct..
Ford Focus II,2008,1.6 16v 74KW,Black

polytar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od polytar » 11.02.2009 19:21

No, nevím proč ale tohle posledni dobou v USA leti... podivej se např. na nový Lincoln navigator nebo nový Ford F-150... všechno je to takové hodně divné.... Jediné auti které se mi teď hodně líbí jen Linclon MKS... fakt paradní kára... už začínám šetřit :D
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Ford“