FFII - signalizace nízké hladiny vody v nádobce ostřikovače
- kadlo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: FFII collection - signalizace nizke hladiny ostrikovacu
kupuju pokaždý 3litrovej kanystřík a zbyde mi tam na dně tak malej "panák"... tak asi 3,0 to bud emít s tím že tam pokaždý trošku ještě mám asi
- Ahmed
- Test driver
Měla by mít 3,7l.
- Betula
- Nováček
I já mohu přidat čerstvé zážitky s ostřikovači ... Během vánočních svátků jsme podnikli delší cestu po příbuzenstvu a konečně jsme si s naším fordím miláčkem užili trochu škádlení. Jeden den pohoda (ostřikovače stříkají, stěrače stírají
) ... no a druhý den nejdříve nic, pak jen takový čůrek - no nic, asi došla náplň, byť jsem čekal na varovnou hlášku palubního počítače. Na nejbližší pumpě (kde už teda nebylo přes sklo skoro vidět) jsem hned koupil jednu růžovou do -20 (už jsem se dočetl na jiném místě, že pro současné arktické počasí by byla lepší ještě odolnější), dolil jsem nádržku a dobrý. Po nějakých 50km zase nic - to už jsem měl pro změnu podezření na nějaké lokální zamrznutí. Takže občas zastavit a ručně otřít. Při jednom otření najednou zase vše OK - stříkaly jak o život a zase jsem měl čistý výhled. Od té doby po zbytek dne pohoda (mám rád čisté sklo, tak v tom marastu ostřikuju každou chvilku
) No a druhý den ráno, jak už asi tušíte, ani kapka ... a 220 km cesta domů před náma. Tentokrát nepomohlo ani domlouvání, ani prohmatání hadiček a trysek a tak jsme navštívili spoustu čerpaček po cestě, abych si pokaždé zprůhlednil hledí hezky růčo. Pro jistotu jsem se rozhodl, že se stavím v servisu a hodíme řeč ... Ale nakonec přišel happy end - ráno přijdu k autu, vysvobodím ho ze zajetí ledu a sněhu, nastartuju, vyrazím a odstřikovače stříkají, jako by se uplynulé dny nic nedělo
No a moje vysvětlení (víceméně potvrzené i v servisu) - patrně tam nebyla při předání ta doplněná kapalina zase až tak 100% mrazuodolná a něco tam asi zamrzlo. Po zastavení se to prohřálo a snad už tam získala převahu dolitá nemrzka a bude po problémech. O víkendu razíme na nákupy, tak kdyžtak poreferuji.
Jinak v manuálu uvádějí objem pro našeho FF 3,3l a konstrukčně to vymyslel asi nějaký umělec - když už kouká jen hrdlo, tak by to mělo na nízkou hladinu upozorňovat bez ohledu na stupeň výbavy!

Jinak v manuálu uvádějí objem pro našeho FF 3,3l a konstrukčně to vymyslel asi nějaký umělec - když už kouká jen hrdlo, tak by to mělo na nízkou hladinu upozorňovat bez ohledu na stupeň výbavy!
Ford Focus II HB 1.6 Duratec 74 kW / 100 k Trend - Sea grey - 09/2008
FOTOGALERIE: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=95&t=12793

FOTOGALERIE: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=95&t=12793

- kadlo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
no my máme celkem základní výbavu, asi TREND a ukazuje to... takže nechápu
- majk
- Nováček
už to ostřikuje,zamrzá to u motorku-vyndal jsem světlomet,pustil fén na nádržku a za půl hodinky to začalo fungovat-dolil jsem -40,tak uvidíme za provozu. 

FF II,05/2007,1.6/74kW,Kombi,Style-bylo do 28.7.2017
od 28.7.2017 FF III,07/2017/1,5 EB Kombi,Titanium,Magnetic grey
https://www.spritmonitor.de/en/detail/9 ... ml?share=1
od 28.7.2017 FF III,07/2017/1,5 EB Kombi,Titanium,Magnetic grey
https://www.spritmonitor.de/en/detail/9 ... ml?share=1
- kadlo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
tak snad to pomůže, držím palce... dnes jsem jel do Brna a bylo po cestě -17°C 

- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Přesně moje řeč. Taky mě to pěkně štve. Člověk nikdy neví kolik mu tam zbývá a tak buď dolévá každou chvíli nebo mu to v nejméně vhodnou dobu dojde.Betula píše:... konstrukčně to vymyslel asi nějaký umělec - když už kouká jen hrdlo, tak by to mělo na nízkou hladinu upozorňovat bez ohledu na stupeň výbavy!
Štve to o to více, že jsem měl hlídání hladiny psanou jako jednu z vlastností. Jaksi na ní ale nedošlo

Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA

galerie: zde

galerie: zde
- Ahmed
- Test driver
To štve asi všechny, co to měli mít a nemají
Z toho důvodu, že to může kdykoliv dojít, vozím v kufru ten dvoulitrový? sáček od kapaliny od sheronu a mám v tom nějaký mix, auto to uveze.

Z toho důvodu, že to může kdykoliv dojít, vozím v kufru ten dvoulitrový? sáček od kapaliny od sheronu a mám v tom nějaký mix, auto to uveze.
- BobTDCi
- Zkušený
No ja to mám a hlášky chodia ale niekedy by som to radšej nemal
- pri fabrických xenónoch s tlakovým ostrekovaním a celoročnom svietení to je ako botanická záhrada pri polievaní... Nestíham dolievať ale nalievam iba cca 2.5L, pretože niekde pri vrchu mám nejakú netesnosť - ke´d som dal full /iba dvakrát po kúpe auta/, lebo mi asi liter vykvapkal...ale vôbec sa m ito nechce riešiť a tak mám v kufri v bedničke 2.5L rezervu a je to...jako na
STS Chvojkovice Brod

STS Chvojkovice Brod

Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
-
- Nováček
Tak jestli je tohle pravda, tak moooc díky za info, protože já patřím k těm, který ta hláška omezující využití PP pěkně vytáčela.kadlo píše:to není až tak úplně pravda, jakou když ti to tohle napíše, stačí zmáčknout na páčce ovládání PC to potvrzovací tlačítko a hláška se jakoby minimalizuje a palubní PC můžeš nadále využívat komplet jen při listování v jeho možnostech je na poslední "záložce" ta hláška o tý kapalině a mimo to pak celou dobu svítí ta kontrolka, ale PC využíváš dál...
neofelis Focus II, 2.0TDCi, 100 kW, titanium, hatch, modrá metla
- pavel28
- Junior
Nazdar fordáci,Mám C-max 12/2006 1.6 TDCi GHIA Přední sklo namám vyhřívané,ztmívání palubky mám,ale jak mám poznat,jestli mam vyhřívané trysky ostřikovaču.
Díky moc.
Díky moc.
Ford C-Max rv.12.2006 1.6 TDCi-DPF 80kw.Ghia už bez DPF
Škoda Octavia combi SLXi 1.6-74KW.rv.1999
Škoda Felicia combi GLXi 1.3-50KW.rv.1997
Honda Civic LXi 1.6-83KW.rv.1992
Lada Žiguli 1.3 rv.1975
Škoda 100LX rv.1973
Škoda Octavia combi SLXi 1.6-74KW.rv.1999
Škoda Felicia combi GLXi 1.3-50KW.rv.1997
Honda Civic LXi 1.6-83KW.rv.1992
Lada Žiguli 1.3 rv.1975
Škoda 100LX rv.1973
-
- Test driver
Vyhrievane trysky su vzdy sucastou balika s vyhrievanym celnym oknom.Pises,ze ho nemas,takze nemas ani trysky 

- kadlo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
To je zvláštní... sklo vyhřívané nemám, zrcátka jo a přísahal bych že když mám na kapotě sníh a pustím rozmražování zadního skla, tak že se kolem ostřikovačů dělá kruh bez sněhu... ale může mi to jen tak připadat 

- KubaU
- Junior
Skutečně to tak funguje, stačí to odmáčknout. Taky děkuju, fakt hodně mě to štvaloneofelis píše:Tak jestli je tohle pravda, tak moooc díky za info, protože já patřím k těm, který ta hláška omezující využití PP pěkně vytáčela.kadlo píše:to není až tak úplně pravda, jakou když ti to tohle napíše, stačí zmáčknout na páčce ovládání PC to potvrzovací tlačítko a hláška se jakoby minimalizuje a palubní PC můžeš nadále využívat komplet jen při listování v jeho možnostech je na poslední "záložce" ta hláška o tý kapalině a mimo to pak celou dobu svítí ta kontrolka, ale PC využíváš dál...

-
- Test driver
Dnes hlaska o nizkej hladine kvapaliny mrkla aj na mna.Takze ST 2008 ju ma