Kontrolka zapnutí pásů
- Betula
- Nováček
Kontrolka zapnutí pásů
Protože je manuál poměrně obecný a pro všechny verze bez uvedení specifikací, nejsem si jistý jednou věcí - jestli mám na palubce kontrolku i pro zapnutí bezpečnostního pásu u spolujezdce. Dle prodejce prý ano, dle servisního technika se v mé specifikaci v základní výbavě nedává. Máme FF 1.6 74 kW HB výbava Trend - zakoupen v září 2008. Předem díky.
Ford Focus II HB 1.6 Duratec 74 kW / 100 k Trend - Sea grey - 09/2008
FOTOGALERIE: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=95&t=12793

- Tad
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolka zapnutí pásů
odpověď neznám, ale nechápu proč to nevyzkoušíš????? 

- Betula
- Nováček
No, možná to nebylo z toho dotazu úplně zřejmé - samozřejmě, že jsme to zkoušeli a právě, že to žádné upozornění nevydává. Kdyby to nepsali v manuálu a nezmínil se o tom prodejce, tak bych to neřešil. Myslím, že pravdu má ten technik, co říkal, že tam to upozorňování pro pás u spolujezdce není - chtěl jsem jen vědět, jestli se s tím někdo nesetkal.

- miro
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
ja nemam 

Ford FOCUS II 1.6 16v Duratec Ti - VCT ghia (115 k) 2006 K&N Air Filter

- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Bohuže, manuál je v tomto směru opravdu špatný. Tváří se jako by všechny verze měly všechno a pak to člověk marně hledá.
K tvému dotazu - já mám FoFo II 03/2007 (tedy před face-liftem), výbava také Trend a nezapnuté pásy (při rychlosti nad 23km/h) řvou oba, jak řidič tak spolujezdec, i kontrolka svítí - ale já zase přemýšlím, jestli to nevypnu (někde je tu návod). Já se poutám automaticky, ale když občas jdu jen přeparkovat u paneláku, nepoutám se, pak stačí trochu zrychlit a už to řve... totéž se mi stává, když někoho vezu z práce, chce vyhodit třeba u nějaké zastávky a pár desítek metrů před ní se odpásá (to dělají skoro všichni, divný zvyk
) ... takže zase pípáme 
K tvému dotazu - já mám FoFo II 03/2007 (tedy před face-liftem), výbava také Trend a nezapnuté pásy (při rychlosti nad 23km/h) řvou oba, jak řidič tak spolujezdec, i kontrolka svítí - ale já zase přemýšlím, jestli to nevypnu (někde je tu návod). Já se poutám automaticky, ale když občas jdu jen přeparkovat u paneláku, nepoutám se, pak stačí trochu zrychlit a už to řve... totéž se mi stává, když někoho vezu z práce, chce vyhodit třeba u nějaké zastávky a pár desítek metrů před ní se odpásá (to dělají skoro všichni, divný zvyk

- Ahmed
- Test driver
Co jsem kde četl, tak obecně se to psalo tak, že to je u obou sedaček, myslím, že v katalogu, atd. Já mám taky jenom řidiče.
- Betula
- Nováček
Díky všem za odpovědi. Jak to tak vypadá, asi to tam dávají podle nálady
Ta konkrétní kontrolka mi je úplně volná - poutáme se oba dva automaticky, takže ji prakticky nepotřebujeme. Šlo jen o to, že si pak člověk říká - nefunguje tam jen tahle kontrolka? nebo je toho víc ... a něco horšího ? ... Nicméně, při startování všechny ty ostatní důležitější probliknou, na současném uježděném sněhovém povrchu jsem si ověřil i přítomnost ABS a ESP včetně kontrolek, takže jsem v klidu 

-
- Test driver
Díval sem se do starého ceníku Focusu (platný pro rok 2008) a tam je napsáno ve Výbavě interiéru že všechny verze (Ambiente, Trend, Ghia, Titanium) obsahují Varovný signál rozsvícených světel, otevřených dveří a bezpečnostních pásů řidiče a spolujezdce. Pak sem kouknul do nového ceníku pro rok 2009 a tam je ve výbavě interiéru pouze Varovný signál rozsvícených světel, otevřených dveří a bezpečnostního pásu řidiče 

2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- vahala
- Nováček
Betula píše:Protože je manuál poměrně obecný a pro všechny verze bez uvedení specifikací, nejsem si jistý jednou věcí - jestli mám na palubce kontrolku i pro zapnutí bezpečnostního pásu u spolujezdce. Dle prodejce prý ano, dle servisního technika se v mé specifikaci v základní výbavě nedává. Máme FF 1.6 74 kW HB výbava Trend - zakoupen v září 2008. Předem díky.
Mám FF 1.6 Trend 10/2008 a taky mi to signalizuje jen nezapnutý pás u řidiče.
Ford Focus kombi II, Trend 1,6 Duratec, barva béžová Chill, 10/2008
Fotogalerie
Tandemové seskoky padákem
Relative Team
Fotogalerie
Tandemové seskoky padákem
Relative Team
- wlk
- Junior
já tam to šílený pípání mám taky, bohatě stačí ta blikající kontrolka, asi se vrhnu do hledání zdroje toho hroznýho zvuku a zničím ho 

- Quickie
- Moderátor
- brava
- Junior
Já mám signalizaci nezapnutého pásu také jen u řídiče.Dnes jsem to (vlastně poprvé) vyzkoušel. Jakmile ručička tachometru přelezla něco málo přes 20km/hod., začala blikat červená kontrolka a troubit i zvuk.signalizace, která ovšem asi po ujetí 100m (možná i dřive) přestala troubit a pak už jen svítila kontrolka. Vždycky jsem si myslel, že ten zvuk ustane až když se připoutám, ale takhle je to samozřejmě lepší.
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

- Ahmed
- Test driver
Myslím, že se ten zvuk po nějaké době zase opakuje...
- brava
- Junior
Asi máš pravdu, já to déle nezkoušel. V manuálu píší, že zvukový signál ustane po 8 minutách.
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

- Raada
- Test driver
Ja mam verzi Trend ale dovezenou z Nemecka a tam je signalizace jak u ridice tak u spolujezdce.