Jak postupovat při DN po lednu 2009
-
- Test driver
Jak postupovat při DN po lednu 2009
Přiznám se, že jsem to nečet, protože zrovna nemám čas, takže jestli tam jsou nějaké hámotiny, tak...
.

- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak postupovat při DN po lednu 2009
Radku díky, je to dost dobrý návod (popis), jak se zachovat. Nicméně já si myslím, že když není zpoplatněn výjezd policie na nehody, ne které ji není nutno volat, tak spousta lidí ji přesto volat bude s tím, že si mysleli, že....ten druhý se nechce dohodnout, ... ten druhý nechce přiznat vinu, ... ten druhý se mu jeví pod vlivem atd. I když to pravda nebude...Takže to podle mě ztrácí smysl...
Ale na druhou stranu by měli k nehodám jezdit, zvýšit dohled, ale ubrat nesmyslného papírování, byrokracie atd, na které stačí zkušená písařka, která přepíše např. záznamy z diktafonu!!!
Jednou nás ty papíry všechny pohřbí!!!
Ale na druhou stranu by měli k nehodám jezdit, zvýšit dohled, ale ubrat nesmyslného papírování, byrokracie atd, na které stačí zkušená písařka, která přepíše např. záznamy z diktafonu!!!
Jednou nás ty papíry všechny pohřbí!!!

- Homer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Díky. Je to skvělý návod a formuláře. Vcelku souhlasím s Pedrem, ale rovnou se přiznám, že já budu volat policii, i když to bude škoda do 100 000,- a nebude škoda třetí osobě ani nikdo zraněný, protože vlastní zkušenost mě v tomhle poučila a dělat na vedlejšák půl roku jenom abych si mohl opravit auto se mi už nechce. A to moc dobře vím, co to je planý výjezd.
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pokud mě něco takového postihne, budu vždycky volat policajty. Je to přece jenom jistota a argument v ruce pro případné další komplikace.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- supik11
- Nováček
Vůbec jsem nepochopil tu část (vyjímku z přivolání policie) o způsobení škody třetí osobě.
to jako že si to mám jako řidič vyříkat s majitelem auta? No s tchánem bych si to nějak vyříkal, s tchýní vůbec a šéfovi o služebním už vůbec.
to jako že si to mám jako řidič vyříkat s majitelem auta? No s tchánem bych si to nějak vyříkal, s tchýní vůbec a šéfovi o služebním už vůbec.

- brava
- Junior
Moc nerozumím této pasáži :
"3. Pokud při nehodě dojde ke škodě (v jakékoli výši) na majetku třetí osoby (např. k poškození zaparkovaného vozidla, přilehlé nemovitosti apod.); policie se však nebude volat v případě, kdy půjde o škodu na vozidle, které sice je v majetku třetí osoby (např. leasingové společnosti, zaměstnavatele, ale třeba i někoho z rodiny), ale jeho řidič měl na nehodě účast."
Proč je tam ten dodatek ",ale jeho řidič měl na nehodě účast", nevím, buď mám na nehodě účast, pak poldy volám nebo nevolám podle výše škody,zranění osob atd. nebo účast nemám.Nerozumím (v této souvislosti) pojmům mít nebo nemít účast na nehodě.
"3. Pokud při nehodě dojde ke škodě (v jakékoli výši) na majetku třetí osoby (např. k poškození zaparkovaného vozidla, přilehlé nemovitosti apod.); policie se však nebude volat v případě, kdy půjde o škodu na vozidle, které sice je v majetku třetí osoby (např. leasingové společnosti, zaměstnavatele, ale třeba i někoho z rodiny), ale jeho řidič měl na nehodě účast."
Proč je tam ten dodatek ",ale jeho řidič měl na nehodě účast", nevím, buď mám na nehodě účast, pak poldy volám nebo nevolám podle výše škody,zranění osob atd. nebo účast nemám.Nerozumím (v této souvislosti) pojmům mít nebo nemít účast na nehodě.

Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
PČR se nebude volat, pokud škoda bude nižší než 100 tisíc. Doposud se musela volat vždy když vozidlo řídila třetí osoba ( zaměstnanec firemní vozidlo atd)
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.