Porouchané PC
- NEEO
- Test driver
Re: Porouchané PC
právě že na XP co jsem měl dřív tak to běhalo,ted mám Visty a prdlajs.Tak a podporu na SE na Visty jsem nikde nenašel. 

-
- Test driver
Přifařím se zde do vlakna a chtěl bych pomoc s diagnozou mojeho zpomaleneho Notebooku:
Mám podezření, že je zřejmě slabá RAMka parametry jsou:
NB - ACER Travelmate 2200 ( už je to dědeček
)
procesor - Celeron 2,8 GHz
RAM - 512 MB ( ukazuje 448MB )
HD - 30GB (5GB volných)
Gr.Karta - Mobility Radeon 9000/9100 64MB
Antivir - Avast (Vím, že dost užírá)
No a používám od TuneUP MemOptimizer a snad mi to ještě nevyjelo naplno, většinou se pohybuju pod polovinu kapacity paměti, ale spíš na čtvrtině viz.foto.
Neexistuje nějaký prográmek na měření dostatku RAM nebo něco podobného?
PS: Nejsem uplný debil, ale přece jenom PC je plný pro mě tajemstvích
Mám podezření, že je zřejmě slabá RAMka parametry jsou:
NB - ACER Travelmate 2200 ( už je to dědeček

procesor - Celeron 2,8 GHz
RAM - 512 MB ( ukazuje 448MB )
HD - 30GB (5GB volných)
Gr.Karta - Mobility Radeon 9000/9100 64MB
Antivir - Avast (Vím, že dost užírá)
No a používám od TuneUP MemOptimizer a snad mi to ještě nevyjelo naplno, většinou se pohybuju pod polovinu kapacity paměti, ale spíš na čtvrtině viz.foto.
Neexistuje nějaký prográmek na měření dostatku RAM nebo něco podobného?
PS: Nejsem uplný debil, ale přece jenom PC je plný pro mě tajemstvích

- Přílohy
-
- Screenshot 2008-09-30_13-25-18.jpg (8.95 KiB) Zobrazeno 2777 x
- Quickie
- Moderátor
-
- Test driver
jj už jsem si to zkopiroval, ale jde mi spíš o to abych veěděl že to fakt dělá RAMka a koupil byach novou s vetsi kapacitou,tak chci mit jistotu at neutracim zbytecně 

- Quickie
- Moderátor
no tak to už neviem ako zistiť..
možno ti RAM-ku žeru aj nejaké softy alebo procesy čo ti bežia na pozadí.. vlastne o nich nevieš, nespustil si ich, ale aj tak bežia..
možno ti RAM-ku žeru aj nejaké softy alebo procesy čo ti bežia na pozadí.. vlastne o nich nevieš, nespustil si ich, ale aj tak bežia..
-
- Test driver
No pravě, a v tom ja se nevyznám, o tom kterem vim je jenom Antivirák a dal jsem v pasti, tak jsem myslel jestli neni soft pro blbce
aby mi řekl maš slabou pamět bež si koupit novou 

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
cajda: jestli ti jde o to zjistit, kolik ktery proces ti zere pameti, tak mrkni do spravce uloh, tam mas procesy a tam to zjistis 
jeste dotaz: zapisuje ti casto pocitac na disk? Ted nemyslim, kdyz neco kopirujes, ale treba mas spustenou nejakou aplikaci a mrknes na ledku harddisku a ta blika jak o zivot. Pokud ano, tak mas malo pameti a operacni system swapuje na disk (nepotrebne veci z pameti odklada na disk, aby se uvolnila operacni pamet)

jeste dotaz: zapisuje ti casto pocitac na disk? Ted nemyslim, kdyz neco kopirujes, ale treba mas spustenou nejakou aplikaci a mrknes na ledku harddisku a ta blika jak o zivot. Pokud ano, tak mas malo pameti a operacni system swapuje na disk (nepotrebne veci z pameti odklada na disk, aby se uvolnila operacni pamet)
- Quickie
- Moderátor
neviem či RAM-ka rokmi vyprchá ako benzín, dosť o tom pochybujem. Ked má niečo 512 MB tak to by malo mať podla mna aj o 20 rokov.. a 512 MB RAM na XP úplne stačí.. Samozrejme pokial používaš software naročný jak na procesor tak aj na RAM tak extra vykon čakať nemôžeš, ale s nejakym MS OFFICE, Mozillou, windows media playerom (alebo nejaka obdoba hudobneho prehrávača) spustenými súčasne by ti to problémy robiť nemalo...
Ja mám v PC 3,2 GHz procák, 512 RAM a nemám žiadny problém.. Ono je pravda že niečo si spapká aj grafika..
Ja mám v PC 3,2 GHz procák, 512 RAM a nemám žiadny problém.. Ono je pravda že niečo si spapká aj grafika..
-
- Test driver

To nevím s tím HD mám notebook a kontrolku tu nikde nermám

-
- Test driver
Jo to asi jo, určitě se nezmenšuje, maximalně se zaneřádí a pak se defragmentuje a čistí atd. 512MB by na XP stačit určitě mělo,ale mam Avast ten asi taky něco spořádá a ty procesy na pozadí taky, proto je to asi zpomalené a vetší ramkou by se to mělo vyřešit.
PS: Je jasné že tu možná řeším kraviny kvuli asi 600,- za RAMku, ale je to 20 litru benzínu pro miláška
PS: Je jasné že tu možná řeším kraviny kvuli asi 600,- za RAMku, ale je to 20 litru benzínu pro miláška

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
podle toho screenshotu, co jsi tu dal, jsi celkem v pohode, ne? Max 150 MB vyuzitych 
kapacita RAMky se samozrejme casem neztraci, pouze tvuj kompl (s OS M$ Windows) se stava "zasr....nejsim", instaluje se tam spoustu bordelu apod, co ti kompl zpomaluje a ve vysledku za treba rok uz je OS zraly na preinstalaci.

kapacita RAMky se samozrejme casem neztraci, pouze tvuj kompl (s OS M$ Windows) se stava "zasr....nejsim", instaluje se tam spoustu bordelu apod, co ti kompl zpomaluje a ve vysledku za treba rok uz je OS zraly na preinstalaci.
- Quickie
- Moderátor
skus ten RAM Cleaner.. prečítaj si ten návod na warxtreme aby si vedel ako ho nastaviť a sám uvidíš či ti to pomože alebo kupiš novu ramku..
S tým benzínom ste na tom lepšejšie.. u nás vyjde len necelých 15 litrov

S tým benzínom ste na tom lepšejšie.. u nás vyjde len necelých 15 litrov

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
btw: defragmentace pameti, to slysim poprve
RAM je jiny typ pameti nez klasicky disk treba, ktery je magneticky a RAM elektricky.
Defragmentace se dela na disku, kde si OS uklada data ruzne po disku a po case je potreba (prave tou defragmentaci) dat ta data "k sobe", aby se rychleji cetla. Toto se samozrejme pameti typu RAM netyka

Defragmentace se dela na disku, kde si OS uklada data ruzne po disku a po case je potreba (prave tou defragmentaci) dat ta data "k sobe", aby se rychleji cetla. Toto se samozrejme pameti typu RAM netyka

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
cajda: a co je vlastne tvuj problem? Pomaly pocitac?
- Quickie
- Moderátor
na toto je zase super Ccleaner.. ten vyčistí všetky cookies, temp a neviem ake svinstvo estezewl píše: pouze tvuj kompl (s OS M$ Windows) se stava "zasr....nejsim", instaluje se tam spoustu bordelu apod, co ti kompl zpomaluje a ve vysledku za treba rok uz je OS zraly na preinstalaci.