Divné klapání v zadní části auta
- kyblic3k
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak se omlouvám, že vytahuju takovouhle "mrtvolu téma", ale teprve teď o víkendu se mi povedlo problém s klepáním v kufru rozlousknout. Bylo to v souvislosti s tlumičem, ale nebyl to tlumič jako takový. Bylo vymlácené oko šroubu horního uchycení tlumiče. Prostě z výroby je ta díra přesně na šroub a po nějakém čase se asi vymlátí a šroub tam začne vydávat strašný zvuky. Vyměnit tlumiče nepomůže, utahovat šroub nepomůže. Nakonec pomohlo hned za hlavičku šroubu narvat zpevněné silikonové těsnění o stejném průměru jako má šroub, šroub utáhnout div neprasknou svaly a je ticho. Nevím jak dlouho to vydrží, ale aspoň už vím, kde hledat. Kdo má stejný problém, doufám, že pomůžu. Mě po skoro čtyřech měsících málem vedli záznam v Bohnicích... ;o).
- jimi-m
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
klepani....
...tak vymena tlumicu mi v tomhle taky nepomohla. V servisu uz nevedeli co s tim, ale pan vedouci byl velice hodny a nechal to jeste jednou rozebrat. Na horni uchyceni tlumice pridali jeste nejakou gumu navic (pry to nema ford moc dobre vyresene) a hotovo....je po klepani. 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- laca
- Nováček
Zdravím, mám sice trochu jiný problém, ale třeba budete vědět. (lepší vlákno jsem nenašel). Dneska jsem uklízel kufr svého nového miláčka a zjistil jsem, že pokaždý když zatížím kufr a auto se zhoupne, pěkně si u toho zavrzá. Takový "gumový" zvuk. Za jízdy to neslyším. Nějaký tip kde by to mohlo "drhnout". Díky moc
- kyblic3k
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak přesně jak bylo napsáno v předchozím příspěvku, stalo se i mě. Auto jsem už s problémem koupil, viz moje příspěvky výše.
V tuto chvíli je problém ve stádiu, kdy vím čím to je - vymlácené oko horního uchycení zadního tlumiče. Projevuje se to tak, že ať člověk utáhne jak utáhne, pořád to při jízdě po drobných nerovnostech poklepává.
Jako opravu jsme na šroub hned za hlavu narvali oko z tvrzeného silikonu a šroub jsem dotáhl na krev. Pomohlo to na týden. Sice už nemlátí kov na kov, ale stejně to pořád hodně klepe.
Má někdo nápad, jak tenhle problém vyřešit?
Napadá mě jedině zkontrolovat jestli tam to oko ze silikonu porad je a pak znovu dotáhnout na krev a navíc přidat na druhou stranu za tu navařenou matku ještě kontramatku, abych vyloučil povolování šroubu. Případně navařit matku o stejným průměru i na to první oko a pak to prošroubovat skrz obě matky.
Co vy na to? Za každé moudro jsem vděčný ;o).
V tuto chvíli je problém ve stádiu, kdy vím čím to je - vymlácené oko horního uchycení zadního tlumiče. Projevuje se to tak, že ať člověk utáhne jak utáhne, pořád to při jízdě po drobných nerovnostech poklepává.
Jako opravu jsme na šroub hned za hlavu narvali oko z tvrzeného silikonu a šroub jsem dotáhl na krev. Pomohlo to na týden. Sice už nemlátí kov na kov, ale stejně to pořád hodně klepe.
Má někdo nápad, jak tenhle problém vyřešit?
Napadá mě jedině zkontrolovat jestli tam to oko ze silikonu porad je a pak znovu dotáhnout na krev a navíc přidat na druhou stranu za tu navařenou matku ještě kontramatku, abych vyloučil povolování šroubu. Případně navařit matku o stejným průměru i na to první oko a pak to prošroubovat skrz obě matky.
Co vy na to? Za každé moudro jsem vděčný ;o).
- ronin
- Nováček
- kyblic3k
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jo, tak to jsem řešil hned na poprvé. Teď momentálně už je po problému. Byl jsem na STK v Horoměřicích, tam jsme to vzali nad jámu a borec s dlouhou ráčnou tam na obou šroubech několikrát zacvičil pár shybů. Od tý doby je klid a ticho :-/. Aspon jsem si udělal správnou představu, co to znamená ten "moment", kterým mají být ty šrouby utažený...
- Miky
- Nováček
V lete mi zacalo taky neco vrzat v zadni casti auta, ted s venkovnim ochlazenim se to zlepsilo. Po vyzkouseni zatlacenim patych dveri jsem zjistil, ze zvuk pochazi odtud. Stacilo jen povolit oba gumove dorazy dveri a je zase kyzene ticho. 

Ford Focus Gold Ultra 1.6 (100k), r.v. 2005, 5-dv. hatchback, Machine silver
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- chalomi
- Pokročilý
- stresman
- Nováček
tak chlapy ja mam ten isty problem. diky za rady skusim pouzit izolacky a pozriem sa ne ten zadny tlmic. ale do riti taky blby pristuj je ktomu ze pomaly treba rozobrat cely podvozok. ale ked sa tam dostanem tak skusim ZACVICIT TIE ZHYBY.
akurat neviem kolko vazil ten technik ci moj moment bude taky isty 

- Hurvajs
- Pokročilý
Re: Divné klapání v zadní části auta
Máte někdo fotku té silonové podložky co jste tam přidávali? Asi budu mít stejný problém, něco mi na zadní nápravě kovově klepe při přejezdu hlavně příčných nerovností. Byl jsem s tím dnes na STK na prohlídce zadní nápravy, výsledek- vše v pořádku. Tak jsem zajel ještě na změření tlumičů a výsledek opět vše O.K. Už mne fakt napadá jen to horní uložení tlumičů.
Je složité se k tomu dostat? Všem děkuji za rady 

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

- avrs
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Možná ještě jeden tip na klepání vzadu: když jsem loni koupil auto tak jsem to taky řešil, prošel jsem úchyt sedaček, nápravu, tlumiče. Nakonec to byla špatně dosedlá a skoro sjetá vnější brzdová deska kotoučové brzdy na levém zadním kole, po výměně vše OK, od té doby neklepe nic a deska se sjíždí normálně.
"Fungovalo" to na principu ze při odlehčení auta na kolejích, atd se deska lehce oddálila od kotouče a jak dosedla tak to kleplo v místě jak je deska uchycená. Zajímavé je že brzdiče a uchycení desky byly skoro čisté, bez rzi a po výměně byl klid. Kouzlo?

"Fungovalo" to na principu ze při odlehčení auta na kolejích, atd se deska lehce oddálila od kotouče a jak dosedla tak to kleplo v místě jak je deska uchycená. Zajímavé je že brzdiče a uchycení desky byly skoro čisté, bez rzi a po výměně byl klid. Kouzlo?

- Hurvajs
- Pokročilý
Aha, no tak to koukám. Já jsem sice nedávno kotouče i destičky měnil, ale klidně by to mohlo být ono, ten zvuk se totiž do auta moc nedostane, slyším to spíš když mám otevřené okno. Podle mne kdyby to bylo od toho uchycení tlumiče, tak by to mohlo být slyšet i vevnitř auta ne?
Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat