Přední světla
- Galbas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Přední světla
Zdarec pánové
Mám takovej menší problém se světly při jizdě po nerovnosti se mně světla třepou. Tak jsem se chtěl zeptat jestli se to dá spravit nebo se to musí vyměnit. Dík za vaše rady.
Mám takovej menší problém se světly při jizdě po nerovnosti se mně světla třepou. Tak jsem se chtěl zeptat jestli se to dá spravit nebo se to musí vyměnit. Dík za vaše rady.
Ford Focus 1,8 TDDI rv.99
-
- Pokročilý
- Galbas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Jezek
- Nováček
Prvně bych se podíval na to jestli pořádně sedí žárovky. Protože do světel všeobecně je blbý přístup, žárovka se nasadí špatně a pak se to klepe.
Další možnost je uchycení celého světla do auta
Pak bych asi vymontoval světlo a zkontroloval uchycení toho pokoveného reflektoru ve světle. Může být, že jeden z uchycovacích bodů je prasklý,nebo tam jsou vůle.
Víc mne toho nenapadá.
Další možnost je uchycení celého světla do auta
Pak bych asi vymontoval světlo a zkontroloval uchycení toho pokoveného reflektoru ve světle. Může být, že jeden z uchycovacích bodů je prasklý,nebo tam jsou vůle.
Víc mne toho nenapadá.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- vandicius
- Nováček
zamlžené pravé přední světlo
pic chlapi. mam pravé přední světlo zamlžené a i zevnitř špinavé, jde nejak vycistit nebo rozebrat? dik vandicius
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: zamlžené pravé přední světlo
Pokud ho mas takove, jako ja, tak rozebrani je prakticky nemozne. Je z plastovych dilu, ktere jsou spojene pomoci plastovych cepu, na kterych jsou nalisovany plechove uchytky - beznym postupem nejde rozebrat. Bez rozebrani vnitrky nevycistis. Zamlzeni muze byt zpusobeno tim, ze nemas reflektor uzavreny, chybi nebo netesni nektere krytky, treba ta na vymenu zarovky.vandicius píše:pic chlapi. mam pravé přední světlo zamlžené a i zevnitř špinavé, jde nejak vycistit nebo rozebrat? dik vandicius

Naposledy upravil(a) pelen dne 31.08.2006 20:55, celkem upraveno 1 x.
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- carlos
- Junior
Také se mi klepe pravý přední reflektor a vypadá to na tu vnitřní
část, která se naklápí pomocí motorku. Stačí s tím trošku zahýbat
a je tam vůle, která na druhém světle není. Tak je tam asi něco
ulomeného, jak píše Jezek. Žárovky sedí totiž dobře.
Nechce se mi to rozebírat, jen musím častěji měnit žárovku(tak 3x za rok), protože se uklepe vlákno.
část, která se naklápí pomocí motorku. Stačí s tím trošku zahýbat
a je tam vůle, která na druhém světle není. Tak je tam asi něco
ulomeného, jak píše Jezek. Žárovky sedí totiž dobře.
Nechce se mi to rozebírat, jen musím častěji měnit žárovku(tak 3x za rok), protože se uklepe vlákno.
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Zevnitr nebo z venku? Pokud z venku, tak na ne zkus pouzit neco proti mlzeni, pokud zevnitr, tak jsou spatne utesnene.ihrdlick píše:Nebudu zbytečně dělat nové vlákno. Máte zkušenosti s orosenými světly po ránu. Stírat to moc nechci, ať je nepoškrábu. Je docela snížená účinnost světelExistuje na to nějaký sprej nebo tak ?
- Jezek
- Nováček
Pokud je to zvenku, tak není co řešit. po zapnutí světel se voda sama odpaří.ihrdlick píše:Nebudu zbytečně dělat nové vlákno. Máte zkušenosti s orosenými světly po ránu. Stírat to moc nechci, ať je nepoškrábu. Je docela snížená účinnost světelExistuje na to nějaký sprej nebo tak ?
Pokud je zevnitř je těch možností víc. Netěsná víčka na výměnu žárovek, netěsný spoj mezi sklem a tělesem reflektoru, občas nefunkční těsnění pod štelovacími kolečky atd.
Každopádně je potřeba to řešit protože voda se sice odpaří a pak tam zůstanou mapy a pokud tam nemáš víčko a dostane se tam prach, tak je světlo zralé na výměnu. prach se usadí na zrcadlových plochách a zevnitř na skle a ze světla je bludička.
Skla zvenku běžným způsobem poškrábat nemůžeš, protože na nich je tvrdá vrstvička laku která chrání polykarbonát před kamínky. Bohužel u některých aut lak časem žloutne