Tlumení dvěří a tlumení všeobecně

Odpovědět
Merdy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlumení dvěří a tlumení všeobecně

Příspěvek od Merdy » 03.07.2008 21:14

Rychle foto, Milinko! Uvažuju, že se do toho o víkendu taky pustím ;) Myslel jsem, že si dám chvíli pauzu, ale když slyším, jak hraje ten zadek, tak chci to samé i vpředu... :lol:

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 07.07.2008 21:49

Hlásím, že mám také hotovo :D
Picture 035.jpg
Picture 008.jpg
Repráky jsem uchytil na dva k sobě sešroubované prstence z MDF desky o tloušťce 2cm, hlavní šrouby zapustil a celé to podložil tlustější izolepou.
Picture 009.jpg
Menší problémy jsem měl s výhybkou, která je docela vysoká a veliká a já pro ni nemohl najít vhodné místo, nakonec to dopadlo tak jak vidíte…
Picture 040.jpg
S čím jsem si dlouho nevěděl rady bylo uchycení výškáčů. Původní jsou menší a byly tam nacvaklé, nové tam nepasovaly…vyřešil jsem to tak, že jsem vyřezal trochu větší díru a pomocí tmelu – jmenovalo se to „tekuté hřebíky“ či tak nějak - jsem je uchytil a pěkně natočil jak jsem potřeboval, nechal den na slunku vytvrdnout a drží to jak přibité :)

Když bych to měl celé porovnat s původníma, tak nové repro mají krátké a razantní basy, neduní. Ve výškách je také slyšet rozdíl, jsou detailnější a ostřejší, taky lépe natočené. Celé kompletně to hraje při stejném nastavení hlasitěji a přijemněji.
Celé to dalo ale řádně zabrat, ufff, s pomocí tatíka jsem se s tím pachtil dlouhé 3 dny. Výsledný poslech mě byl ale dostatečnou odměnou :mrgreen:
Ford Mondeo 1.6 Ecoboost 118kW - Enterprise - White Frozen Gallery
Byl: Ford Focus II, Eibach Pro-Spacer & Pro-KIT, Machine silver Gallery

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 07.07.2008 21:55

Zas si len priblizim k bobrikovi: Milinko, skvela praca podobne ako Merdy :!: Mate vazne moj obdiv, nie len ze ste sa do toho nebali pustit, ale hlavne ze co ste rozobrali, to ste aj zlozili a pomedzi to porobili kopec robty :idea: Bravoo :twisted:
A ked uz mate obaja viac menej po, kolko vas to oboch tak vyslo na jedny dvere? Neratam cenu reprakov...
Diky moc a verim ze sa na nejakom zraze vidime a budem moct popocuvat a hlavne osobne vyjadrit obdiv :mrgreen:

Joose
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joose » 07.07.2008 22:41

Já se taky musím přidat s chválou jinak budu zde a z váší práce vás dvou pánové si brát inspiraci a určitě se do toho pustím . Jenom s časem je to těžké sehnat.Budu muset počkat na září .
Fokus C-max 1,6 TDci 90K 2006 Red Tango Trend+
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 08.07.2008 07:13

BRAVO !!!! 8) 8) 8)

inac taky drobny napad, ale potesi :) :
ako je ta strieborna packa, ktorou sa znutra otvaraju dvere, tak ked sa pusti, tak to tak dost hlasno tukne (plast o plast). Tak som na miesto kontaktu (znutra na urovni cervenej sipky) dal kusok molitanu a hluk sa stlmil. Potom ked sa nasadi ta vanicka, tak molitan neni vidno. Je to celkom prijemne :D
A este som ten cely otvaraci mechanizmus alebo ako to nazvat podlepil samolepiacim filcom, ziadny realny prinos to nema, ale hybala sa, tak co uz s nou. Pri demontazi som odlomil plastovu podlozku na srob (zelena sipka), musel som nahradit kovovou... trochu ma zamrazilo, ale pohoda :wink:
Přílohy
dvere.JPG
dvere.JPG (31.55 KiB) Zobrazeno 4951 x

Merdy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merdy » 08.07.2008 08:04

Super Milinko! Užitečné informace co se výškáčů týče... :idea: :wink: Ty přední dveře se rozdělávají podobně jak zadní nebo je ten systém úplně jiný?

Misoo: Tu plastovou podložku jsi určitě neulomil. Ona tam není na pevno. Stačí ji přiložit, zamáčknout (chytí se) a přitáhnout šroubkem.

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 08.07.2008 08:30

ne ne, ta podlozka to uz ma za sebou, zlomila sa durch napriec !! :lol: :oops:

Merdy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merdy » 08.07.2008 08:44

Jo takhle :!: :?: :lol: Tak to je jiná :wink:

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 08.07.2008 10:29

Merdy píše:Super Milinko! Užitečné informace co se výškáčů týče... :idea: :wink: Ty přední dveře se rozdělávají podobně jak zadní nebo je ten systém úplně jiný?
Merdy: Princip je stejný jak u zadních, začneš madlem, pod kterým jsou 2 šrouby, odpojíš kablík na ovládání oken a zpětných zrcátek, následuje vanička od kliky na otevírání dveří a lanko, poté krytka výškáče a vypojení konektoru, dále tapec atd. není to složité, jak to uvidíš tak to půjde samo. Co mě dělalo problémy u dveří řidiče byl ten tapec a ty nacvakávací čudlíky co ho drží, když jsem ho sundal tak ty čudlajze byly pořád jakoby vycvaknuté (v poloze kdy drží tapec ve dveřích) a ne a ne je svacknout do výchozí polohy :evil: ...nakonec jsem to zvádl ale dalo to práce :!:
Jinak to šlo docela bez problému. Co mě ale vyděsilo bylo, že když jsem chtěl všechno složit dohromady a zkusmo jsem zapojil ovládání oken u spolujezdce tak to nejelo :!: 8O . Dlouho jsem laboroval a přemýšlel co s tím, až pak jsem zkusiil zapojit madlo u řidiče a z tama to fungovalo, pak už fungoval i ovladač oken u spolujezdce :idea: ..hoodně jsem si oddechl :)
Misoo: To je good idea, docela mě to klapání otravuje.

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 08.07.2008 12:01

Milinko píše:Co mě dělalo problémy u dveří řidiče byl ten tapec a ty nacvakávací čudlíky co ho drží, když jsem ho sundal tak ty čudlajze byly pořád jakoby vycvaknuté (v poloze kdy drží tapec ve dveřích) a ne a ne je svacknout do výchozí polohy :evil: ...nakonec jsem to zvádl ale dalo to práce :!:
tak presne tento problem mam aj ja. spodna cast madla je stale akoby uvolnena, trochu je to volne. ale drzi to tam. skusal som to kadejako, ba dokonca aj hruba sila si prisla na svoje (samozrejme s rozumom) a ani na ten svet... mas na to nejaky trik ? :)

edit: tak som to asi nepochopil... ja mam problem so samotnym madlom, presnejsie s jeho spodnou castou :roll: tapec siel na prvy sup ! :wink:

Merdy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merdy » 08.07.2008 12:17

Milinko píše:Co mě dělalo problémy u dveří řidiče byl ten tapec a ty nacvakávací čudlíky co ho drží, když jsem ho sundal tak ty čudlajze byly pořád jakoby vycvaknuté (v poloze kdy drží tapec ve dveřích) a ne a ne je svacknout do výchozí polohy :evil: ...nakonec jsem to zvádl ale dalo to práce :!:
Já to řešil kleštěma :lol: :lol: :lol: Stačilo chytnout a tahat

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 08.07.2008 13:56

Misoo: Stejný problém mám u dveří spolujezdce, spodní část madla je trošičku povolená a nemůžu přijít proč tomu tak je, všecko by mělo sedět jak má, čudlíky na místě jsou tak nechápu...
Merdy: Kleštěma...uhmm, tobě asi zůstaly ty čudlajze ve dveřích, pak by to možná kleštěma šlo.... jenže mě zůstaly v tapeci, v těch bílých umělých "objímkách". Z těch jsem to lehce vytáhl, ale pak nastal onen problém jak je dát do výchozí polohy....

EDIT: Zvláštní že u dveří spolujezdce jsem ty čudlíky i s tapecem měl po oddělání pěkně všecky nachystané na zacvaknutí, nemusel jsem jediný upravovat, u řidiče ani jeden :evil:

Merdy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merdy » 23.07.2008 20:55

Milinko, prosím tě, nemáš foto toho upraveného plastu, co drží výškáč? Taky to musím upravit, tak se chci inspirovat. Díky

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 26.07.2008 09:47

Merdy píše:Milinko, prosím tě, nemáš foto toho upraveného plastu, co drží výškáč? Taky to musím upravit, tak se chci inspirovat. Díky
Hodím oko do složky, kde mam fotky.....ale bude to nejdřív až příští víkend :oops:
Myslím ale, že tam budou jen podobné fotky jak jsem dal nahoře. V tom plastu jsem prostě vyřízl větší díru, vsadil tam ten repráček a napatlal tam ten tmel, správně to natočil a pak jen počkal až to ztvrdne, nic složitého.

Merdy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merdy » 26.07.2008 22:10

Díky Milinko. Tady je výsledek mé dnešní práce. Makal jsem jak šroub a doufám, že to zítra dokončím.
Omluvte foto, sluníčko bylo ve špatné poloze, ale nechtělo se mi čekat :)
Přílohy
Tlumeni 001.jpg

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“