Co je lepší benzín nebo nafta ?
- panther7
- Test driver
Co je lepší benzín nebo nafta ?
Ted sem našel článek "co je lepší zda benzín nebo diesel ?" sice tam neříkají skoro nic nového, ale za přečtení to stojí.
http://www.petrol.cz/noviny/clanek.asp?id=10130
http://www.petrol.cz/noviny/clanek.asp?id=10130
- killerhammer
- Test driver
Re: Co je lepší benzín nebo nafta ?
vodik alebo biopalivo
- Ahmed
- Test driver
Myslim, ze oboji uz je kantare a v autech to nema co delat
Nafta v dnesni dobe asi uz vubec (coz me obzvlast netesi), kdyz naftovy motor je v novem aute drazsi o cca 60 tisic a vice a nafta o 2,- nez benzin a spotreba 5l nafta a 6 - 6,5 benzin, tak se doba, kdy se nafta vyplati zacina blizit nekonecnu
Nafta v dnesni dobe asi uz vubec (coz me obzvlast netesi), kdyz naftovy motor je v novem aute drazsi o cca 60 tisic a vice a nafta o 2,- nez benzin a spotreba 5l nafta a 6 - 6,5 benzin, tak se doba, kdy se nafta vyplati zacina blizit nekonecnu
maličko si rejpnu : VY JEŠTĚ JEZDÍTE NA BENZÍN A NAFTU ?????
- vcedula
- .
aj ja:
radsej uhoriet v benzine ako sa udusit v plyne
radsej uhoriet v benzine ako sa udusit v plyne
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
POZOR NA POPÁLENINY
A o čem se to pořád bavěj v TV zprávách ,že se zdražuje ???? Prý je něco za 32kč/L a to druhé za 35kč/L a prý to mám stát až cca 40kč/L ,to je smutné
A o čem se to pořád bavěj v TV zprávách ,že se zdražuje ???? Prý je něco za 32kč/L a to druhé za 35kč/L a prý to mám stát až cca 40kč/L ,to je smutné
- akumulator
- Nováček
No ono LPG, CNG a dalsi substituty pujdou taky nahoru, s tim se musi pocitat Jenom se o tom tolik nemluvi, dyz to neni ten mainstream. Pamatuju doby, kdy sem bral za 12kc...
Ale 110 oktanu, je 110 oktanu...
Ale 110 oktanu, je 110 oktanu...
Ford Focus kombi 1.6 16V ZETEC SE, 2002, tmave modra metaliza, LPG Landi Renzo Omegas + FlashLube, zimni: Goodyear Ultra Grip 7+; 185/65 R 14 86 T, letni: Michelin Energy E3A; 195/60 R 15 88 H
Neviem ako ostatnych, ale mna nejak tie ceny vobec nezaujimaju. Kazdy rozobera, ze tam a tam je palivo lacnejsie o 1.-Kc resp. nieco viac. Ale naco je to dobre ? Azda stale tankuje plnu nadrz kazdy druhy den, ze to tak pocita ???
Uvediem priklad na seba. Plnu nadrz tankujem len ak idem domov t.j. 700km.
Ak pozriem na ceny (tankujem na Shell, neberte do uvahy dnesne ceny, ide o priklad):
Natural 95 -> 31,50
Shell V Power -> 33,10
Rozdiel je 1,60 a na celej nadrzi to je 55x1,60 = 88.-Kc
Pri tankovani plnej sa to uz oplati, ale ratat pri tankovani za cca 500-600.-Kc kazdu korunu ci haliere je smiesne.
Kupil som auto, pretoze potrebujem jazdit. Teraz mam akoze pred kazdou jazdou pocitat, ci sa mi oplati ist autom resp. MHD ?
A najradsej mam debaty typu: "Kupil som diesel, pretoze spotreba je nizsia ako u benzinu".
...a pritom dotycny pouziva auto 5 dni v mesiaci...bohova uspora
Kolega ma Almeru (dovoz z DE) 2,0 litrovy motor ale vzal ho len preto, lebo ma LPG. Ale kazde ma svoje pre a proti - nemoze ho prihlasit na SK, kedze LPG prestavba musi byt robena na SK.
Skratka, ja sa chcem vozit a nespekulovat kam ist natankovat a ako to pre mna bude ekonomicke.
Debaty benzin vs nafta su nekonecne a kazdy chvali to svoje. Jedine co mne osobne na dieslaku imponuje je krutiaci moment, nic viac.
Uvediem priklad na seba. Plnu nadrz tankujem len ak idem domov t.j. 700km.
Ak pozriem na ceny (tankujem na Shell, neberte do uvahy dnesne ceny, ide o priklad):
Natural 95 -> 31,50
Shell V Power -> 33,10
Rozdiel je 1,60 a na celej nadrzi to je 55x1,60 = 88.-Kc
Pri tankovani plnej sa to uz oplati, ale ratat pri tankovani za cca 500-600.-Kc kazdu korunu ci haliere je smiesne.
Kupil som auto, pretoze potrebujem jazdit. Teraz mam akoze pred kazdou jazdou pocitat, ci sa mi oplati ist autom resp. MHD ?
A najradsej mam debaty typu: "Kupil som diesel, pretoze spotreba je nizsia ako u benzinu".
...a pritom dotycny pouziva auto 5 dni v mesiaci...bohova uspora
Kolega ma Almeru (dovoz z DE) 2,0 litrovy motor ale vzal ho len preto, lebo ma LPG. Ale kazde ma svoje pre a proti - nemoze ho prihlasit na SK, kedze LPG prestavba musi byt robena na SK.
Skratka, ja sa chcem vozit a nespekulovat kam ist natankovat a ako to pre mna bude ekonomicke.
Debaty benzin vs nafta su nekonecne a kazdy chvali to svoje. Jedine co mne osobne na dieslaku imponuje je krutiaci moment, nic viac.
- novako
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
tak, tak, stačí auto mírně upravit a jezdím na zbytky z jaderného odpadu z Temelína, tam se ho válí, chcete někdo přinést taky kousek?Wolf2 píše:maličko si rejpnu : VY JEŠTĚ JEZDÍTE NA BENZÍN A NAFTU ?????
Ford Focus r.v.99 2.0i 16V Trend 5dv. sv.modrá metal.
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
presne ako vravi kutac, o fazulky sa nehrajme... par korun hore dole este nikoho nezabije
a este doplnim : krutak nerobi diesel, ale turbo !
a este doplnim : krutak nerobi diesel, ale turbo !
- jamaka
- Test driver
sice to neprati k teme, ale da sa prihlasit.KUTAC píše:nemoze ho prihlasit na SK, kedze LPG prestavba musi byt robena na SK.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
kutač má naprostou pravdu a já se s ním stotožňuju, nechápu kámošku co si koupila TDCI a za rok najede tak 4000km !!!!!, ale hlavně za něj dala do kupy 240t. kč a nedej bože aby se jí něco vy...lo.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
to misoo: jasne, to turbo...
to jamaka: nechcel som to rozpisovat - skratka v CZ je auto prihlasene raz-dva (u mna to bolo cca 30 minut), na SK treba cloveku pracujucemu v CZ tyzden dovolenky takze vyhrala varianta CZ...o tom LPG mi vravel on osobne, ze ho doma neoprihlasi, asi zistoval detaily...neviem pozadie
to jamaka: nechcel som to rozpisovat - skratka v CZ je auto prihlasene raz-dva (u mna to bolo cca 30 minut), na SK treba cloveku pracujucemu v CZ tyzden dovolenky takze vyhrala varianta CZ...o tom LPG mi vravel on osobne, ze ho doma neoprihlasi, asi zistoval detaily...neviem pozadie
- Mata
- Pokročilý
Kutac: píšeš mi přímo z duše! Uplně mě točí hlášky typu "tam mají za 32 - hajzli" , "tam ho mají jen za 31,50" na celý nádrži je ten rozdíl zanedbatelný a hlavně, jestli je nějaká z těch levnějších benzinek o pár kiláčků dál, stejně to vyjde nastejno...
a uplně mě vytočilo, když v televizi ukazovali (no asi na Nově), jak chlap smutným hlasem říká, že musí prodat auto, když tak hodně zdražuje benzin. Já nevim, tak asi bydlí ve městě a dostane se všude sockou...my lidičky z vesnice jaksi to auto potřebujeme, nedá se svítit, ale děti jezdí do školy, na kroužky, do školky, taky musíme někdy na větší nákup...k lékaři...netěší mě ceny benzinu, ale nějak to vzlášť neřeším, jezdit holt musím. Jen za tu tisícovku je v tý nádrži čím dál tím míň. A manžel tuhle tankoval do Feldy a říká "šplejchnul jsem tam za 500,." a já mu říkám, "Já do fofina za tisíc, za pětikilo by v tý jeho nádrži ani nebylo cejtit"
a uplně mě vytočilo, když v televizi ukazovali (no asi na Nově), jak chlap smutným hlasem říká, že musí prodat auto, když tak hodně zdražuje benzin. Já nevim, tak asi bydlí ve městě a dostane se všude sockou...my lidičky z vesnice jaksi to auto potřebujeme, nedá se svítit, ale děti jezdí do školy, na kroužky, do školky, taky musíme někdy na větší nákup...k lékaři...netěší mě ceny benzinu, ale nějak to vzlášť neřeším, jezdit holt musím. Jen za tu tisícovku je v tý nádrži čím dál tím míň. A manžel tuhle tankoval do Feldy a říká "šplejchnul jsem tam za 500,." a já mu říkám, "Já do fofina za tisíc, za pětikilo by v tý jeho nádrži ani nebylo cejtit"
- Ahmed
- Test driver
Ten co tak smutne rikal, ze auto proda byl nejaky mladoch, co mel auto za par papouchu Vypadal, ze najezdi tak 2000km rocne
Jak uz tu nejaky moudry clovek psal: Ja tankuju porad za 200,- me se zdrazovani netyka.
Jak uz tu nejaky moudry clovek psal: Ja tankuju porad za 200,- me se zdrazovani netyka.