je to nezmar
-
- Nováček
je to nezmar
ahoj chlapi, dlouho jsem tu nebyl, ale mám jeden zážitek ještě z dovolené, který bych vám rád sdělil. Začalo to teda neslavně, poruchou, auto jelo na dva válce, já na dálnici v Chorvatsku a pomoc daleko. Po nějakém marném pokusu o reset a sehnání někoho na odtah jsem začal konat, zjistil jsem, které válce nejedou, rozebral jsem rampu a odpojil vstřiky, aby tam nešel benzin a nezadřel jsem to plus by asi odešel katalyzátor a vydal jsem se k domovu. Po cca třech km jízdy rychlostí 40 km/hod jsem znovu zastavil s tím, že to tak asi nepůjde, ale bohudík jsem se v tom ještě povrtal a zjistil, že jedu na jeden válec a auto vyrazilo a v pohodě drželo 100vku, víc jsem to radši ani nezkoušel, takto jsem ujel 550 km a dorazil šťastně domů. Takže hodnocení, závada na řídící jednotce sice nepotěšila, ale vědomí, že Focus 1,8 jede i na jeden válec, určitě potěší, tak si ho važte a ať se vám to nestane, když ano, už víte jak na to.
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: je to nezmar
Tak to je až skoro neuvěřitelné

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Jari
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Když víš kam šáhnout tak je to brnkačka
Já bych solil Ečka za odtah.

- racetiger
- Junior
Kdysi davno jsem cetl neco podobneho v Svete motoru,tam nekdo psal ze mu snad dosel benzin a ze to pustil pres starter a po chvili kdyz se mu to rozjelo tak zacal radit a na 4 mu to jelo kolem stovky(klicek furt drzel). Bylo to ale v prvnim dubnovem tydnu takze to bylo celkem jasny. Nechci se te dotknout ale tvuj prispevek mi pripada ve stejnem duchu. Na tri valce to jede celkem normalne(jednoduchy motory),lidi jezdili se staryma skodovkama na trivalec a nepoznali rozdil,uz ale na dva valce to je dost nepravidelny a o jednom valci ani nemluve ...
-
- Test driver
lubos tak ten Focus je hotová V3S-ka

-
- Nováček
nedal bych si práci s napsáním něčeho tak dlouhého, nejsem recesista nebo kecal, berte to jako fakt. A kdyby se dal v Chorvatsku koupit klíč na svíčky, tak jsem ty dvě vyhodil a jelo by to ještě líp. Kdo trochu zná Focuse, tak ví, že cívka pálí po párech a proto při její poruše, což byl vinou jednotky můj případ, prostě nejde jet na 3 válce. Ještě bonbonek, normálně jezdím za 8l a tehdy to bylo za 5,5, schválně jsem si dal tu práci a spočítal to.
- racetiger
- Junior
hm tak to jsi asi spatne pocital: 8/100km normal, 3 jsi odpojil , zbyva jeden - takze jsi mel jet za 2/100km,to ti to zralo jeste moc. Jestli ti to jezdi takhle tak odpoj vsechny ctyri, bude ti to urcite jezdit a spotreba bude nulova
-
- Nováček
to racetyger, nikomu to nevnucuju, asi máš svůj rozum, ale kvůli tomu tu nejsem, byl jsem na STK a měl jsem obavy, jestli není něco s motorem po tom dovolenkovém extempore, ale světe div se, dokonce jedna hodnota místo povolených 0,14 něčeho byla jen 0,04, takže motor přežil bez úhony