Zkušennosti s překupníky a soukromými dovozci

Odpovědět
eset
Nováček
Nováček

Zkušennosti s překupníky a soukromými dovozci

Příspěvek od eset » 25.02.2008 18:56

Založil jsem toto téma za ucelem uceleneho prehledu o zkusennostech s prekupniky a soukromymi dovozci. Pokud jiz nejake takove existuje, prosim lock a odkaz na nej. Dal bych navrhoval zalozit zvlast vlakno na bazary.

Dam sem kopii zkusennosti s prekupnikem z Dobrusky, aby uz nikoho nikdy nemohl napalit.

eset
Nováček
Nováček

Re: Zkušennosti s překupníky a soukromými dovozci

Příspěvek od eset » 25.02.2008 18:57

Napisu to sem tak jako tak, pokud to nebude ono, alespon vam popisu svoji zkusennost.

Udaje o dovozci:

Vystupuje pod jmenem Andre Fux (pro znalce Kobry 11 jiste znamy pojem). Uz fakt, ze neuvede skutecne jmeno ale pseudonym z Kobry 11 je podezrely.

Maily:
fiamm@seznam.cz
peu@seznam.cz

V lednu mne na http://www.bazos.cz zaujal inzerat nabizejici Fofo z roku 2001 za solidni cenu. Napsal jsem panovi a po velice zdlouhavem a narocnem dohadovani ceny a mista srazu v HK (pan stale tvrdil ze ma na auto dalsi tri zajemce , kteri mu denne volaji a pritom byl 2 dny v Nemecku a telefon mel nedostupny, dale mi furt cpal ze vsichni "prijedou uvidi a koupi" a ze se mam tedy rozhodnout) jsme si dali v HK sraz. Tusim ze to bylo v servisu Auto Mapro.

1. moje otázka byla: "Je na tom aute neco, o cem bych mel vedet ?"
Pan odpovedel: "Neni"

Zacal jsem tedy auto prohlizet, vypadalo opravdu suprove, jenom lem zadnich dveri trosku hnil, ale to jsem tak nejak ocekaval. Uz mi ale nebylo prijemne to, ze mi o tom nerekl.

Potom auto zvednuli na zvedak a uz jsem se nestacil divit. Mechanik mi ukazal lepeny naraznik a promackly filtr klimatizace se slovy, ze auto bylo urcite bourane.

Kdyz sem se pana ptal, jak je to mozne, odpovedel mi ze on "prijde, vidi dobre auto a koupi". Potom zacal tvrdit ze ma dalsich 10 zajemcu a ze se mam teda rozhodnout.

Rekl jsem mu ok, poslete mi tedy nahled vasi smlouvy a dohodneme se. Prijel jsem do Prahy a po 3 dnech smlouva nikde. Pisu, volam a kdyz to pan konecne zvedl, snazil jsem se z nej vypacit, jestli smlouvu ma a zda obsahuje vsechny pravni veci. Rikal jsem mu, ze pokud neobsahuje, dodame tam veci moje.

Pan mi nakonec nahled smlouvy poslal, ale do telefonu mi tvrdil, ze ma smlouva 5 stran a na mail mi prisla 1 !!! strana, kde pulku zabiral obrazek se statusem karoserie (vyborny stav) a dalsi pulku odstavec o tom, ze jsem pri prohlidce neprisel na zadne zavady a ze je auto vlastne tak poskozene, ze potrebuje kompletne vsecky dily vymenit ci zkontrolovat.

Dalsim faktem bylo, ze na smlouvu chtel uvest castku o 70 000 nizsi kvuli tomu, aby neplatil tak vysoke dane (dle meho nazoru jasny danovy podvod). Na smlouve mate castku o 70 000 nizsi a taky odstavec o tom, ze stav auta odpovida uvedene cene ze! Pekne vych...e !!

Poslal jsem tedy pana Andre Fuxe slusne nekam se slibem, ze rad okomentuju vsechny jeho inzeraty, takze timto tento slib plnim :)

TEDY: POZOR NA NEJ, JE SICE POMERNE OCHOTNY, NADRUHOU STRANU TO ALE VYPADALO TAK, ZE O AUTE VLASTNE NIC NEVI (NEVEDEL, ZE BYLO BOURANE, TEDY ALESPON TO TVRDIL (VYMLUVA A I KDYBY NEBYLA TAK PRECI MUSIM VEDET CO PRODAVAM NE?)) A POKUD VI TAK VAM TO STEJNE NEREKNE !!!

TENTO SOUKROMY DOVOZCE ROZHODNE SERIOZNI NENI!!

eset
Nováček
Nováček

Příspěvek od eset » 25.02.2008 18:59

jps píše:jak už asi možná tušíte, tak se potvrdila story, kterou si prožil už eset

takže předem svého příspěvku varuji před obchodem s p. Oto Fiamirem, tel. 737 868 618, e-mail fiamm@seznam.cz, popř. firmou Petr Marek, Doly 27, Dobruška, IČ 16225007

ve čtvrtek ráno jsem zamluvil v HK autorizovaný Ford servis a po informaci od eseta jsem byl na pana Fiamira připraven. auto i v reálu vypadalo na první pohled opravdu dobře. nikde žádný rez a i plechy celkem lícovaly. akorát u zvlnění plechu za pravým předním světlem se nám snažil namluvit, že ho způsobil zajíc, a také mělo v novém českém TP špatně přepsaný VIN. místo správného 32941 končilo 82491. prý to není problém.

ok, řekl jsem, že se projedeme. auto jelo rovně, nemělo tendenci uhýbat, ale dost (opravdu dost) tomu hučela kola a i na přechodu mezi čelním sklem a střechou to byl docela hukot. můj laický názor je, že auto má v háji ložiska. a co se týká předního skla, tak si teď nevybavuji, zda mělo stejný kód jako bočn, nebo bylo měněné. buď ale došlo k nějakému hnutí kostry při nějaké bouračce, nebo bylo blbě přilepené. neměl jsem čas Fiamira sledovat, ale manželka mi potom řekla, že od začátku jízdy působil hodně nervózně a ještě víc znervózněl po mojí hlášce, že auto asi bereme, ale že s ním nejdřív zajedeme do servisu, aby skoukli motor a podvozek. (při domlouvání schůzky nechtěl o prohlídce a hlavně o diagnostice ani slyšet)

v Auto IN byli naštěstí chlapi na obědě, takže nám ušetřili 1200 Kč za prohlídku a diagnostiku, protože jsem F řekl, že se zatím podíváme na smlouvu. (tu jsem mimochodem taky chtěl zaslat předem na e-mail, ale nedočkal jsem se. naopak mě F pořád tlačil, abych přijel i s 207 000 na prohlídku, což jsem mu několikrát dost expresivně vysvětlil, že nejsem blázen.)

smlouva nebyla žádná smlouva, ale jen příjmový doklad, který světe div se nebyl na dohodnutou částku 207 000, ale byla na něm suma 116 900 Kč. na můj důrazný dotaz, co to je za částku, odpověděl, že to je úplně normální a že se to při převozu ze SRN dělá kvůli DPH. a prý ať beru, nebo nechám být. tak jsem mu řekl, že když někomu dám 207 000, tak chci mít doklad na 207 000. ze srandy jsem mu řekl, že mu za něj teda dám 117 000, když je tam má napsané. to jsem ale ještě neviděl stranu 3, ze které vyplynulo, že auto je totální vrak, u kterého se doporučuje oprava úplně všeho. pak už to mělo rychlý průběh - s manželkou jsme kousek poodešli, kde jsme se hned shodli, že do toho opravdu nejdeme a z dokladu jsem si aspoň ofotil IČ.

víc jsme nestihl, protože pan F už odjížděl autem někam pryč... (zřejmě za dalším zájemcem)

musím říct, že máloco mě za poslední rok tak zhnusilo, jako jednání tohohle překupníka. nemám nic proti zaslouženému zisku, ale tenhle ksindl mě defacto chtěl okrást, takže tímto se přidávám k esetově aktivitě komentování inzerátů výše zmíněného člověka.

P.S.: víkend u babičky a dědy byl super :)

eset
Nováček
Nováček

Příspěvek od eset » 26.02.2008 16:09

jps píše:
FOCKI píše:foki má pravdu, tendle inzerát jsem ti už dával na 1.stránce. Pokud chceš fofo a nechceš naletět- jdi do tohodle :wink: toho borce bych tady dal někde na black list :twisted:
nic ve zlým, vím, žes to myslel dobře, ale já tehdy fokimu psal hned, kdy to hodil na fórum.potřebuji ho co nejdřív, tak jsem to zkusil.

jinak moje páteční Focus story měla pokračování v sobotu a dneska v pondělí, tentokrát s autobazarem Finiš Pardubice
kdybyste někdo náhodou uvažovali o FF I 1.6 z roku 2004
http://www.autanet.cz/karta-vozidla.php ... ar=6420708
tak vězte, že jsem zjistil následující - i když to nikde nepíšou, tak je to N1, v techničáku má napsaný jen R14 kola, obuté jsou ale R15. technická do dubna 2008.
a perla na závěr - dneska jsem v leasingovce zjistil, že má najeto o 70 000 km víc, než uvádějí - skutečně má 148 000 km! pokud by to ale někomu nevadilo, tak vypadá a jede opravdu hezky. má construct a vypískovaná skla. akorát má ošoupanější volant. pravidelný servis a ve 100 000 km měněné rozvody a vodní pumpu (to jsou informace z leasingovky).

v sobotu jsem už myslel, že jsme ho konečně našli, takže dneska už jsem měl opravdu chuť někomu rozbít držku. konkrétně někomu z Finiše, protože mě nechali složit zálohu. no zítra budu hustej.

Forny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Forny » 10.11.2008 22:16

Taky pridam par poznatku z koupi auta:

asi jako kazdy jsem zacal prohledav net - TipCars.cz a nemecky mobile.de a vymyslel jake auto a vybavu koupit (samozrejme i cenovou relaci)

po vyberu Ford Focus jsem se prihlasil na toto forum a zacal hledat dalsi informace. Bylo rozhodnuto. Vytipoval jsem si nekolik aut a jal se projizdet jednotlive bazary a prodejce. Jako prvni znich byl autobazar u Trutnova. Byl tam Focus dotazeny ze Spanelska a docela malo kilometru. Sice ten den bylo spatne pocasi - trochu mrholilo, chtel jsem po bazarnikovi aby mi auto ukazal a zdelil nejake informace. Bohuzel se mu nechtelo ven z kanclu. Takze pa pa a jedu dal.
Dalsi byla fakt "vonavka". Focus 12/2007 vybav Ghia 1.6 TDCi za pouhych 300k. autobazar http://www.bouracky.com - jen ten nazev stranek me tak trochu zarazil, ale proc to nezkusit. Bohuzel majitel nemel auto u sebe, pru je to kamarada co to chce prodat. Odkazal me na toho cloveka. Jiz od prvniho kontaktu se mi neco nezdalo. Auto ukazal, prohlasil ze neni bourane a pokud jsem pry vazny zajemce, tak me pry proveze. Pri zkusebni jizde, kdy jsem jevil zajem o auto z nej postupne vylezlo, ze auto koupil od jednoho majitele a zaplatil jej stylem 200.000 na smlouvu a 100.000 bokem a ze by to chtel udelat podobne. Pry kvuli danim. A aby to nevypadalo spatne, tak by se na to napsalo ze je bourane (coz pry bylo, ale praskla jen leva lampa a naraznik, ktery vymenil). Rekl jsem nashle. Dohru to melo kdyz mi volal ten bazarnik a byl prekvapen jednanim toho cloveka a behem 2 hodin uz ten Focus nebyl na webu jako prodavane vozildo.
Dale me cesta zavedla do Usti. Byl to prodej vozidel z komisniho prodeje a ten byl soucasti dealera Citroenu. Prodaval jak svoje servisovana vozidla po leasingu tak i dotazena ze zahranici. Pristup prodejce naprosto profesionalni. Jedina chybicka to auto bylo z Francie a oni k tomu pry nedavaji COC list, ale jinak auto vypadalo bez vad. Opotrebeni odpovidalo najetym kilometrum.
A jedem dale. Dale jsem navstivil autobazar u Havlickova Brodu. Mel tam tri kousky zaskoro stejnou cenu ale rozdilnou vybavu. Na prvni pohled se mi auta zdali v poradku, ale porad mi neco rikalo ze neco neni dobre. Podekoval a pokracoval v hledani.
Dalsi auto bylo vHradci Kralove vbazaru Hercules. Do autobazaru jsem jiz zasel se strycem, ktery do aut trochu vidi. Auto na prvni pohled vypadalo jako vsechny ostatni a v poradku. Pri prohlidce jsem si vsiml servisni knizky - asi jak u vsech byla k dispozici, ALE:
treti servisni kontrola 04/07 60kkm
ctvrta servisni kontrola 10/07 80kkm
prihlaseno v CR 09/08 stav 82kkm
takze jednoducha matika: za prvni dva roky auto nejalo 40kkm/rok, kdezto za 3 rok jen 2kkm, to je nejaky divny nebo ne??? Ford dava na auta zaruku 2 roky (standard) tak proc vlastne po zarucni dobe chodit na servisni kontroly ze ano !!!

Schoda okolnosti kousek od nich je prodejce Ford. Nelenili jsme a dojeli se podivat. Pri projiti celeho bazaru jsme obchazeli jednoho Focuse. Jak vsechny ostatni byl dotazen z nemecka. Pravda nemel motor jaky jsem chtel - tenhle ma 2.0 TDCi 100 kW, vybava Ghia, ESP, 7" dotykovy display, atd. V servisni knizce 70kkm a posledni kontrola v 60kkm 02/08 (uvedeni do provozu 03/05, takze to vypada v prumeru na 20kkm/rok) k dispozici kompletni dokumentace + COC list puvodu a zaruka, ze neni navarovane, zatopene a neni kradene.

Suma sumarum od minule stredy jsem spokojeny majitel "noveho" auta. Jezdi to jak drak, 6ti stupnova prevodovka je uzasna. S autem jsem spokojen.

Kdyz to vezmu cele zpetne:
nekoukejte na pocet kilometru, neni jiste zda jsou realne, neb oni vymeni ty nejvice frekventovane casti a tim mohou stacet kilometry a vy nic nepoznate - v ostatni bazarech meli nove opleteni volantu

Ostatnim preji stastnou ruku pri vyberu a bacha na vychcanky co na vas chteji vydelat
Ford Focus combi Ghia 2.0 TDCi 100kW 2005 Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „recenze prodejců a autobazarů“