FFII - signalizace nízké hladiny vody v nádobce ostřikovače
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: FFII collection - signalizace nizke hladiny ostrikovacu
Signalizacia nezapnutych pasov u mna funguje, pipanie
- pirrri
- Nováček
A mohl bych se tě teda ještě zeptat, při jaké rychlosti a jak hlasitě se ti ozývá? mě se totiž zdálo,že bud to nefunguje a nebo až při určité ryhlosti,,případně jsem se tě chtěl zeptat,zda lze nastavit někde hlasitost.. Předem díkmehturt píše:Signalizacia nezapnutych pasov u mna funguje, pipanie
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Funguje to skor podla mna urcity cas od nastartovania, na rychlosti asi nezalezi.. ale neskusal som nastartovat a stat nepriputany.
Pipa to podla mna takych 20-30 sekund od nastartovania, dost hlasne, ale hlasitost sa asi neda nastavit.
Pipa to podla mna takych 20-30 sekund od nastartovania, dost hlasne, ale hlasitost sa asi neda nastavit.
- pirrri
- Nováček
Hm tak to je teda divný,,což o to já když někam jedu tak jsem také připoutaný,,ale když jsem to zkoušel u garáže a před ní a nebo když vyjíždím,tak jsem zatím nikdy nic neslyšel..mehturt píše:Funguje to skor podla mna urcity cas od nastartovania, na rychlosti asi nezalezi.. ale neskusal som nastartovat a stat nepriputany.

- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nie je to hned po nastartovani.. skus ist trocha dalej. urcite do 1 km ti to zapipa
- vcedula
- .
signalizuje to, ked prekrocis rychlost 20 km/hod
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- brava
- Junior
K ostřikovači:
Cituji z manuálu (str.62 a 63):
„Neuvádějte ostřikovač do chodu na dobu delší než 10 sekund a nikdy jej nezapínejte, je-li nádržka prázdná.“
V kapitole „Informační displeje“(str.106), jsou uvedena některá varovná hlášení pal.počítače a mj.:
Z tabulky na str.122 manuálu vyplývá, že hláška „Low washer fluid level“ (nízká hladina ostřikovací kapaliny), je doplněna ještě rozsvícením žluté varovné kontrolky (ta je nalevo od displeje PP(BC) – viz.příloha výše
K varování na nezapnuté bezp. pásy:
Cituji z manuálu(str.101):
„Pokud rychlost vozidla překročí 23km/h ,rozsvítí se v případě, že není zapnutý bezpečnostní pás řidiče/spolujezdce vpředu,upozornění na nezapnutý bezpečnostní pás.“ Rozsvítí se tato kontrolka: Dále se na str.102 manuálu píše – cituji:
“Pokud rychlost vozidla překročí 23km/h, zazní v případě, že není zapnutý bezpečnostní pás řidiče nebo spolujezdce vpředu, výstražný tón.Zvukový signál ustane po osmi minutách.“
Nikde nepíší nic o tom, které modely upozorňují na nízkou hladinu ostřikovací kapaliny , a které nikoliv, což je dost blbé . Tedy si to asi každý musíme vyzkoušet sám.
Nevím, zda jde do vozů, které to nemají, dodatečně namontovat čidlo pro signalizaci nízké hladiny o.kapaliny a propojit to přes PP,aby to pracovalo jak má.Asi by to mělo jít.
Cituji z manuálu (str.62 a 63):
„Neuvádějte ostřikovač do chodu na dobu delší než 10 sekund a nikdy jej nezapínejte, je-li nádržka prázdná.“
V kapitole „Informační displeje“(str.106), jsou uvedena některá varovná hlášení pal.počítače a mj.:
Z tabulky na str.122 manuálu vyplývá, že hláška „Low washer fluid level“ (nízká hladina ostřikovací kapaliny), je doplněna ještě rozsvícením žluté varovné kontrolky (ta je nalevo od displeje PP(BC) – viz.příloha výše
K varování na nezapnuté bezp. pásy:
Cituji z manuálu(str.101):
„Pokud rychlost vozidla překročí 23km/h ,rozsvítí se v případě, že není zapnutý bezpečnostní pás řidiče/spolujezdce vpředu,upozornění na nezapnutý bezpečnostní pás.“ Rozsvítí se tato kontrolka: Dále se na str.102 manuálu píše – cituji:
“Pokud rychlost vozidla překročí 23km/h, zazní v případě, že není zapnutý bezpečnostní pás řidiče nebo spolujezdce vpředu, výstražný tón.Zvukový signál ustane po osmi minutách.“
Nikde nepíší nic o tom, které modely upozorňují na nízkou hladinu ostřikovací kapaliny , a které nikoliv, což je dost blbé . Tedy si to asi každý musíme vyzkoušet sám.
Nevím, zda jde do vozů, které to nemají, dodatečně namontovat čidlo pro signalizaci nízké hladiny o.kapaliny a propojit to přes PP,aby to pracovalo jak má.Asi by to mělo jít.

- pirrri
- Nováček
Děkuji všem za odpovědi. je dobré když to člověk může probrat někde s lidmi,kteří vlastní to samé vozidlo...
- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Brava: dobrá práce. Pěkně z manuálu, to se mi líbí

Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA

galerie: zde

- dogart
- Nováček
Ne tak docela. O víkendu jsem si hrábnul pri rozjezdu a už to začlo pípatvcedula píše:signalizuje to, ked prekrocis rychlost 20 km/hod

Skutečná rychlost nemohla být vyšší než 3km/h.
- miro
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
ale kolesa sa ti tocili urcite rychlejsie 

Ford FOCUS II 1.6 16v Duratec Ti - VCT ghia (115 k) 2006 K&N Air Filter

- vcedula
- .
presne tak, mam to vyskusane. Dost casto odchadzam od domu bez pasov a pripinam si ich za jazdy (aj ked viem, ze to nie je zrovna rozumne). A viem, ze mesiem pustit tacho cez 20 km.hod, potom to uz pipa. Tebe sa mohli kratokodobo pretocit kolesa a namerat rychlost nad 23 km/hod.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
- dogart
- Nováček
Proto tam byl ten smajlík. mě je celkem jasný, že se rychlost odvozuje od otáčení kol, ale tak vteřku mě to trvalo než mi došlo proč to sakra pípá 

- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Sice trochu OT, ale k posledním příspěvkům to jde:
Náhodou jsem v pátek zjistil, že mi nějak přestalo fungovat upozorňování na nezapnuté pásy spolujezdce.
Pokud se odepnu já, tak to řve, spolujezdec nic. Zkoušel jsem to i v sobotu i dneska a nic
Už si ani nejsem jist, zda to dříve opravdu fungovalo. Myslel jsem že ano, ale ruku do ohně už bych za to nedal, už nevím co bylo a co ne

Náhodou jsem v pátek zjistil, že mi nějak přestalo fungovat upozorňování na nezapnuté pásy spolujezdce.
Pokud se odepnu já, tak to řve, spolujezdec nic. Zkoušel jsem to i v sobotu i dneska a nic

Už si ani nejsem jist, zda to dříve opravdu fungovalo. Myslel jsem že ano, ale ruku do ohně už bych za to nedal, už nevím co bylo a co ne

Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA

- valduch
- Nováček
Buď v klidu nic se nepokazilo mě to funguje od začátku jen u řidiče, u spolujezdce ne-Ladis- píše:Sice trochu OT, ale k posledním příspěvkům to jde:
Pokud se odepnu já, tak to řve, spolujezdec nic. Zkoušel jsem to i v sobotu i dneska a nic![]()
![]()
![]()
Už si ani nejsem jist, zda to dříve opravdu fungovalo. Myslel jsem že ano, ale ruku do ohně už bych za to nedal, už nevím co bylo a co ne![]()
![]()