Ale pořád lepší(Ne nejlepší)když bude mít někdo v létě zimní než naopak!MobyDick píše:To canndale: nenajezdím toho tolik co ty, ale naprosto s tebou souhlasím. Letní gumy na léto a zimní na zimu žádnej kompromis neuznávám.
Zimní gumy celoročně?
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- vcedula
- .

pridavam sa k nazoru co napisal canndale a potvrdil MobyDick.
Neexistuje kompromis !!!
Mal som celorocne. Jasne, straaasne dlho vydrzali. Jazdili aj v lete, aj v zime. Raz som sa vsak rozhodol, ze si kupim zimne. Brutalny rozdiel. To iste plati o letnych. Celorocne gumy su dobre akurat tak na vlastny dvor, nie do premavky. Osobne nepoznam horsiu gumu ako tu, ktora je oznacena "celorocna". Ani v lete, ani v zime.
A nejde mi o pozitok z jazdy. Ide mi o krizove situacie. Cesta po dialnici a prudke brzdenie. Ani v lete ani v zime to neubrzdi. Moze mat aj 4x ABS, ked nema dobre gumy, tak je to na nic. ABS je povinne. Dokonca sa planuje aj ESP ako povinne, ale gumy nie.
Neexistuje kompromis !!!
Mal som celorocne. Jasne, straaasne dlho vydrzali. Jazdili aj v lete, aj v zime. Raz som sa vsak rozhodol, ze si kupim zimne. Brutalny rozdiel. To iste plati o letnych. Celorocne gumy su dobre akurat tak na vlastny dvor, nie do premavky. Osobne nepoznam horsiu gumu ako tu, ktora je oznacena "celorocna". Ani v lete, ani v zime.
A nejde mi o pozitok z jazdy. Ide mi o krizove situacie. Cesta po dialnici a prudke brzdenie. Ani v lete ani v zime to neubrzdi. Moze mat aj 4x ABS, ked nema dobre gumy, tak je to na nic. ABS je povinne. Dokonca sa planuje aj ESP ako povinne, ale gumy nie.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- doremi
- Nováček

Mám obutý zimáky který mají 5 mm a tuhle zimu je ještě dojedu ale na další zimu koupim funglovky. Letňáky nemám a je mi líto zimáky, který budou mít po zimě ještě slušnej vzorek vyhodit, takže plánuju na nich jezdit i v létě. Nejsem žádnej rallye boys. Známej letos taky dojížděl zimáky a bez problémů, byl s nima i v Chorvatsku. 
- MobyDick
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Klidně si na tich zimních jezdi, ale vží se do situace že budeš muset prudce zabrzdit před někým kdo ti skočí do cesty a to nemusíš jet ani moc rychle a ta rozehřátá zimní guma na 60 stupňovém asfaltě tě asi moc nepomůže. Klidně si ty gumy dojíždějte v létě, ale nepřeju vám aby jste dopadli jako můj kamarád co to také jednou udělal, je bez auta a platí úvěr na to auto co zničil.
- Skubi
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
kua v práci nemáme na T-815 ani letní ani zimní, ale taktiky
to bylo jen pro odlehčení
,
jednoznačně jsem pro letní v létě a zimní v zimě
to bylo jen pro odlehčení
jednoznačně jsem pro letní v létě a zimní v zimě
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- vcedula
- .

ach jaj, nechcem sa viac o tom hadat, ale nemam rad vyjadrenia typu "Známej letos taky dojížděl zimáky a bez problémů, byl s nima i v Chorvatsku". To je skoro to iste ako povedat "cez tu hmlu som isiel 150 a nic sa nestalo".
Bohuzial, cestna premavka nie je individualny sport. Ked nedodrzim urcite bezpecnostne standardy tak neohrozujem len seba, ale aj ostatnych okolo. To si treba uvedomit.
Bohuzial, cestna premavka nie je individualny sport. Ked nedodrzim urcite bezpecnostne standardy tak neohrozujem len seba, ale aj ostatnych okolo. To si treba uvedomit.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
- canndale
- Zkušený

Inak zvlastne je to, ze som cakal ze ludia skor jazdia v zime na letnych ako opacne.. Ja mam v garazi 14'' letne gumy Michelin vhodne este na jednu dve sezony aj s diskami, som myslel ze to ani nepredam 
Neda mi neopytat sa:
nemal by niekto zaujem? 
Neda mi neopytat sa:
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
- martyG
- Pokročilý

moja kolegyňa na mercedese A tiež jazdí celý rok na zimákoch a hovorí, že ona je vždy na zimu pripravená, čo keby náhodu v lete zasnežilo
Ale nie, už som ju viackrát lámal, prečo jej to manžel - podnikateľ nedá prezuť a ona sa vyhýba odpovedi-že by ju už manžel nemal rád

Inak, ak dáte hlasovať, som za vcedulov názor
Inak, ak dáte hlasovať, som za vcedulov názor
Ford Focus 1,5 ecoboost, 182 PS
- hihi
- Zkušený

Nechápu, jak lze při provozování auta prohlásit, že "je to drahé". Cena kompletního letního obutí (levné nové) s disky (vrakoviště) je do 7 000,- . V cenách věcí kolem fofo pakatel. A to nemluvím o benzínu (naftě). Kdo jezdí v zimě na letních, či v létě na zimních pneumatikách je minimálně nezodpovědný řidič.
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
- Damon
- Test driver

Jsem naprosto proti tomu používat zmní nebo letní pneu celoročně.
Ono to funguje ale až člověk někoho sestřelí třeba i za 20 let používání pneu celoročně kvůli delší brzdné dráze tak to za to rozhodně nestojí.

Ono to funguje ale až člověk někoho sestřelí třeba i za 20 let používání pneu celoročně kvůli delší brzdné dráze tak to za to rozhodně nestojí.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver

Podle me to je jedna banda. Takovi lidi si neuvedomujou ze ohrozujou ostatni a casto i svoje blizke, mysli jenom na prachy a jak usetrit kazdou korunu. V aute benzin z technickych sluzeb, kazda pneu jiny vyrobce, podhustene, jedno svetlo nesviti, diravy vyfuk a kdyz ho chces predjet, tak s tebou zacne zavodit, protoze je to frajer, pak ho najdes pred marketem jak parkuje pres 3 mista 
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
-
couddy
- Zkušený

- canndale
- Zkušený