Jak ho umyt?
- No1
- Člen klubu
Jak ho umyt?
Zdravim focusaci.
Mam ponekud necisty motor a tak jsem se rozhodl jej umyt. Mam ale strach, aby se mi nedostala voda tam, kam nema. V motorovem prostoru je pomerne dost dratu a konektoru.... Co vse musim nejak zakryt a cemu voda nevadi?
A cim je to nejlepsi? Jedna se "beznou" spinu + sul ze zimy.
Diky, Zdenek
Mam ponekud necisty motor a tak jsem se rozhodl jej umyt. Mam ale strach, aby se mi nedostala voda tam, kam nema. V motorovem prostoru je pomerne dost dratu a konektoru.... Co vse musim nejak zakryt a cemu voda nevadi?
A cim je to nejlepsi? Jedna se "beznou" spinu + sul ze zimy.
Diky, Zdenek
FORD FOCUS 1.6 16V KOMBI r.v. 2001, Silver Moondust - kde tomu je konec.....?
FORD FOCUS 2.0 CC MK2FL r.v.2009, blue foto
- Honza
- Zkušený
Nezakrývej nic,postříkej ho nějakým čističem na motory,nechej působit a normálně to oper vapkou,dělál jsem to už dvakrát a v pohodě,není to problém.Já dávám jenom kondom na oddychový filtr(pro odvětrání klikovky),ale tan ty tam předpokládám nemáš,takže se toho neboj. 

FF 1.6 16V Ghia 1999 metla ala Masox
Eibach,Green Twister....

- boss99
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Meju to taky klasicky vapkou. Nejdřív na to nastříkám odmastovač a necham chvili pusobit. Pak to oplachnu. Nikdy jsem nic nezakryval a bylo vzdy vse ok. Delam to u nas v Dopravnim podniku, stoji to 120 korun s vapkou na 15 min i tim odmastovacem. Coz si myslim je dobry a motor pak vypada uplne jinak. Jen me upozornovali ze ten odmastovac je opravdu silnej a ze by nemel byl moc dlouho na laku.
Ford Focus 1,8 TDCi 115 k
- No1
- Člen klubu
Wow, to jste me dost prekvapili. Ja se desim vody na baterce, na kabelech, kontaktech a konektorech, v leve casti je videt nejake medene vinuti, nekde jsou filtry (od klimy a tak) a nicemu z toho voda ani nejake chem. pripravky (odmastovac) neuskodi?? Ja se vami nehadam, ale jako cloveku lehce poznamenem elektrikarskym vzelanim, me voda v blizkosti elektriky desi.
FORD FOCUS 1.6 16V KOMBI r.v. 2001, Silver Moondust - kde tomu je konec.....?
- Ahmed
- Test driver
Ty konektory kupodivu vypadaji, ze jsou pomerne dobre izolovane, takze z toho snad strach mit nemusis. A vinuti muzes videt tak max. od altiku, ten je vice deravy, nez kryty
Baterku si po umyti otres pro klid duse
Ale abych ti pravdu rekl, tak ja bych si motor vapkou taky neumyl, taky se toho bojim

S vodou se tam asi trosku pocita, protoze ti tam muze strikat z cesty, pri desti nebo v mycce.

S vodou se tam asi trosku pocita, protoze ti tam muze strikat z cesty, pri desti nebo v mycce.
- pipin
- Nováček
- Ahmed
- Test driver
- veba
- Junior
Ja si myslim ze motoru voda vadit zas tak nebude.Zrovna deska jsem me chytla pri jizde prutrz mracen a projel jsem par pekne velkejch louží.Jen tak pro kontrolu jsem doma hned koukal pod kapotu jastli je vse O.K.
Tam to vypadalo jak kdybych jsem cely motor vzal hadici vsechno bylo uplne mokry
Tak mu voda vadit asi moc nebude
Uz ho nemusim aspon mejt 

- botsman
- Nováček
Dřív jsem se držel hesla, že kdo má špinavý motor nebo špinavé boty je u mě flink. Motor jsem umýval tak každého čtvrt roku vapkou. Vypadalo to fakt dobře, i na technické jsem dostával pochvaly. No a pak se autínko zastavilo a odmítalo fungovat. Hledání závad skončilo výměnou dobře poloviny elektroinstalace v motoru. Takže vzhledem k draze nabytým zkušenostem bych doporučoval mýt motor tlakovou myčkou a horkou vodou maximálně jednou ročně po zimě a to ještě hodně opatrně kolem řídící jednotky, alternátoru a čidel. Odmašťovače bych použil až den před technickou kontrolou a to jen z důvodu získání potřebného razítka. Podle mě je přece jenom lepší, když to dobře jede, než když to jen dobře vypadá.
Botsman, Ford Focus 1,8 TDDi, combi, Trend/2002. Mondeo mk4 2.0TDCi
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Používané kontakty s platovým krytem nejsou určitě stavěné na trvale stříkající vodu. Sůl od posypu a jiné chemické nečistoty by se neměly moc ke kontaktům dostat, jejich pokovení proti korozi také nebývá nic moc. Pak mohou nastat problémy a nejisté kontakty se těžko vychytávají.
Tlakovou vodu s vapky bych měl také strach na motor použít.
Existují ekologické odmašťovače na mytí motoru, tím bych motor postříkal a nechal působit podle návodu, pak bych ho spláchnul vodou, použil bych třeba postřikovač na stromky nebo normální konev s násadou s dírkami. Nakonec bych vše ofoukal kompresorem a teprve pak bych nastartoval auto.
Při nastartovaném motoru mýt motor tlakovou vodou bych si netroufnul, je tam u benzinu přece jen vysoké napětí a elektronika nemusí být zkratuodolná.
Tlakovou vodu s vapky bych měl také strach na motor použít.
Existují ekologické odmašťovače na mytí motoru, tím bych motor postříkal a nechal působit podle návodu, pak bych ho spláchnul vodou, použil bych třeba postřikovač na stromky nebo normální konev s násadou s dírkami. Nakonec bych vše ofoukal kompresorem a teprve pak bych nastartoval auto.
Při nastartovaném motoru mýt motor tlakovou vodou bych si netroufnul, je tam u benzinu přece jen vysoké napětí a elektronika nemusí být zkratuodolná.
- Bery
- Junior
Zadobu co mám Fíkuse (cca 1rok) jsem motor mil vapkou 2krát!!! A zatím v pohodě, ale taky to moc nepřeháním. Co jsem slyšel tak se má přikrejt startét!!! Igelitkou nebo tak

Fíkus 2.0
16v
130Ps ( momentálně trochu přidřenej motor,tak to moc nejede:( )
Jsem tlustej!!!
Protože nejsem línej se nažrat!!!

Jsem tlustej!!!
Protože nejsem línej se nažrat!!!
- Hurvajs
- Pokročilý