Olej, rozvody, svíčky, vzduch. filtr, zadní brzd. destičky a lanko ruční brzdy, které je prý jaksi šprajclé, mohlo by rupnout. OK. Za 2 dny hotovo. 13 tisíc.
Nějaký týden na to sem byl donucen dojet do Valouška na výměnu volnoběžného ventilu. Pár hodin po opuštění servisu mi volá technik, že mi auto zkontrolovali a že by byla potřeba udělat pár zásadních věcí. Na rozvody prý nikdo hodně dlouho nesáhl. Vzduch. filtr je prý taky dosti zanesený. Svíčky jsou taky potřeba vyměnit a mám šprajclé lanko ruční brzdy, takže jestli prý souhlasím, že mi to všechno udělají. Říkám, že to není možné. Rozvody mám měněné zhruba 3 týdny a na to lanko mě taky upozorňovali v předchozím servisu včetně dalších věcí. Není možné, aby to nebylo hotové, vždyť jsem za to zaplatil. Technik mě vyzval, ať přijedu, že mi vše ukáže, pokud mu nevěřím. Měl pravdu, bohužel.
Zkrátka: olej s filtrem si člověk zkontroluje. Destičky taky. Rozvody, filtr a lanko ruční brzdy člověk neprohlédne, jelikož doufá, že to opravené je, když do toho vrazí takové peníze. Nebudu se přeci po výjezdu ze servisu šťourat v autě a zkoumat, zda je vše v pořádku. Vtipný mechanik si tak trochu usnadnil práci, ale do kapsy mu šlo pár tisícovek přeci jen. Nějak si to dořeším, budou to tahanice, ale co. Berte to jako odstrašující případ. Naletěl jsem a teď jezdím jen do autorizovaného servisu Ford - pro jistotu. Co kdyby náhodou...