Říkali, že by to mohla dělat spojka (spojky, zda jsem dobře rozuměl).
Ale že těžko říct

crazyhornet píše: 05.05.2023 14:59 Nazdar pánové, náhodou jsem našel toto vlákno s problémem který potkal i mě. Mám S-max MK2 s šestistupňovým Powershiftem a nájezdem 160tis.km. V zimě jsem nechal měnit olej v převodovce a od té doby mi cca 1x za 2-3týdny vyskočila nevinná oranžová hláška "Převodovka omezená funkce Viz. návod" (stávalo se při brždění do křižovatky, kdy jsem měl pocit, že převodovka nepodřadí správně z 3 na 2 a já jakoby "přebržďuji" převodovku, která chce jakoby hnát auto dál. Prostě stejně jak zde popisujete vy). Minulý týden mi to nedalo a nechal jsem vyměnit olej znovu s nadějí, že se to zlepší. Bohužel hláška začala vyskakovat skoro každý den až mi jednou dokonce vyskočila "červená" hláška "Porucha převodovky Neodkladně servis". Auto vůbec nereagovalo na plyn. Musel jsem vypnout a zapnou zapalování a bylo zas vše OK. Byl jsem i ve Fordu, kde mi udělali diagnostiku převodovky a neshledali žádnou závadu ani nic nestandartního, nicméně nechal jsem si tam udělat adaptaci převodovky (restart do továrního nastavení) a byl klid. Hláška se neobjevovala a auto lítalo zase bez problému. Bohužel po týdnu se problém vrátil a opět mi vyskakuje "oranžová" hláška. Už jsem z toho na palici![]()
Vyřešil tu někdo opravu této záhady? Nebo jste se s tím všichni naučili žít? Někdo tu psal o nějaké ohnuté vidličce či co. Moc tomu nerozumím, ale osobně mě to nepřijde jako mechanická závada. Je divné, že se to objevuje hlavně když je chladno. Navíc když je motor ohřátý, již se to neobjevuje. No a to že hláška vyskakuje při brždění a zatáčce doprava je mi úplná záhada.Nemůže to mít něco společného s tlakem oleje v převodovce? Případně s nějakým čerpadlem, které honí olej v převodovce? Ta nízká teplota by tomu asi i napovídala a když se udělá diagnostika na "zahřátém" autě, tak se nic nenajde. Toto mi vážně hlava nebere
![]()
Uživatelé prohlížející si toto fórum: jenikHK a 0 hostů