Ventilátor chlazení se točí když nemá

Odpovědět
Pamil
Nováček
Nováček

Ventilátor chlazení se točí když nemá

Příspěvek od Pamil » 28.01.2025 20:58

Zdravím. Tohle téma jsem na fóru nikde nenašel, tak se zkusím zeptat v novém tématu. Asi tak měsíc pozoruji, že se tak přibližně každou druhou až třetí jízdu sepne ventilátor na chladiči – vypadá to že na plné otáčky – a točí po celou dobu jízdy. Budík teploty motoru se ještě neodlepí z dorazu a ventilátor se už točí jako čert (teď v lednu !). Po vypnutí motoru se pak ještě točí cca 3 vteřiny, než toho nechá. Diagnostika nic – žádná chyba. Tuší někdo v čem může být problém? Špatné relátko nebo čidlo teploty motoru, nebo něco jiného? Zaráží mě, že to nedělá vždycky, ale jenom občas, když má náladu. Mám FF 2015, motor 1.5 Duratorq 88kW. Předem dík za nějaký tip, jsem v tomhle prakticky laik.
Ford Focus mk3 combi 1.5 Duratorq 88kW, r.v.2015

miki21
Test driver
Test driver

Re: Ventilátor chlazení se točí když nemá

Příspěvek od miki21 » 29.01.2025 06:47

Nemá to spojitost s nastavením ofuku na čelní okno? Nespíná si automaticky klimu?
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Pamil
Nováček
Nováček

Re: Ventilátor chlazení se točí když nemá

Příspěvek od Pamil » 03.02.2025 16:25

Chvíli jsem to ještě zkoumal. Klima se někdy sama zapne při ofuku předního skla, to je pravda, ale to vůbec nesouvisí s chladičovým ventilátorem. Když si vzpomene se roztočit, přepínání ofuků nebo klimy nemá na to žádný vliv. Ventilátor se občas roztočí už v zápětí po nastartování a odjezdu, někdy ne. Když se jednou roztočí, točí se celou dobu jízdy, třeba hodinu. Když v téhle situaci zastavím, vypnu motor a hned nastartuju, už dá pokoj. Tak fakt nevím, může to být vakl v některém konektoru nebo na relátku?
Ford Focus mk3 combi 1.5 Duratorq 88kW, r.v.2015

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2011 - 2018“