forscan
- mistage
- Nováček
Re: forscan
Pokud máš namysli ty, kde je třeba komunikační protokol a adresy sběrnice. Tak ne, do toho bych se nepouštěl. Byl jsem pouze v centrální konfiguraci primární, záložní. Nakoukl jsem do konfigurace jednotky po tom co jsem zjistil že nejde kamera ale neměnil sem nic. A v centrální konfiguraci po tom co se to nerozchodilo jsem vše dal zpět jak bylo, krom automatického zamykání, ale to snad na to nemůže mít vliv. I když jak už nevím kudy kam, možná to zkusím vrátit taky. A pokud jde o to co jsem měnil, když jsem se snažil opět rozchodit kameru a zbavit se hlášky o žárovce. Tak to byli jen věci které se toho týkali. Jako headlights type, Parkovací asistent-- i když vím že ho nemám, Park assist camera a věděl sem že zbytečně ale z nouze sem zkusil i Reverse gear chime. Po neúspěchu vše vráceno zpět. Bylo mi divný při procházení že třeba položka Alarm byla nastavená na bez alarmu, přesto že mám i vnitřní pohybové senzory, ale neměnil jsem to. Říkal jsem si že to třeba nechal vypnout předchozí majitel. Proto sem si taky mysle že pokud by se mi tam nahrálo původní nastavení, tak by snad ten alarm byl zapnutý, nebo ne?
Ford Focus mk3 1.6 ecoboost.
- ZaQik
- Admin
urcite mas pohybove senzory? nejsou to jen zaslepky?
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- mistage
- Nováček
Tak to mně po pravdě nenapadlo pozná se to bez rozebírání, nebo to mám rozkuchat? Má to jakoby mřížku, že by záslepku dělali tak věrohodně, možné je všechno, tak když budu mít o víkendu čas tak to vyloupnu
Ford Focus mk3 1.6 ecoboost.
-
- Nováček
Zdravím vás.
Jsem tady na fóru Fordu nový, tak prosím než se zorientuji, kde jsou různá témata týkající se mých dotazů, nechtě mě v klidu a neupozorňujte na "hledej" a "už se to tady probíralo" a "všechno je napsáno tam nebo tam".
Toho času v životě moc není (práce, rodina, FoFo mk3 předFL, však to znáte sami )a nejsem schopný na fóru sedět denně 6 hodin jen proto abych věděl pro jaké informace kouknout do jakého vlákna.
První co se chci zeptat tak, mám doma z předchozího auta kabely na diagnostiku.
Vůbec se už nevyznám (vyletěl jsem z toho) jaký kabel je k čemu a jaké jsou v nich rozdíly.
Jeden z nich je i ELM327.
Když bych chtěl přes něj focuse připojit na diagnostiku, jakým programem?
Abych si dokázal přidat tempomat, vymazat servisní interval, načíst chyby, vyčistit DPF.
Rychlý pročítáním mých problému se všude zmiňuje právě forscan. Je to pravá volba?
Na co si dát pak pozor abych měl kabel, který opravdu bude pracovat s programem?
Jsem tady na fóru Fordu nový, tak prosím než se zorientuji, kde jsou různá témata týkající se mých dotazů, nechtě mě v klidu a neupozorňujte na "hledej" a "už se to tady probíralo" a "všechno je napsáno tam nebo tam".
Toho času v životě moc není (práce, rodina, FoFo mk3 předFL, však to znáte sami )a nejsem schopný na fóru sedět denně 6 hodin jen proto abych věděl pro jaké informace kouknout do jakého vlákna.
První co se chci zeptat tak, mám doma z předchozího auta kabely na diagnostiku.
Vůbec se už nevyznám (vyletěl jsem z toho) jaký kabel je k čemu a jaké jsou v nich rozdíly.
Jeden z nich je i ELM327.
Když bych chtěl přes něj focuse připojit na diagnostiku, jakým programem?
Abych si dokázal přidat tempomat, vymazat servisní interval, načíst chyby, vyčistit DPF.
Rychlý pročítáním mých problému se všude zmiňuje právě forscan. Je to pravá volba?
Na co si dát pak pozor abych měl kabel, který opravdu bude pracovat s programem?
-
- Nováček
Na stránkách Forscanu jsou doporučený kabely
Není dobrý experimentovat s nejlevnějšími
Není dobrý experimentovat s nejlevnějšími
Galaxy 2007 2.0 TDCI 96kw
Grand C-Max 2011 2.0 TDCI 120kw
Grand C-Max 2011 2.0 TDCI 120kw
- FLA
- Zkušený
ELM237 plus Forscan lite android appka? Tam ti to ukazovalo?
Kuga 2.0 Tdci AWD Spirit X
predtým:
C-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi
predtým:
-
- Nováček
Zdravím, když mi Forscan tedy píše, abych nahral SBL, tak jak jsem pochopil zde z fora, když to povolim, nic se nemuze stat, jedna se jen o soubor pro komunikaci. Jde mi o to že v S-maxovi (2013) mam nahranou češtinu, tak abych o ni nepřišel
- ZaQik
- Admin
pokud nebudes prehravat fw v IPC, tak o cestinu v budikach neprijdes
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
- FLA
- Zkušený
Ako si mam vysvetlit tu "zistenu zavadu" ked test 6 dolezitych systemov bol OK? Daka chybna komunmikacia medzi OBD adapterom a appkou?
Pouzivam tento BT adapter, ktory by mal s Forscanom android apkou bez problemov fungovat
Kuga 2.0 Tdci AWD Spirit X
predtým:
predtým:
-
- Nováček
Nevíte někdo jak vyřešit koupi licence do ČR. Momentálně jsou podle webu Ford scan blokovaný platby do RU. A nutně potřebuji rozšířenou verzi.
- gecko-x
- Pokročilý
Zazadej o dvoumesicni licenci. Je zdarma. Ale na strankach mi to minule jeste nabizelo moznost kouoit. Jestli se to behem poslednich dvou měsíců zmenilo, nevím
FoFo II 1,6 16V 74kW rv 2007 byl
FoFo II 2,0i 107kW rv 2009
Ford C-max 1,6 ti-vct 77kW rv 2012
FoFo II 2,0i 107kW rv 2009
Ford C-max 1,6 ti-vct 77kW rv 2012
- ScorpionSX
- Zkušený
Ale 2 mesačná licencia stále ide. Akurát nedávno zmenili spôsob poskytovania, musíš ostať na stránke po odoslaní tvojich údajov a po cca 30 min. musíš refreshnúť stránku a potom ti ukáže licenciu na stiahnutie. Čo bolo zlé na posielaní na mail neviemDecember 18, 2024 - Suspending Windows and Android FORScan License sales
We were informed by our payment processor, PayPro Global, that they will be unable to send payments to Russian banks anymore due to recent changes in global sanctions against Russia. As a result, we have to suspend sales of FORScan licenses for Windows and Android. We will try to find new payment methods and routes.
-
- Nováček
Dvouměsíční je zdarma ale jen dvakrát myslím. To už jsem propálil asi před rokem. Nicméně zkusím zůstat na stránkách a uvidíme
- Martin89
- Junior
-
- Nováček
Tak paráda funguje. Klíč už opravdu nechodí na email. Je potřeba zůstat na stránkách a refreshnout po 30 minutách.
Dík moc za pomoc.
Dík moc za pomoc.