Nefunkční digiklima MK3 po fl

Moderátor:phofy
Odpovědět
Ligiera
Nováček
Nováček

Nefunkční digiklima MK3 po fl

Příspěvek od Ligiera » 10.10.2024 16:39

Po nějaké době anonymního brouzdání po zdejším foru se konečně přidávám s dotazem.

MK3 96kw dehet, 05 po fl

Dneska jsem si po práci nasednul do auta, nastartoval... a digiklima nic. Nerozsvítí se, nereaguje, nic nedělá.
Navíc se rozsvítilo ABS + ESP a nejde tempomat.

Ventilační mřížky pouze propouští teplý vzduch z motoru, nebo z kama.

Zkusil jsem vypnout motor a nastartovat, beze změny.

Logicky jsem šel po pojistkách, ale všechny vypadaly zdravě. I tak jsem je preventivně vyměnil. Tři v kabině (obě pojistky klimy a pojistku tempomatu) a jednu v motoru. Beze změny, pouze při výměně pojistky F65 (větráček) v kabině, se ozval zvuk, jako když se při startu nastavují ty vnitřní klapky, nebo co se tam děje, ale digiklima nic.

Nadále nesvítí a nereaguje. Selfdiagnostika klimy samozřejmě nic nedělá, když panel digiklmy vůbec ani nesvítí a nereaguje.

Narazil jsem na podobný dotaz ohledně MK4 na nějakém anglickomluvícím foru, ale byly tam jen nějaké obecné odpovědi, které mi moc nepomohly.

Setkal se s tím někdo? A pokud ano, tak po čem mám jít?

Ligiera
Nováček
Nováček

Re: Nefunkční digiklima MK3 po fl

Příspěvek od Ligiera » 16.10.2024 18:12

Tak zatím jediný update je, že nejde ani ohřev čelního skla.

Pojistky přeměřené, do F76 (klima pojistka uvnitř) nejde šťáva, po připojení natvrdo přes jinou patici ovládán klimy a celé topení sepne normálně.

Byla prasklá 30A pojistka ABS v motoru, po její výměně se ale nestalo nic.

Momentálně mám podezření na vadný senzor abs, ale je mi divné, že by jeho nefunkce ovlivňovala tolik věcí, ačkoli jsem na internetu našel podobný problém na nějakém mercedesu.

lukasek66
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukasek66 » 16.10.2024 19:13

Nemáš vyhřívané trysky ostřikovačů? Občas umí dělat bordel v elektrice - zkoukni pojistku a zkus je odpojit.

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 17.10.2024 13:02

F76 je napajena z motorove F6 (40A) - ta je ok?
to napajeni jde pres rele K14 (v kabine), ktere je spinano pres F93 ... pojistka je ok? rele zkus vymenit za jine
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Ligiera
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ligiera » 22.10.2024 19:20

Tak po výměně F93 se rozjela digiklima. Takže přinejmenším zde je úspěch. F6 motorová byla v pořádku.

Zatím jsem neověřil za jízdy, zda tam není nějaká hlubší příčina. Stále ovšem nejde vyhřívání čelního sklo. Rovněž jsem ještě neověřil ani funkci tempomatu, ani ESP, ačkoli ESP + ABS po některém startu normálně funguje, a někdy ne, tipuji vadný senzor, nebo kabeláž.

Odpovědět

Zpět na „Interier - Mondeo“