Ja som sa rozhodol instalovat neoriginalnu cuvaciu kameru z Ali s WiFi prenosom obrazu, pretoze sa mi nechcelo rozoberat pol auta kvoli tahaniu kabla.
Mam hatchback a tak som zvolil moznost pripojenia cez zeleny konektor, ktory som mal v kufri. Povodne som planoval zapojit priamo na APIM ale na zeleny konektor mi to prislo jednoduchsie a hlavne ak by nieco zlyhalo aby som si neodpalil celu jednotku.
Zeleny konektor som odstrihol a spojenie kablov som realizoval zmrstovacimi buzirkami s cinom, kde mi stacili dve velkosti, biele na video kable a cervene 2,4 mm na kable s napetim a kostrou.
Schema zapojenia po odstrihnuti zeleneho konektora a po odstrihnuti CINCH video konektora :
Na kamere boli dostatocne dlhe kable k cuvaciemu svetlu. Kable ku svetlu som taktiez natvrdo prestrihol asi cca 10 cm od konektoru a spojil s kablami napajania kamery cervenymi buzirkami a este prelepil aj izolacnou paskou. Treba si pre istotu odmerat kde je +12V a kde kostra. V mojom pripade :
WiFi transmitter som pripevnil elektrikarskou stahovacou paskou a este prelepil izolackou.
WiFi receiver som prilepil obojstrannou paskou na povodny klip so zeleneho konektora a zacvakol na miesto kde bol zeleny konektor.
Forscan-om som povolil kameru.
A takto vyzera vyhlad z kamery, chybaju parkovacie ciary ale bohuzial Cina, v popise boli ale v realite nie.
Vyhlad z kamery spolu so zadnymi senzormi.
Prenos obrazu cez WiFi na screen radia je po zaradeni spiatocky minimalne oneskoreny (odhadom cca 0,3 s). Montaz mi trvala cca 5 hod ale minimalne o hodinu menej kvoli neproduktivnemu casu ( cigareta, WC , vahanie ci kable strihat alebo iba odblankovat, vypadnutemu klipu zo zadnej listy a zisteniu ze chyba az po nasadeni atd a pod.) Mne bolo lepsie, ze vdaka pomoci svagra som tom mal jednoduchsie, pretoze obcas som potreboval tri ruky.
Ak niekomu tento strucny navod pomoze budem rad, snad som na nic nezabudol, ak treba nieco doplnit kludne sa pytajte.
Mondeo 2.0 TDCi 110 kW prepnute na 132 kW, 2015 Titanium, Deep impact blue.
Fiesta 1.4 71 kW, 2012 red
Bolo:
Focus, 1,8 TDCi 74kW, 2003, atollgreenmetalic
Orion 1.6 D