Už nějakou chvíli hledám auto, které by stálo za to a vyplatilo by se ho koupit. jedno takové se objevilo i v tomto bazaru. Tak jsem tam zavolal a chtěl poslat informace.
V popisku auta je mimo jiné následující:
výbava
8x airbag, 6 rychlostních stupňů, ABS, adaptivní tempomat, aut. klimatizace, aut. převodovka, aut. zabrzdění v kopci, automatické parkování, autorádio, bluetooth, CD přehrávač, centrál dálkový, el. seřiditelná sedadla, el. sklopná zrcátka, el. víko zavazadlového prostoru, el. zrcátka, hands free, hlídání jízdního pruhu, hlídání mrtvého úhlu, imobilizér, klimatizovaná přihrádka, alu kola, měnič 220V, mlhovky, multifunkční volant, nastavitelný volant, palubní počítač, panoramatická střecha, parkovací kamera, plní 'EURO VI', pohon 4x4, posilovač řízení, potahy kůže, přední světla LED, protiprokluzový systém kol (ASR), satelitní navigace, senzor stěračů, senzor tlaku v pneumatikách, stabilizace podvozku (ESP), start-stop systém, startování tlačítkem, tažné zařízení, tempomat, USB, vyhřívaná sedadla, vyhřívaná zrcátka, vyhřívané přední sklo, vyhřívaný volant, výškově nastavitelná sedadla, zadní světla LED
poznámka
první majitel, nehavarované, servisní knížka, Záruka Ford Protect platná do roku 2024 nebo 140 000 KM , Navigační system Sony + Sync 3 + Couvací kamera, Zásuvka 230 V,Tažné zařízení na 2000 Kg, Winter-Paket 2 + vyhřívaný volant + zadní sedadla, panoramatická střecha s el.roletou, El.nastavitelná přední sedadla + paměti, el.zadní dveře + kopací senzor, LED světlomety, ACC tempomat s odstupem, Technologie Paket ( hlídání jízdního pruhu + mrtého úhlu) , automatické parkování do řady, Key-Free system, od B sloupku originál tónovaná skla, zprostředkování prodeje , 1.Majitel CZ
Což se mi líbí, i cena tomuto odpovídá. Pán ochotný, že informace pošle do mailu, poslal.
Odpověď po pár dnech přišla, mimo jiné:
potvrzení prodloužené zaruky FORD do 26.04.2024 nebo 140 000 km.
Na vozidle Edge nebyla provedená žádná oprava a není havarované.
Vozidlo jsem si nechával prověřit jak zde, kde děkuji Zaqikovi a Perisovi za trpělivost, ale také na Cebii. Prověření na Cebii přineslo zajímavé výsledky.
Vozidlo bylo poprvé uvedeno do provozu 26.4.2017 v DE, do ČR bylo dovezeno o cca 7 měsíců později jako ojeté. Obdobně podle jiných stránek bylo vozidlo určeno pro německý trh, takže informace o první majiteli nejsou pravdivé. No možná v bazarnickém slangu první majitel v ČR (v době registrace v ČR mělo najeto cca 5500km), leč nikoli v historii vozidla. Chápu, mohlo být předváděcí, ale to není první majitel.
Druhá a závažnější věc, jsou opravy na vozidle. Vozidlo bylo opravováno minimálně 2x. Poprvé levá přední strana cca 20 000Kč, podruhé pravá strana necelých 100 000,- Kč.
Tady už je informace o tom, že nebylo bourané přinejmenším zavádějící.
Když jsem prodávajícímu bazaru řekl, že podle dostupných informací bylo vozidlo opravováno, údajně o tom nevěděli. Rozloučili jsme se, že tedy Ok, nemám o vozidlo zájem. Asi po hodině mi volal pán za bazaru, že mluvil s původním majitelem a že vozidlo bylo opravováno, protože jej podřela manželka majitele v podzemní garáži, ale bazar o tom nevěděl. O druhé opravě ani slovo. Chvíli jsme se ještě bavili s tím, že jsem řekl, že mi přijde přinejmenším zvláštní, že uvádějí v inzerci, že vozidlo bylo nehavarováno, načež jsem potvrdil, že o vůz opravdu nemám zájem.
V tuto chvíli (více než 24 hodin poté) je v inzerci na Tipcars pořád ještě uvedeno, že se jedná o vozidlo s prvním majitelem a nebourané. Nechť si každý udělá o serioznosti onoho autobazaru svůj obrázek sám.
Inzerát zde:
https://www.tipcars.com/ford-edge/suv/n ... 70006.html
Pro jistotu printscreen:

Ford Edge Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2018 Black Agate (bílá folie)
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016 Green Guard
Ford Kuga Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2011, White Frozen
Ford Mondeo Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - prodaný